SL betalar 300 miljoner för trygghet bara i år

TRYGGHET. SL betalar upp mot 300 miljoner kronor varje år för bevakning som ska öka tryggheten i kollektivtrafiken, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. 2014 var kostnaden knappt hälften. 

Enligt trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) beror ökningen på att polisen omorganiserat sig och prioriterar andra ärenden. Han säger att det är en nödvändig satsning för att resenärerna i Stockholm ska känna sig säkra.

– Det här är tyvärr pengar vi måste betala eftersom polisen är allt mindre närvarande inom SL-trafiken, säger Tamson.

-Pettersson påstår att trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) har fel, det beror inte på polisen utan på att det blivit fler störande element i samhället. Polisens resurser räcker till svenska kriminella men inte till Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “SL betalar 300 miljoner för trygghet bara i år

  1. Ska man åtgärda dymptomen?
    – eller åtgärda orsaken?

    ”Öppna ERA hjärtan!”
    (Vilka är ”ERA”?) — en tanke!

  2. Varför hände det inget sådant för 25 år sen? Tunnelbanan fanns ju då också, en och annan fyllhund möjligen? Men inga skrikande gravida Negresser som tror att det bara att få allt gratis och ge fan i att betala biljetten??

  3. Visst är det märkligt att alla kostnader för brottsligheten ständigt ökar när “sverige” “aldrig har varit tryggare” !?

Kommentera