Israel på väg mot månen


VETENSKAP. Under helgen tog Beresheet, denna fantastiska bild av månen från 550 kilometers avstånd. Igår genomförde ingenjörerna på SpaceIL den första manövern runt månen.

Månen från Beresheet

Den israeliska rymdfarkosten Beresheet förväntas landa på månen på torsdag den 11 april efter en två månader lång resa från jorden.

Lyckas man blir Beresheet den första farkosten från den privata sektorn som landar på månen, och den första som inte kommer från någon av de tre stormakterna USA, Ryssland eller Kina.

Farkostens namn, Beresheet, är hebreiska för ”i begynnelsen” och namnet på den första delen av judendomens Tora, motsvarande Första Moseboken i Bibeln.

Tidigare om Beresheet på bloggen…

Israel har knappt nio miljoner invånare, så Pettersson undrar varför inte muslimerna som har koranen bygger några rymdfarkoster eller något annat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Israel på väg mot månen

 • eugenecork

  undrar om inte Israel funderar på att göra Månen bebolig?…Palestina va ju rena månlandskapet då judarna började återbefolka sin öknen för ett sekel sedan
  Inget är omöjligt för en jude, finns inget mer folk som är produktivare och större uppfinnar-jockar än just judar…de kan säkert efter diverse innovationer göra månen grön!
  Frågan återstår, om så skulle ske, om de fick vara ifred?…om inte Muslimerna då skulle kräva sin rätt få del av 95% av Månens yta…iom att de påstår sig ha sett månen först?

  Gilla

 • Fjölet

  Muslimer har inte tid med att bygga rymdsonder eller eller dylikt, de har ju fullt upp med att först förslava västvärlden.
  detta är en mer viktig agenda än månen, på månen finns ännu ingen att hata, eventuellt kör de en rituell halshuggning av Gubben i månen, för att visa att de också kan.
  enl. deras tideräkning så har de ju inte kommit så långt som t.ex industriutveklingen, men det är ju inte heller nödvändigt för de har ju stulit till sig alla 2000 talets vapen i sin kamp mot väst och de otrogna, med social pengar från sverige, kan de ju köpa allt som de vill, så det finns genvägar.

  Gilla

 • Berit

  Ja, varför gör inte muslimer det? Inte ens om de kunde, skulle de vilja fara till månen. Inom islam tror man att månen är kluven i två delar, vilket man ihärdigt försöker försvara med hjälp av fakegrepp typ ”forskarna är eniga, Koranen har rätt”. Ska vi gissa att muslimska medier kallar bilderna från Israelernas rymdfarkost för ”sionistisk lögn”?

  Gilla

 • Kattsand

  Jag gillar tanken att Israel landar på och lämnar kvar en farkost på den planet som islam har som sin symbol (de har ju halvmånen som sin symbol)….

  Gilla

 • Tore

  Frågan är när Sverige ska skicka första somalier till månen.

  Gilla

 • Plurikus

  Israel är det enda landet i världen som har fler skattebetalare utanför landet än i det. De flesta bor i USA. Resten betalas av amerikanska staten.

  Gilla

 • Dan Karlsson

  Du Pettersson ! Musslorna klar ju inte av att ens tillverka en cykel,så några rymdraketer är nog uteslutet

  Gilla

 • Dan Karlsson

  Du Pettersson ! Muslimerna kan ju inte ens tillverka en cykel så några rymdraketer är nog uteslutet

  Gilla

 • Janne

  Precis som oviljan mot muslimer, så förekommer det också en ovilja mot judar! Är det ingen som har tänkt tanken varför både judar och muslimer ÄR illa omtyckta?

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Pettersson din fråga kan jag svara på.

  ALLA RAKETTEKNIKERNA HAR FLYTTAT TILL SVERIGE.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Förmodar att farkosten slipper stenkastare där.

  Israel ligger i framkanten på den teknologiska sidan.

  Gilla

 • Torleif

  Frågan är om bilden är sann eller inte? Hoppas den är sann. Apollo och månlandningen 1969 var inte sann.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Varför förpestas varje inlägg om Israel av sådana kommentarer?

  Gilla

 • Tore

  Sverige är på väg mot avgrunden.

  Gilla

  • robbcos

   otroligt spännande icke statligt projekt med en nästan löjligt låg budget. Man kommer förmodligen lyckas landa på månen o ta prover o bilder under tre dagar till en budgeterad kostnad av bara 1 miljard Svenska Kronor… alla sådana här projekt ger vetenskapliga ovärderliga spinoffs som civila världen behöver. en gång i tiden var sverige en forskar nation där enorma summor satsades på utveckling av medicin, vapensystem och all möjlig ingenjörskonst… nu prioriterar vi annorlunda i sverige och för 1 miljarder skatte kronor väljer vi att hysa 1000 skäggiga barn u der ett år eller så kan vi driva vår public service 1.5 månader på samma miljard… dårhus listan kan göras lång.. jag är djupt imponerad över enda demokratin i Mellanöstern.

   Gilla

  • eugenecork

   va har Sverige me Israel å göra?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: