Tankat bilen idag

43,6 liter 95 oktanig bensin. Priset per liter är 2,08 RM.  En Rm (ringit) kostar idag 2,26 SKR.

I Skr kostar altså bensinen 4,70 SKR per liter här, 43,6 liter kostar således  205 SKR. Enligt vanligtvis välunderrättad källa (kompis i Göteborg) kostar en liter 95 oktan nu 16,74 SKR, dvs 43,6 liter kostar  729,80 SKR. Dvs 3,5 ggr så mycket!

Fjärranösternredaktören undrar; varför i helvete finner sig Svenska folket i dessa horribla bensinpriser?

Blir ”klimatet” bättre för att bensinpriset är högt i Sverige??  Hur många elcycklar måste Svenska skattebetalare sponsra för att klimatkompensera det låga bensinpriset i Sydostasien?

 

23 thoughts on “Tankat bilen idag

  1. Och för att riktigt pissa på det arbetande folket så utöver alla pålagor så lägger dom moms på hela summan alltså moms på skatterna med.
    dom styrande här i landet är inte riktigt kloka.

  2. Det är många som tror att en bränsleskatthöjning ”bara” drabbar bilister, när det faktiskt drabbar oss alla. En butik eller fabrik måste naturligtvis ta igen dyrare leveranser, så räkna med dyrare mat och kläder, ja dyrare allt.

  3. Sossar har alltid suggit ut vanligt follk.Sen kan dom höja sinna bidrag från folket.

  4. 3.6 % partiet håller alla svenskar som gisslan, med bensinpriset som nu är den stora frågan, vad mer håller de på att driva igenom bakom ryggen på alla goda svenska skattebetalare.
    jag bor på landet bortom all rederlighet till city kärna, vad skall jag med en elcykel till.!!!
    bara undrar, när kommer nästa idiot skatt???

  5. Det är bara att erkänna att våra politiker och deras sätt att driva Sverige är ett stort skämt. Med tanke på att vi har bland världens högsta skattetryck så borde vi svenskar kräva att vi borde vara världens bästa land. Men med idioter som styr och som inte bryr sig ett dugg över hur det går för svenskarna, bara politikerna kan leva i överflöd och tjäna pengar på oss andra så tycker de att de gör ett bra jobb.

  6. Det dyra drivmedelspriser, eller skatten på drivmedel har inget med klimat eller vägar att göra. Det handlar om att på alla sätt få pengar till det underfinansierade och kostsamma flyktingmottagandet.

  7. Jag kompenserar en del av bensinskatten med att jag kör med en skattebefriad bil (30 år gammal) med katalysator och med Borsch Jetronic insprutning. (< 0,8l/mil)

    Räknar med att det skulle ta ca 50 år till ”break even” med en ny bil –
    kanske mer.
    Håller dessutom motorn i nyskick med RVS. (keramikbehandling)
    (ett miljötips).

  8. Jo skatten på en liter bensin närmar sig 10:-/liter !!
    När Stenbock fick körkort,och tankade min Renault Duphin,kostade det c:a 45.- för en hel tankfyllning. Vill minnas tanken rymde 40 liter….
    Men den var billigare några år tidigare.Handlaren begärde 73 öre litern,och man pumpade själv upp mängden man önskade i ESSO-pumpen.

  9. Här i Sverige är det dödshot som gäller. Hold up! … på MAGDAS MACK!
    (MAGDA = Finansminister Magdalena Andersson – S)

    https://3.bp.blogspot.com/-YJ5Nvxea9rI/WktOcC6-3SI/AAAAAAAAGqk/QBEc4G2m_BQIFkDS1VrV7F-FgTnh722zwCLcBGAs/s640/Magdas%2BMack%2B15.jpg

    Jeanders bildblogg

    I Sverige har regeringen klubbat igenom en årlig, automatisk höjning av drivmedelsskatten. Med de automatiska höjningarna kan Sverige vara landet som nått den högsta drivmedelsskatten i världen.

    • Du betalar ju i alla fall genom konfiskationen. Skäggbarn och annat slödder som får socialbidrag till bil och busskort mm, transportkostnader som läggs på alla varorna i butikerna mm. I SveriHELL kommer folk inte slippa betala vansinnet förrän dårarna radas upp mot en vägg och får smaka välförtjänt med bly.

  10. prova kör med vatten istället…,ännu billigare bara sök på Youtube HHO cars
    Man har tom fått igång mindre jetmotorer med den metoden dessutom 0 utsläpp

  11. Jodå, av svenska folket valde 3,8 % MP, men genom valfusk blev det 4,3%.
    Lövin borde alltså inte vara med och höja bensin-skatten.
    Det är hon som flyger mest i regeringen.
    Hennes gubbe kör miljövidrig diesel.

  12. Tankade i Dubai premium 65 liter for SEK 4.5 per liter. Solen skiner och liten skatt vad kan du mer begara.

  13. ”hur i helvete finner sig svenskarna i dessa horribla bensinpriser” frågar sig skribenten?
    Jo det ska jag tala om!
    För det första så har svenskarna hjärntvättats i mer än 50 År, en hjärntvätt som eskalerat och bara blivit värre och värre med åren! Mer och mer systematiska och effektiva metoder används för att vi ska hålla käften och inte våga ifrågasätta ens det allra minsta!
    Om ändå någon enstaka går mot strömmen så stiftas omedelbart nya lagar som effektivt tystar dom som vågar ifrågasätta!
    Vi tas ifrån den välfärd vi under alla år betalat för, vi ges ”pensioner” som inte ens är värt namnet och som ingen kan leva på och allt ges gratis och franko till fullkomliga främlingar!
    Ja, även våra hem tas ifrån oss därför att dom behövs för invällande inkräktare och vi tillåts fortfarande inte protestera!
    I sammanhanget är kanske bensinpriset en bagatell -även om jag inte tycker det- men tillsammans med allt det andra horribla som vi dagligen utsätts för så kan vi (en del av oss) ändå se vilket vidrigt skräckvälde som numera härskar i Sverige!
    Dagens Sverige, helvetet på jorden!

  14. Du är nästan lika blåst som oss. I Venezuela kostar soppan 1 cent per liter. Ungefär 40 öre för full tank.

  15. kom just därifrån åkte Grab taxi från Genting Higlands till centrala KL kostade 75 Ringit ca 170 kr för en resa på 1 timme. Jag bor i grannlandet o betalar 7% eller 800sek i skatt varje månad på min inkomst, moms är 7 %. Jag längtar inte till Sverige och trycker synd om det uppskattade Svenska folket.

    • Det är bara synd om de som inte röstat för vansinnet men som pga majoriteten totaldårar också tvingas lida ”demokratins” konsekvenser.

Kommentera