Är ni redo Sverige?


Nya oroligheter har sedan några veckor blossat upp i Libyen.

Det börjar bli tröttsamt att läsa om dessa områden (Nordafrika, Mellanöstern etc) och dessa ständiga konflikter som pågår och får ny näring med jämna mellanrum. Nu är det alltså Libyen tur.

Allt fler libyer lämnar sina hem när stridigheterna mellan östra Libyens starke man, Khalifa Haftar, premiärminister Fayez al-Sarraj och ett antal olika milisgrupper tränger sig allt närmare inpå. Lägg därtill alla de hundratusentals migranter som befinner sig i Libyen med målet att ta sig till Europa.

EU har sedan en tid betalat Libyen för att hålla migrantströmmarna borta från Europa, precis som man gjort med Turkiet. På frågan om de bägge sidorna i den libyska konflikten kan utnyttja situationen i syfte att få ett mer omfattande ekonomiskt stöd från EU, svarar Röda Korset. ”Ja det är fullt möjligt”.

Vi kan m.a.o. få se nya flyktingströmmar anlända över Medelhavet och sker detta kan Migrationsverkets prognos på 330 000 asyl- och anhöriginvandrare fram t.o.m. 2021 sopas under mattan illa kvickt.

SR


8 responses to “Är ni redo Sverige?

 • Nils Dacke

  Snart står vår älskade och högt värderade ledare Löfven och ylar att det är
  Sveriges ansvar att ta hand om alla nya migranter från Libyen och Algeriet. Rödskrikan från Värnamo instämmer och välkomnar i alla fall upp till de 30 miljoner hon utlovat. Kommunisten från Norrland lägger huvudet på sned och talar så vänt om flyktingar som är på väg, miljömupparnas ledare menar att det gynnar klimatet att dessa miljoner människor kommer till Sverige. Vad liberalernas ledare tycker vet ingen eftersom de ännu inte har kunnat enas om ny ledare men Björklund tror att det gynnar skolan med mer mångfald från nya klaner.

  Gillad av 1 person

 • svenskfinnaren

  Allt är i olag, när man ska förstöra väst för ALL tid, bara för att akut föra hit kaosfolk. Man borde istället reda upp i världen, istället för att för all framtid förstöra den, genom att flytta hit eländet. INGRIP ISTÄLLET I KORRUPTA LÄNDER, OCH RED UPP PÅ VÄSTERLÄNDSKT MANER MED HJÄLP TILL DEMOKRATI OCH ORDNING. TA HJÄLP AV FN, OM DET BEHÖVS. VI LÄNDER SOM HAR VETTET, BARA *MÅSTE* INGRIPA!!!

  DET HÄR GÅR BARA INTE LÄNGRE MER!!! ALLT DET GODA GÅR UNDER I VÄRLDEN, MEDAN DET ONDA SPRIDS OCH STÄRKS.

  SÅ FÅR DET BARA INTE VARA, OCH FORTSÄTTA!!!

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Varför måste vi ingripa i skit som vi inte har någonting med att göra?

   Nej, stäng gränsen till Sverige och sluta skicka pengar, så får dom lösa skiten själva!

   Gilla

   • svenskfinnaren

    På sikt går det inte! Och gränsen kommer ALDRIG att stängas, i så fall! Bättre då att stärka det goda i världen, och påverka den rätt i vår riktning. Bättre är att skapa en godare värld överlag. Jag talar om att tvinga dysfunktionella länder till en bättre mänskligare ordning. Det tjänar ju också vi på i längden. MAN KAN INTE BARA STÄNGA UTE ONDSKAN NÄR DEN FINNS! Men vi ska HELLER INTE välkomna den hit! Självklart INTE!!!

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Lägg till Algeriet, där inbördeskriget snart pågår för fullt!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Öppna hjärtan” är standard i det svenska samhället. Det får man inte ha en avvikande åsikt om. Eller?

  Regeringens nya vårbudget, hade ju skjutit till pengar för nattåg till Europa .Så det passar ju bra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: