Tvingades äta fläskkött på omskolningsläger i Kina


ISLAM Omir Bekali tvingades att äta fläskkött och hylla president Xi Jinping när han var fast på ett omskolningsläger i Kina. – Jag hade inte gjort något och de tog mig inför mina släktingar, sa han till Sveriges Radion när han i veckan var på besök i Sverige.

Bekali är en av få som kunnat vittna om läget i dessa läger och enligt honom så torterades de som inte följde lägrets regler. Han hade flyttat till Kazakstan och greps när han hälsade på sina föräldrar i Kina. Åtta månader senare släpptes han. Kina förnekar att sådana här läger har funnits.

Läs och lyssna på Sveriges Radio…

-Pettersson undrar om inte herr Bekali hade tur. Det finns värre saker än att äta fläsk. Man kan bli bortgift som barn, våldtagen som liten flicka eller pojke, kastad från höga byggnader, stenad till döds, ihjälbränd eller dränkt i en stålbur bara för att nämna några saker.

Sedan är det faktiskt så att Allah och Muhammed tillåter muslimer att äta fläskkött om inget annat serveras.

Det kallas Darura

När omständigheterna är svåra och sharialagar inte är i kraft, lättas en muslims börda. Muslimer är, till exempel, skyldiga att be och att inte hantera fläsk, men om omständigheterna är svåra, då är kraven lättare. Detta leder till begreppet daruranödvändighet.

Om det är nödvändigt, är det som är förbjudet tillåtet. Om en muslim är hungrig och det inte finns halal (sharia – kompatibel) mat, då kan han äta någon annan mat. Om en muslim är där de inte kan be, då kan bönen göras senare.
Om sharialagar inte har genomförts i ett land, då kan en muslim hantera fläsk utan några konsekvenser som exempel.

Kort sagt, om en muslim inte kan be på jobbet eller i skolan, kan det göras senare.

Islamiska krav är ”önskemål” inte nödvändigheter. Om deras krav inte uppfylls, innebär det ingen skada på deras religion.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Tvingades äta fläskkött på omskolningsläger i Kina

 • Inconvenient Observations

  Gnöla om att äta fläskkött när han borde vara tacksam över att han kom levande därifrån. Tänker på de kristna som suttit fängslade i 30 år och de som bara försvunnit.

  Gilla

 • Karl W

  De vanliga falska uppdiktade falska rövarhistorierna. Inget tvingas äta fläskkött, men precis som på allt fler ställen i Sverige serveras ingen specialmat. Passar inte fläsket går det bra att ta de andra rätterna som vegetarian. I Kina krusar man inte för terrorister. Sveriges radio har sänt sju särdeles massa goja och falska historier om Kina. Kina förnekar inte alls att läger existerar och man har även bjudit in utländska diplomater och journalister att besöka, som från Reuters. Inget av det som nämns försiggår i Kina, och staten är stenhård. Alla kan utöva sin religion i Kina fritt, men religionsfrihet innebär även frihet från andras religioner. Ingen får störa eller inkräkta någon annan och kalla det religionsfrihet.

  Gilla

 • Tony

  Man ska givetvis inte tvinga någon att äta griskött ifall dom inte vill,
  men å andra sidan dom visste på förhand att i majoriteten av länder äter man griskött, man ska heller inte försöka att påverka dem som äter griskött att avstå från detta

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ordning och reda, inget dalt i Kina inte !

  Gilla

 • Bosse

  De 45 miljoner kineser som svalt och torterades till döds i Kina under Mao skulle varit jävligt glada om dom hade fått äta fläskkött och prisa ledaren i ett ombonat läger.
  Detta berättas det inte så ofta om av marxisterna på SVT

  Men nu gäller det för regimmedia att förbereda svenska folket på att det snart kommer någon miljon flyktingar som skall serveras halalslaktad oxfile

  https://www.gd.se/artikel/bocker/maos-massmord

  Gilla

 • Blodsven

  Så denne ”stackars” sate reser runt och gråter ut i svensk radio? Kommunisterna på SR kanske finansierar resa och hela skiten…

  Gilla

 • Tore

  Förvandlingen från sekt medlemmar till fungerande människor verkar gå bra.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: