Vem har mest demokratisk legitimitet? Annie Lööf, Stefan Löfven eller Victor Orban?

EU-VALET 2019. Ungern ha blivit ett slagträ i den politiska debatten, många beskyller den ungerska regeringen för att vara odemokratisk trots att premiärminister och partiledaren Victor Orban och hans parti Fidesz fick 48,5 % av rösterna vid valet 2018.

Fidesz och Ungern är nationalister och värnar det egna folket före andra, det har sin historiska förklaring. Ungern har varit ockuperat av nazister, kommunister och muslimer och har förlorat stora delar av sitt land och befolkning.

1989 stod en långhårig Viktor Orbán, på Hjältarnas torg i Budapest, och krävde fria val och stopp på det kommunistiska styret. Sedan dess har han suttit som premiärminister i tre mandatperioder, och har prisats för att ha lett landet ur ekonomisk kris och mot högre levnadsstandard.

De senaste åren har han iklätt sig rollen som kristendomens och den nationella suveränitetens försvarare. I sitt årliga tal till nationen i år varnade han att “mörka moln hopar sig över Europa” och att länder därför kommer att “upphöra att existera” på grund av invandringen.

Runt Ungern råder samma hysteri och flockmentalitet som det tidigare gjorde om invandringen, mitt Europa bygger inga murar och invandringen är lönsam, nu har de värsta invandringsförespråkarna lugnat ned sig lite för att i stället ägna sig åt masspsykos om klimatförändringarna. Sunt förnuft verkar helt bortglömt och liknar det mediehat som förekommer mot Donald Trump.

Annie vem har det starkaste demokratiska mandatet? Du eller Orban med sina 48,5 procent?

Annie, du kommer med en massa påståenden.

 • “Orban har stängt ner ett fritt universitet” Vilket?
 • “sprider antisemitiska konspirationsteorier” Vilka?
 • “bekämpar media” Hur och vilka?
 • “undergräver rättsstaten” Hur?

Tidigare kommunisten och numera socialdemokraten Marita Ulvskog är inne på samma linje om Orban.

Marita, vem är mest demokratisk legitim som statsminister? Stefan Löfven med 28,3 procent eller Victor Orban med 48,5 procent?

Apropå att passera gränser. Anser du Orban är mindre demokratisk än dina idoler Robert Mugabe, Che Guevara. Fidel Castro eller Josef Stalin? Eller mördaren nedan?

Marita Ulvskog (S) poserar med bild på livstidsdömde palestiniern Marwan Barghouti, som är dömd för terrorism, fem mord på judar och mycket annat.

-Pettersson tycker att svenska politiker borde fundera på varför Victor Orban blir omvald gång på gång med siffror som dom bara kan drömma om. Men de svenska makthavarna saknar nog förmågan att tänka på folkets bästa.

Apropå passera en gräns Marita, du passerade en 1969 medan Orban har koll på sina gränser.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Vem har mest demokratisk legitimitet? Annie Lööf, Stefan Löfven eller Victor Orban?

 1. Det är väl egentligen de Svenska väljarna som är idioter?????
  Dom är så obotligt dumma i huvudet så dom begriper inta att dom gräver sin egen grav.

 2. Personligen hade jag föredragit Dracula hellre än dom andra psykopaterna !!! Viktor Urban eller Trump alla dar i veckan !!! Precis allt är bättre än det vi fått !!!!!!!!!!!!!

 3. Hellre Orban än Löfven. Orban blåljuger inte det egna folket rakt i ansiktet, Löfven säger att Sverige aldrig varit tryggare.

  Min fundering ikring dessa hen, skostorlek 38 och en IQ kanske på 35. Och dom ska vara med och leda ett helt land och dess befolkning, någonting gick fel med evolutionen. Inkvotering före kompetens har visat sitt rätta ansikte

 4. Att vänstern har mage att tala om autoritär gör en illamående. Tyvärr är journalistkåren också vänster så de kan komma med vilka lögner som helst.
  Dessutom så är benämningen “liberala demokratier” en annan lögn. Demokrati är inte liberal, konservativ eller liberalistisk.
  Demokrati är en person, en röst. Punkt slut. Orban är demokratiskt vald.

 5. Nya Socialdemokraterna övergav nationalismen och konservatismen som gamla Socialdemokraterna mycket vilade på – vet inte exakt vilket år nya Socialdemokraterna uppstod och varför det var viktigt.

  • Övergav den mera populära och godkända “socialdemokratin” runt 1975 när Olof Palme tillträdde !! Tror jag iaf för det var då min far (död sedan många år) sade att SOCIALDEMOKRATIN ÄR DÖD !!
   Då förstod jag inte vad han menade !!
   Han var en trogen “gråsosse” som då gick “bananas” som man skulle säga idag !!!!

   • Det är möjligt att det var runt mitten på 70-talet det börja,med önskan hos några att intensivt överge nationalism och konservatismen och bilda det nya Socialdemokraterna – men det verkar inte finnas någon uppgift på vad orsaken var och varför det var viktigt.Det borde ju egentligen finnas mängder med uppgifter att läsa om varför ett stort parti plötsligt ville lämna nationalismen och konservatismen som partiet vilade på som grund.

 6. Kan rekommendera en YouTube channel som diskuterar anticaucasianism
  eller antivit propaganda och politik som förs internationellt och i Sverige
  REDICE-youtube

  –If You’re White, You Can’t Be This—

 7. Svenska politiker har mage att peka finger och fördöma ett annat land!

  Finns det i världshistorien något land som har förråtts och förstörts som Sverige de senaste åren?

  Och det av folkvalda som anförtrotts
  men svikit och ruinerat vårt land, troligen för all framtid!

 8. Orban är helt outstanding jämfört med våra värdelösa flosklerpapegojor till styrande!

 9. Det är faktiskt 25 år sedan Socialdemokraterna var i närheten av Orbans resultat: 45,2 – 1994.

  Centern har aldrig varit i närheten, utan högsta siffra är 25,1 – 1973.

  Nya Socialdemokraterna har länge försökt leva på gamla Socialdemokraterna – deras storhetstid,tror nya Socialdemokraterna är deras – fast den inte finns längre.

  • Centern´s högsta “valsiffror” fick de under Gunnar Hedlund´s anda, vet inte vilket år men då var de nära Såssarna !!!!

   • Nej det stämmer inte att Centern var nära Socialdemokraterna.
    Hedlunds högsta resultat var 19,91 år 1970.
    Socialdemokraterna fick 45,34.

 10. Helt klart Viktor Orban, dom två Gökarna skiter fullständigt i sitt folk,
  och dom skäms inte för det heller.

 11. Alla SOCIALDEMOKRATER i deras partistyrelse måste följa den gemensamma linjen: massinvandring av muslimer till varje pris! Att Marita Ulvskog poserar med en muslim och mördare är ingen tillfällighet, det följer ett mönster, Olof Palme var vän med Robert Mugabe, Afrikas Hitler och Yasir Arrafat, en muslim och mördare! Detta faktum borde göra dem omöjliga att nå makten och köttgrytorna men de äger SVT och hatmedia därför vaknar aldrig befolkningen!

 12. “Om många debattörer måste man fråga sig: Hjälper de till med lösningen eller tillhör de problemet?”

  Sagt av Robert Jungk.

 13. EU´s viktigaste uppgift måste vara att försvara Europa och skydda européerna. Inte som nu, att förgöra oss.

 14. Mycket bra skrivet om Ungern.Ungerska folket har varit kuvade av sovjetunionen,tyskarna,kommunisterna, turkarna osv.Därför värdesätter dom sin nyvunna suverenitet .2015 släppte dom in 130000 flycktingar som trampade ner allting och ingen ville stanna där alla var på väg till Tyskland och Sverige.Vad har EU gjort efter 2015 för flycktingar i Europa, bara svammel i 4 års tid.

 15. Polen och Ungern är Europa´s föregångsländer. Dom har fattat, medan de flesta andra länder har målat in sig i sina egna hörn. Sverige är definitivt värst i klassen. Här släcker vi bränder med fotogen. Både Polen och Ungern har levt under det kommunistiska oket, men kravlat sig upp ur eländet och chockar nu sin omvärld genom att briljera. Men det är vi alldeles för dumma för att inse. Sverige, å andra sidan, lever också under ett DDR-liknande förtryck. Men vi är så himla korkade at vi själva valt det och är dessutom villiga att betala dyrt för vår egen undergång. Vi är helt enkelt för dumma för att fatta hur dumma vi egentligen är.

  En liten liknelse : 10 % av alla proffsboxare inser att slag mot huvudet är skadligt för hjärnan. 90 % begrep inte frågan…

 16. Den där tanten har inga gränser i sitt vurmande för odugliga socialistiska och kommunistiska diktatorer.
  Hon är tappad bakom en vagn helt enkelt.

  • Marita Ulvskog fick mycket beröm från Socialdemokraternas partistyrelse för bilden! Inte konstigt att de erkände Palestina som stat så fort de fick regeringsmakten! J-la mördare!

 17. Helt klart Orban en man som bryr sig om sitt eget folk och sitt lands gränser till skillnad från merparten av svenska politiker.

Kommentera