Journalist dömd för att ha kallat politiker för nazist och rasist

BROTTSLIGHET. Journalisten och författaren Johanna Vehkoo har dömts till böter för ärekränkning mot stadsfullmäktigeledamoten Junes Lokka. Uleåborgs tingsrätt dömde Vehkoo till 15 dagsböter.

Vehkoo måste också betala ersättningar på 200 euro till Lokka, och ersätta hans rättegångskostnader på drygt 600 euro.

Rätten ansåg att nazist, nazistclown och rasist är skällsord som används när man vill kränka någon annan. Rättens tolkning var att Vehkoos bevisföring, där hon försökte visa att Lokka är en anhängare av nazistisk och rasistisk ideologi, inte har någon relevans när det kommer till domen.

Enligt rätten får man kritisera Lokkas agerande i offentligheten och som politiker, bara kritiken inte är tydligt riktad mot honom som person. I det här fallet ansåg rätten att Vehkoos kritik inte hade med politik att göra och tydligt var riktad mot Lokka som person.

Läs vidare på Svenska Yle.fi…

-Pettersson säger att i Sverige kallar en hel journalistkår ett partis representanter och väljare för rasister och nazister ostraffat, likadant med politikerna, vi har till och med en statsminister som kallar valda representanter i Sveriges riksdag för detta gång på gång, det blir lätt så när de inte har några andra argument.

Själv kallas jag gång på gång hatbloggare och rasist av lokaltidningen, det hjälper inte att bli frikänd i domstol, lokaltidningen dömer dem som inte följer PK-linjen…

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Journalist dömd för att ha kallat politiker för nazist och rasist

 1. När nu den obetydliga blaskan S N fortsätter att spela tuffa,
  mot läsarna så finns det ett verkningsfullt sak att ta till,
  och som blaskan inte kan göra något åt, och det är att
  säga upp bekantskapen med blaskan. Dom må vara
  lokaltidning hur mycket som helst, så länge dom kör samma
  idiotiska stil som kvällsblaskorna att sätta stämplar på folk
  med egna åsikter, så ska dom inte gynnas, och tro mig
  kassakistan är den där det känns mest, och ju större
  den gruppen blir, ju mer känns det!

 2. Det går alldeles utmärkt för en s.k. statsminister att stå i talarstolen i riksdagshuset i TV och kalla över en miljon Svenskar för allt möjligt vackert.
  Om denna dom blev prejudicerande så skulle Löven bli av med några hundramiljoner euro.

 3. Och i Sverige får du fler utmärkelser ju fler du kallar “rasist”… Domstolen här dömer folk som citerar domar på sin egen Facebook för hets mot folkgrupp. Kan vi inte rekrytera finska lagmän, många är ju svensktalande och verkar vilja följa lagen istället för vara media till lags?

 4. Intressant! Om SN kallar Pettersson för sådana saker…….
  Och sedan dyker det upp en massa korkskallar på bloggen………….
  Nää nu ska jag vara snäll, inga konspirationsteorier så här på söndagskvällen. Fy på mej!

Kommentera