Världens största flygplan i luften


TEKNIK. Världens största plan har för första gången tagit en två timmar lång flygtur i Los Angeles öken. Stratolaunch, som har sex motorer, har med sina 117 meter det längsta vingspannet någonsin.

Foto: Matt Hartman

Planet är egentligen en gigantisk startramp som är utvecklad för att skicka satelliter till jordens låga omloppsbana. Tanken är att Stratolaunch ska ge militären, privata företag och Nasa en mer ekonomisk väg till rymden.

– Det är världens största flygplan. Det är så stort att det verkar som att det inte borde gå att flyga, säger fotografen Jack Beyer.

Läs mer på The Drive…

-Pettersson säger att planet är sällsynt ful, men imponerande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Världens största flygplan i luften

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: