Varför protesterar inte skolbarn mot krigen eller terrorn i världen?


KLIMAT vs KRIG. Alla föräldrar bör sträva efter att uppfostra sina barn i kärlek och omtanke. Vänner, bekanta, mor- och farföräldrar kan bistå, om det råkar vara trasiga och fattiga familjer, skriver Björn Ranelid i en debattartikel i Expressen.

Just i detta ögonblick dör inte en enda människa av att medeltemperaturen på jorden har ökat med cirka 1,5 grad på ett hundra år, men däremot dödas tusentals barn, kvinnor och män i krig, terrorangrepp och mord.

Läs den meningen ännu en gång.

Inte ett enda skolbarn i Sverige protesterar på en fredag eller måndag mot krigen i världen, trots att det är viktigare än allting just nu. Ingen skolkar från skolan och håller upp plakat med slagord mot barbariet och terrorn.

Varför är det så tyst i världen om alla mirakler och gåtor som vi inte förstår, medan hat, våld och ondska vrålar och larmar överallt där människorna finns?

Det är hög tid att kärlekens och fredens apostlar gör sig hörda, sedda och lästa i den stunden hat och terror breder ut sina svarta vingar och skuggar solen.

Är jag den enda personen som tänker och skriver att miljoner journalister inom televisionen, radion, tidningssfären och andra media nästan till hundra procent förtiger och håller undan alla händelser som är goda, vänliga, kärleksfulla, ömsinta och altruistiska.

Varje afton begår Aktuellt och Rapport i Sverige tjänstefel och ingen påtalar det. De lägger nästan all tid och bevakning på negativa händelser som skadar, dödar och bryter ner människor.

Det råder krig, svält, terror och mycket annat elände just nu på olika platser i världen, men samtidigt sjunger, skojar, älskar, längtar, leker och helas miljoner människor i hundratals länder utan att journalister i gemen skriver eller talar om dessa fantastiska händelser.

-Petterssons favorit är inte Björn Ranelid, men här är han klok, inte en enda människa dör för att det blivit litet varmare medan tusentals dör i krig och terror. Varför protesterar inte skolbarnen mot detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Varför protesterar inte skolbarn mot krigen eller terrorn i världen?

 • Tobias

  Eftersom människan började mäta temperaturer när senaste ”lilla istiden” precis slutat så är det inte konstigt att temperaturer gått upp eftersom klimatet, som helt och hållet styrs av solen, rör sig i cykler.

  Begreppet ”medeltemperatur” på en hel planet säger absolut ingenting och går heller inte att mäta på något rimligt sätt.

  Det finna ingen klimatkris eftersom klimatet är som det är och inget människan har någon som helst påverkan av. Bara för att en 16-årig tjej gråter om klimatet förändrar inte det faktum att solen styr klimatet – inte människan.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ola Wong skriver bra i Kvartal, om klimatdebatten, samt vem vi ska rikta uppmärksamheten på.

  ”Jag tvivlar inte på klimatkrisen, men jag tvivlar på mediabilden. ”

  https://kvartal.se/artiklar/jag-tvivlar-inte-pa-klimatkrisen-men-jag-tvivlar-pa-mediabilden/

  Några korta utdrag ur den mycket intressanta och läsvärda artikeln.

  ”Det är ingen i den amerikanska energisektorn som överväger att bygga nya kolkraftverk. Under Trumps första två år som president stängdes fler kolkraftverk i USA än under hela Obamas presidenttid.”

  ”Kol står för i dagsläget 60 procent av Kinas energi. Bara Kinas kol står för mer utsläpp är vad Europa, Afrika och Latinamerika släpper ut totalt tillsammans.”

  ”På två år konsumerade Kina mer cement än vad USA använde under hela 1900-talet.”

  Det är bara trams att jämföra Trump och Kina. De är inte ens på samma skala vad gäller miljöproblem, menar Karl Hallding, forskningsledare vid Stockholm environment institute. ”Trump agerar i en marknadsekonomi där marknaden sätter gränser för dårskapen”, påpekar han och fortsätter: ”Xi har en kommandoekonomi som ungefär som Sovjetunionen en gång i tiden kan rulla ut saker som är helt kontraproduktiva både ekonomiskt och miljömässigt.”

  Gilla

 • svenskfinnaren

  För att de är förlamade av klimathotspropagandan! vänsterristerna har riktat fokus på det, och mörkat allt verkligt elände, som de har skapat, därigenom. De får allt som är ont, till att det beror på det globala miljö”hotet”. Det är som man skyllde allt ont på kapitalismen förr. Jag har skrivit en hel del om det här. Så leta, kanske ni hittar nåt mer. Ranelid instämmer bara i vad jag tidigare sagt. Man målar upp en yttre fiktiv fiende, för att skyla över de problem som är i samhället, som man själv skapat. Då slipper man också ta itu med dem, när alla fokuserar på ens vädetkvarnsillusion som man skapat. DÄRAV DET FELRIKTADE ENGAGEMANGET, som Ranelid undrar över.

  Gilla

 • SVENSK

  De allra flesta vill ”protestera” mot något som är poulärt just nu i propagandan och det är definitivt INTE poulärt att protestera mot massinvandringen, folkutbytet, globalisternas krig, terror mm mm, de verkliga hoten!

  Gilla

 • Tanten

  Bra artikel av Ranelid!

  Tydligen i Kvällsposten, inte i Expressen?

  Gilla

 • Treb

  Vilka skapar krigen???
  Vilka drar in kulor på detsamma??
  The one and the same…
  Vilka vill hålla oss i fruktan och förnedring??
  Det har tagit mig lång,lång tid att begripa….ganska enkelt egentligen.
  It’$ all about the money.
  Tänk om skolan kunde lära ”kidzen” från början..
  Man måste göra rätt…allt som oftast.

  Gilla

 • Fjodor

  Man protesterar endast mot vita män. Och om det finns saker de inte kan belastas för så tiger man om det.

  Gilla

 • Zsa

  Kontaktade SVT för en del år sedan med frågan om de kunde avsluta varje nyhetssändning med goda och positiva nyheter så att man inte endast hade allt negativt med sig i dagens slut. Fick svaret att ”ibland gör vi ju det”, samt en del blahablaha-utfyllnad.

  Gilla

 • Mike E

  På grund av det hela drivs av totalt irrationella och emotionella individer.
  Plus att de bara protesterar mot krig om de kan protestera mot västs, speciellt USAs inblandning

  Gilla

 • fjölet

  ett riktigt nyktert konstaterande, detta betraktande av världen i helhet borde den styrande regeringen införa som morgon läsning varje dag, innan de fortsätter med sin lekskole nivå på det, de utför idag, alltså helt verklighets frånvänt.
  Tack Ranelid, kort och koncist.

  Gilla

 • hasse

  Det är liksom att kärlek omtanke om människan ska raderas ut.
  Det är viktgare och ljuga om saker o ting som miljön.
  Över allt ser man nu ingen omtanke, Det gäller ju vård skola äldre vård.
  Helst mot gamla som har jobbat o slitit i detta sketna.
  Den stora misären

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: