Tre tidningar och Petterssons blogg


MEDIA. ”Petterssons gör Sverige lagom” är bloggen som på några år seglat upp på topplistan över sajter som ser sig själva som invandrarkritiska och partiska, men som andra kallar rasistiska. ‒ Den som vill ha opartisk fakta och journalistik får fortsätta att vända sig till de traditionella nyhetsförmedlarna”, stod det i Sörmlandsmedias tre tidningar i febuari 2017.

– Pettersson har en bekant som tycker att de traditionella mediernas bild av mig och min blogg är felaktig, när de bland annat skriver hatblogg, rasist och annat och erbjöd sig betala en helsida med en annons om Petterssons blogg.

***

Först ut var Magasinet/Mediamix i Nyköping-Oxelösund med en upplaga på 22.000 ex som delas ut i brevlådor i regionen Nyköping-Oxelösund, samt finns i ställ på välbesökta platser i kommunerna. Det kom så långt så en etern skribent anlitades som intervjuade mig och gjort ett förslag. Då drog sig ägaren till Magasinet, Torbjörn Dahlström ur, detta efter diskussioner med trogna annonsörer och att Dahlström bedömde att texten i  annonsen var kontroversiell och kunde påverka läsarna!

***

Därefter fick den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter möjligheten till en betald text. SN ställde som krav att en intervju med mig skulle ingå vilket jag godtog. Efter ett tag tackade nyhetschefen Roger Sundberg nej, med hänvisning till att det var dålig journalistik. På vilket sett är oklart eftersom SN skulle stå för journalistiken.

***

Nummer tre som tillfrågades var Anette Siljelin med tidningen SE HIT!, Anette var heltänd och inom någon dag hade hon skickat en skribent för att intervjua mig. Det gick dock inte så bra, i stället för att ställa frågor och anteckna svaren började skribenten argumentera mot mig så det utvecklades till en politisk diskussion. Efter påstötning från mig kom ett mejl från Anette ”Vi måste skjuta på det till någon mer passande gång”, där hon lovade ringa och förklara mer, jag väntar ännu på samtalet.

***

Så sammanfattning av de tre tidningarna blir:

Magasinet och Torbjörn Dahlström låter annonsörer som kommunen och kyrkan bestämma innehållet i hans tidning. SN och Roger Sundberg säger att det är dålig journalistik, trots att SN skulle intervjua mig och stå för journalistiken. SE HIT! och Anette Siljelin vill skjuta på det till någon gång då det passar bättre…

Pettersson som är en gammal snäll man, måste av media uppfattas som någon form av livsfarlig terrorist och samhällsomstörtare. Lokaltidningen och gratistidningarna är livrädda för att skriva om mig och min relativt populära blogg.

Jag är visserligen part i målet, men från min synpunkt borde en artikel om mig vara lokalt intressant och ha ett visst allmänintresse. En gubbe som sitter i Södermanlands skogar och vill göra Sverige lagom igen, men jag är inte redaktör eller nyhetschef.

Jag har tidigare kritiserats av lokaltidningen SN för att vara ljummet inställd och svara kort på tidningens frågor. Nu tackar SN nej till att göra en artikeln om mig och min blogg. Anledningen till detta är oklart.

Dahlström, Sundberg och Siljelin ger inskränktheten ett tydligt ansikte när man agerar som om jag och min blogg bedriver någon form av av samhällsomstörtande verksamhet!

SN och andra media tycks vara totalt ointresserade av varför folk är så arga och förbannade över dagens samhällsutveckling, men desto mer intresserade av hur folk uttrycker sin frustration i kommentarer på sociala medier.

Vad etablerade media och etablissemanget aktivt försöker göra är att tysta röster man inte vill höra, begränsa yttrandefriheten till argument som kan tolereras av dessa fina herrar och damer. Tvärtemot yttrandefrihetens principer där även åsikter som står stick i stäv med ens egna tolereras.

Det är förmodligen så att mina och bloggens belackare saknar argument att bemöta dina synpunkter, som heller inte kan ignoreras, varvid etablissemanget istället försöker tysta dig och din blogg – vilket i sig är ett erkännande. Men knappast att respektera yttrandefriheten.

Så här hade det kunnat se ut.

Pettersson, vill göra Sverige lagom igen

Samhällsdebattören och bloggaren Tommy Pettersson, 67 år, från Oxelösund är mannen bakom den nationalkonservativa bloggen Petterssons blogg, där innehållet främst består av nyhets- och opinionsmaterial, främst inriktat på dagens stora samhällsfrågor som invandring och integration, brott och straff och media och kommunikation.

 Vem är Tommy Pettersson?

”Jag har varit intresserad av politiska och samhälleliga frågor allt sedan tonåren, men är inte medlem i något parti eller politiskt aktiv, annat än på bloggen. Min primära ståndpunkt är att omdaningar i samhället ska ske försiktigt och långsamt för att inte riskera att slå sönder något som fungerar väl. Den dramatiska demografiska förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än försiktig och långsam och det vi nu råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand.”

Vad fick dig att börja blogga?

”Jag startade Petterssons blogg inför valet 2010. Jag noterade att det var svårt att få invandrings- och islamkritiska insändare publicerade i media. Jag skickade oftast samma insändare till lokaltidningen SN, Aftonbladet och Expressen, men nästan ingen tog in insändare i detta ämne. Jag misstänker att man på redaktionerna var rädda för att det i så fall skulle kunna hjälpa SD (Sverigedemokraterna) att komma in i riksdagen. En SN-journalist mejlade också till mig och bekräftade min misstanke om att lokaltidningen konsekvent sorterade bort fullt legitima insändare och medvetet särbehandlade SD på ett negativt sätt.” 

Hur är bloggen uppbyggd?

 ”Bloggen är en fritidssysselsättning. Jag sitter i ett gammalt torp i Södermanlands skogar och sköter bloggen ideellt utan reklamintäkter. Möjlighet finns att stödja bloggen med en gåva. Som ansvarig för bloggen har jag att följa BBS-lagen (lagen om elektroniska anslagstavlor), vilket innebär en skyldighet att radera uppenbart olämpliga inlägg och kommentarer som upptäcks på bloggen.”

Vilka regler gäller för skribenterna på bloggen?

”Vem som helst kan publicera sig på bloggen och inläggen kan fritt kommenteras, vilket inte ska tolkas som att vad som helst kan publiceras. Varje skribent ansvarar för sina inlägg och kommentarer och har att förhålla sig till svensk lag på området.”

Hur många besökare har Petterssons blogg? 

”Bloggen har sedan starten sommaren 2010 haft nästan 100 miljoner besökare från världens alla länder. Data från det amerikanska internetföretaget Alexa, som rankar världens mest besökta webbplatser, visar att Petterssons blogg har en bättre ranking och fler besökare än exempelvis den kommersiella monopoltidningen Södermanlands Nyheters sajt sn.se.”

Vilka är bloggens vanligaste besökare?

”Generellt besöks sociala forum med inriktning på specifika samhällsfrågor av personer som har ett stort intresse av just dessa samhällsfrågor. Den tesen gäller nog även för ’Petterssons’. Besöksstatistiken visar också att bloggen kontinuerligt besöks av inflytelserika media som SVT och SR, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samt flertalet av landets regionala dagstidningar, inklusive SN. Det skulle elakt kunna beskrivas som skenheligt eftersom det är medier som vanligtvis klistrar nedlåtande epitet på sociala forum typ Petterssons blogg.”

Vad är skälet till bloggens popularitet?

”Jag tror det är bra att folk får skriva av sig lite ilska och frustration så att de inte exploderar, som en ventil på en tryckkokare. På Petterssons blogg kan alla eller nästan alla komma till tals och uttrycka sin åsikt, oavsett åsikt, vilket möjliggör att en mångfald av perspektiv kommer fram. Det är positivt för demokratin.”

Hur upplever du fördömandet som ibland kommer till uttryck över ditt bloggande och Petterssons blogg?

”Jag upplever inte så mycket fördömande, och när det sker är det aldrig faktabaserat. Däremot upplever jag att fler och fler, inklusive politiker och journalister, ger mig rätt. Det känns skönt även om det är tio år för sent. Kanske kan det i framtiden tillsättas en kommission som utreder hur hela den svenska mediekåren, med enstaka undantag, sprang åt samma håll, och fortfarande gör, och okritiskt rapporterade om vår tids största samhällsfrågor, den ökade asylinvandringen och brottsligheten.”

Vad är din åsikt om språkbruket på sociala forum?

”Det anges i reglerna på Petterssons blogg att besökarna förväntas hålla en respektfull och god ton i inlägg och kommentarer och aldrig uttrycka sig på ett sätt som kan uppfattas som hotfullt. Vid grova övertramp ’portas’ personen ifråga. En tidigare chefredaktör på SN beskrev vid ett tillfälle kommentatorsfälten på nätet som ’pissrännor’! Jag är tvärtom positiv till allas möjlighet att kunna komma till tals och har respekt för människors ilska och frustration över dagens samhällsutveckling, en vrede som ibland kan ta sig ett ovälkommet uttryck i ett mindre lämpligt språkbruk.”

Hur ser du på dagens nyhets- och opinionsjournalistik?

”Jag är starkt kritisk till medias agendasättande nyheter. De försöker, i många fall helt öppet, som SVT och DN, att få läsarna att tycka rätt i rätt frågor. Medierna bestämmer vad som är viktigast i samhällsdebatten och publicerar detta med den önskade vinklingen med tanken att även politiker och mediekonsumenter ska uppfatta frågan som den viktigaste. Det är agendasättande nyheter och långt från den faktagranskande journalistiken media själva säger sig stå för.”

Varför är tonen så oförsonlig mellan etablerade media och sociala forum?

”Beträffande regionaltidningarnas fientliga tyckanden och påståenden bottnar det troligen i chefredaktörernas politiska åsikter och vilsenhet i hur man ska förhålla sig till sociala medier.

Vem som helst kan idag publicera sig på bloggar, facebook, instagram etc. Samtidigt som etablerade media likt SN har den stelnade ordningen att tidningen ska ha kontroll över nyhets- och opinionsmaterial, bestämma upplägget – och även tror sig ha monopol på sanningen i alla samhällsfrågor. Den stelbenta synen på media, information och kommunikation är knappast framtiden.”  

Vad är bloggens viktigaste ämne? 

Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt! Ska du bygga ett dass på landet måste du göra en konsekvensutredning medan politikerna kan ta emot hundratusentals invandrare utan att göra en konsekvensanalys om var de ska bo, hur mycket el det går åt, finns det lärare till barnen och arbeten till de vuxna. Politikerna och journalisterna spelar med landets framtid, och ovanpå detta släpper vi in mängder med muslimer trots att vi har 1400 års facit över islams framfart över hela jorden. Det verkar som politiker och journalister tror att människors värderingar och kultur ändras bara de får trampa svensk jord under skosulorna.

Den vänstra försöker göra Sverige lagom med en blogg medan den högra vill styra världen med Twitter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “Tre tidningar och Petterssons blogg

 • Peter

  Har förståelse för att press och en del folk ogillar Petterssons blogg.
  De är tydligen motståndare till yttrandefrihet. Sanningen kan vara obeväm men kom ihåg att det frivilligt att läsa vad som publiceras på bloggen. Glad påsk Pettersson!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Agendajournalistik och egenintressen har ett enormt stort grepp, över en stor del av svensk media. Dessvärre leder det till i förlängningen, att vi får politiker som är både konflikträdda och fega. Det kan man konstatera.

  Fast det kan ju inte hålla på för evigt. Den bubblan lär spricka när fler och fler väljare/ tidningsläsare, börjar tröttna. Vilket vi redan ser en klar trend i. Vilket känns skönt.

  För en demokrati kan inte utvecklas genom partiskt och ensidigt skildrande.

  Undanhållande av ”båda sidors” verklighet, är en fara för en fungerande yttrande- och åsiktsfrihet.

  Man behöver inte gilla allt som skrivs på Petterssons blogg eller dess kommentarer. Men bloggen är oerhört viktig för det fria ordets åsikter och demokratin. Liksom många andra bloggar.

  Dessa är även viktiga, på sikt, för att skapa en bättre svensk journalistik för framtiden. Vilket förhoppningsvis, även genererar bättre politiker i kommande val.

  Glad påsk och bra jobbat, till Pettersson med medarbetare.

  Gilla

 • Opeter

  Lite sen ! Men ändå , glad påsk på dig Tommy ! Och alla andra som förgyller denna blogg 😃😃😃

  Gilla

 • white lady

  Sällan någon yrkesjournalist i ”main stream media” skriver så kloka och träffande kommentarer som Pettersson. Jag håller med till 100%. Tack, Tommy för din blogg, den behövs verkligen. Och ni, journalister från PKmedia – läs och lär er!

  Gilla

 • Ban islam!

  ReligionsFrihet för islam betyder religionsOfrihet för alla andra.
  Värna religionsfriheten,
  Förbjud islam!

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Stavade mig genom din Ego-intervju Pettersson…
  Som f.d. ”lokalredaktör” (några veckor),för drygt 50 år sedan på en skånsk dagstidning måste erkännas,Stenbock skulle inte kunnat bättre beskriva,dig o. dina efterlängtade inlägg på bloggen.
  Samtidigt tacka dig för att du dagligen orkar kämpa på med sådan journalistik,som numera är utdöd i Abzurdistans PK-press.(sedan årtionden)
  Dina dagliga rader utgör en av mina livshakar,sedan jag blev änkling !

  Gilla

 • turrim

  Det är enkelt att förstå. Dagens chefredaktörer med eftersägare på redaktionerna är fega och törs inte säga hela sanningen i sin artiklar. Därför måste de hata dem som törs.

  Gilla

 • lasse51

  SN utges av Sörmlands Media AB, som också är utgivare av Katrineholms-Kuriren, Eskilstuna-Kuriren och Affärsliv.
  Sörmlands Media AB ingår i koncernen Norrköpings Tidningars Media AB.
  Detta är en koncern som är på fallrepet, dom säger upp personal på löpande band.Dom tror att dom kan driva tidningar med chefredaktörer som lever så otroligt långt i från verkligheten, och sen undrar dom varför upplagan minskar.
  Alla tidningar skyller på minskad upplaga på internet och minskade annonsintäkter. Anledningen att att det skulle vara internet köper jag inte, men minskade annonsintäkter har sin anledning.
  Vore jag företagare i Nyköping skulle jag akta mig väldigt noga för att annosera i SN, en tidning som vill styra läsarna hur dom ska tänka och ha åsikter.
  Nej, ni företagare i Nyköping ta och tänk efter lite.Annonser i SN kan bli väldigt negativt och kostsamt för den enskilda företagaren.
  Nyköping är en skamfläck och blir bara en större och större sophög.

  Gilla

 • Hajo

  Glad Påsk till Pettersson och alla andra!

  Såg förresten på samnytt att Dan Park har blivit misshandlad…

  Läs hur Sydsvenskan beskriver Dan Park..

  https://www.sydsvenskan.se/2014-08-09/dan-park–konsten-att-provocera

  Gilla

 • elon

  Tack Pettersson för din blogg.
  Jag läser den dagligen och är imponerad både av innehållet och att du orkar hålla på.
  Nu ska jag ta mig i kragen och stödja dej ekonomiskt!
  Fortsätt med ditt viktiga arbete och håll ut!

  Gilla

 • Nils Dacke

  SN är per definition dålig journalistik, precis som nästan alla andra etablerade blaskor och övrig media inklusive regimmedia.

  Gilla

 • 491215bcsoob

  Motionera, ät rätt och sov mycket, Tommy.
  Sverige behöver dig och din blogg mera än någonsin.

  Gilla

 • Grune

  Det Pettersson beskriver och berättar om ovan skulle aldrig någon s.k. journalist kunnat göra,
  Det är så lättfattligt så t.o.m. jag begriper vad han säger.
  Det är nog så att om man överhuvudtaget skall få någon sanning så måste man läsa Petterssons blogg.

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Min betygsättning …

  Gilla

 • SvenskMan77

  Pettersons blogg är yttrandefrihetens skönhet.
  Tack för bloggen o tack ni som skriver.

  Gilla

 • Daniel

  ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

  Gilla

 • Bosse

  Enda språket människorna som äger dessa medier förstår är pengar.
  Dvs sluta köp deras alster. Sluta surfa på deras websidor.
  Allt som skrivs där är vinklat och osanningar
  Stötta istället alternativa medier så dessa kan växa och bli bättre

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Kortfattat kan man säga att de är rädda för att massorna ska anamma alla sanningar som kan komma fram, det är orsaken.

  Gilla

 • centurion

  Sörmlands ny…dumheter har pinkat i brallan för länge sen. Nu är det ängslighet och ångest som grasserar. Blaskan är fullt medveten om att dom gjort bort sig och fortsätter att måla in sig, men de har blivit immuna mot Pettersson´s briljans.

  Gilla

  • eugenecork


   såå sant, tänk om Hösen samt Tuppen i SD
   haft 18% av Petterssons geniala begåvning
   …isf skulle minst ha hälften av 82:ans inavel
   av gödkycklingar gjort rätt val…ist för som
   idag,riskera å inte ens bli gödsel i morgon

   Gilla

 • Kent

  Ett är säkert att Petterssonsblogg.se är ett stort behov för Sverige när MSM media domineras av extremvänstern och fakta som inte passar in i dogmer och narrativ ska förtigas.
  En hyllning med skål utbringas till Tommy Pettersson och hans blogg.

  Gilla

 • Hasse

  Pettersson gör Sverige hatfyllt. Inte lagom som annonseras.

  Gilla

  • Molle

   Där har du fel Hasse.
   Han upplyser folket med sanningen. Men du vill kanske känna hatet av när det nya herrefolket tar över istället???

   Gilla

  • Ruth Magnusson

   Då rekommenderar jag Hasse att inte hänga här på Petterssons blogg eftersom det tydligen höjer Hasses blodtryck.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: