Gravskändaren gripen av polis


BROTTSLIGHET. Den 59-årige man, Roman Piotr Marciniak, som vandaliserat flera gravar, bland annat terroroffret Ebba Åkerlunds, vid Adolf Fredriks kyrka i Stockholm har gripits, rapporterar Mitti.se.

-Pettersson noterar att herr Marciniak tydligen har kunnat promenera fritt i Stockholm trots att han är efterlyst för att avtjäna ett två-årigt fängelsestraff i Polen.

Pressmeddelande

TIDIGARE 2019-03-07. Gravskändaren försvunnen – rättegång skjuts upp

BROTTSLIGHET. En 59-årig man, Roman Piotr Marciniak, har åtalats för att ha skändat 11-åriga terroroffret Ebbas Åkerlunds grav. Men Stockholms tingsrätt vet inte var mannen är – och därför har rättegången, som skulle hållas i morgon blivit uppskjuten. 

Stefan, Ebbas pappa skriver på Facebook 

Rättegången Inställd pga. att vi INTE under 4 månader har lyckats delge honom. Vilken jävla inkompetens, jag har personligen stött på honom vid 5 tillfällen så sent som för 2 veckor sedan står han lutad över Ebbas grav.

Senaste polisanmälan 11 december när han spottar ner mina kläder och polisen har inte tid att komma, klart som F A N att de då inte lyckas delge honom med den inställningen. Man klarar inte av att utvisa människor, man klarar inte av att delge dem – Kan någon intelligent människa tala om vad de klarar av?

Mitt Helvete kommer aldrig ta slut – Tack så mycket inkompetenta Sverige.

***

TIDIGARE 2018-12-05. Vandaliseringen av terroroffret Ebbas grav fortsätter

BROTTSLIGHET. En 59-årig man står sedan i november åtalad för att ha skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav på Adolf Fredriks kyrkogård i centrala Stockholm, men går fri i väntan på rättegången den 8 mars nästa år, skriver Mitt i.

Ebba Åkerlund, 11 år.

I ett mejl till tidningen berättar Ebbas pappa Stefan att vandaliseringen har fortsatt regelbundet, och misstänker att det är samma man som står bakom. ”Det är samma intervall – i snitt tre nätter i veckan.”, skriver Ebbas pappa.

Ytterligare en grav i närheten – tillhörande en ung kvinna – ska enligt polisen ha blivit utsatt för kränkning. Mannen är misstänkt för två fall av brott mot griftefriden, som kan ge böter eller fängelse upp till två år.

Den misstänkte heter Roman Piotr Marciniak, är född 1959, har tolkbehov polska, är medborgare i Polen och borde dömas av en jourdomstol och sedan avtjäna sitt straff i hemlandet.

Roman_Piotr_Marciniak

 

TIDIGARE 2018-11-05. Ebba är död men i Sverige respekteras inte ens mördade barn…

ISLAM. Stefan Agerbark, pappa till 11-åriga Ebba Stefansdotter Åkerlund som den 7 april 2017 blev ett av offren för terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm utförd av Rakhmat Akilov som trots att han var utvisningsdömd var kvar i Sverige skriver på Facebook.

Hur kan det komma sig att en person som döms för utvisning och inte får återkomma till Sverige före 2019-02-27 aldrig någonsin har lämnat landet. Blivit intaget ett antal gånger utan att domen verkställs, samt att han skall få ett års fängelse om han vistas i Sverige under tiden.

Jag tog honom personligen på bar gärning när han står och häller stearin på Ebbas föremål, polisen släpper honom efter 1 timme i förvar ”bra jobbat”. Det var vad mina nattliga besök på gravplatsen var värd.

Han har sen mars 2017 gravskändat Isabells grav som ligger vid Ebbas kyrkogård så kraftigt att hennes mamma blivit tvungen att ta bort gravstenen eftersom den blivit helt förstörd av allt stearin som han hällt över den.

Olof Palmes gravsten totalförstördes för 6 veckor sedan av stearin som aldrig någonsin kommer att försvinna och Ebbas grav har han gravskändat över 30 ggr sen i maj månad

Vad hände med det underbara Sverige som jag en gång i tiden växt upp i.

– jag citerade Leif Östlings berömda citat i mitt sommarprogram och jag gör det igen ”vad F A N får man för sina skattepengar”.

Klimatet försämras med X % varje år, tyvärr så gör Sverige det också. Jag är ingen vän av USA men där finns det två partier och man väljer representant för respektive parti.

I Sveriges sandlåda till riksdag har vi massor av partier där ingen kan styra landet. Det kan bara sluta på ett sätt och min åsikt finner ni i min debatt artikel i Expressen.

En extremt begåvad 11 åring fick betala priset för detta och Ebbas föräldrar får fortsätta att betala priset för att lag & ordning inte fungerar i detta land. Så sent som för en timme sedan var han där och petade på Ebbas Grav, man blir så trött.

Nedan ser ni hur en gravplats skall se ut resp. inte.

Stefan Agerbark

Bild Ebbas pappa

-Pettersson försöker också förstå men det går inte. Mannen som förstör Ebbas grav är redan dömd för utvisning, och att återvända eller vistas i Sverige ska kosta ett års fängelse. Brott mot griftefriden, gravskändning kan ge upp till två års fängelse och åklagaren släpper honom efter en timme!!!

Man förstår att syltryggarna till åklagare har mycket att göra när dom i stället för att se till så utvisningsdömda får lämna landet eller hållas inlåsta, lägger enorma resurser på Pettersson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Gravskändaren gripen av polis

 • Ludolf

  Polsk zigenare.

  Gilla

 • fia

  Promenerar fritt gör även massmördaren Stefan Michnik, internationellt efterlyst, men Sverige vägrar utlämna honom till Polen.

  Gilla

 • Tony

  Nu är han fast? Ja men för hur länge, Han släpps väl i vanlig ordning ut efter några timmar, varför denne sjuka människa inte skickas hem till sitt eget land, det är deras ansvar att ta hand om sina egna.

  Att sådant sker just i Sverige är inte konstigt alls, han som är ansvarig för den förda politiken och den sanslösa invandringen struttar runt nere i EU parlamentet , man kan tydligt se hur han tränger sig in bland dom övriga höjdarna för han vill synas ihop med Merkel Makronen, och Klunker, precis som att han är en viktig person. . Han är en skam, inte bara mot Ebba, utan mot hela befolkningen, både nu levande och tidigare generationer som byggt upp landet.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Det är en lättnad för mig, att den vidrige personen äntligen kunde gripas.

  Stefans samlade börda är bortom allt förnuft; alla som har följt med i händelseförloppet kan eventuellt föreställa sig all smärta, sorg och ilska som följde efter terrordådet. Det som sedan skett är så ovärdigt, sjukt och orimligt att jag inte kan begripa det. Statsministerns totala nonchalans, statens benhårda flathet och rättsväsendets stelopererade manövrering är under all kritik. Det är precis så här illa det ser ut, i verkligheten, oavsett sorg, vedermödor, plågor och vidriga kval. Förvänta dig inget stöd, sympati, kompensation eller rättvisa.

  Ni makthavare, som inte tycker att vi är på väg åt fel håll, inte har civilkurage eller ens ambition att påverka, HOPPA AV!

  Gilla

 • SVENSK

  Greps han för att han börjat vandalisera flera gravar?

  Gilla

 • ossie

  Förstår man väl att polisen inte har tid med så triviala ting som att fånga denne gravskändare när man har så viktiga ting som att göra hembesök och husransakan hos pensionärer som kritiserat islam.

  Gilla

 • Stenbock

  Skrev just några rader som löd så här:
  Aha,… Då var det detta svin som STATS-TV-text kallade ”en svensk” !
  Hoppas han får ett långt och plågsamt straff.
  Dessa försvann,och istället dök det upp ett troll med alias ”Polski” !!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det var på tiden……får man nog säga. Om man ska säga det snällt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: