Om Sveriges fallerande sjukvård


Detta inlägg är från en av mina vänner i Sverige,  mycket tänkvärda åsikter framförs!

Hur tänker man egentligen

Sverige har Europas sämsta sjukvård   –  och sämsta sjukvårdstänk. Att förebygga sjukdomar/skador måste vara primärt – inte att reparera när sjukdomen väl blomstrar/skadan väl blivit ohanterbar.

Sverige är ett i denna sak ett mycket märkligt land. Mycket märkligt. Har du en gammal bil, typ 5 år, MÅSTE DU inspektera den hos bilbesiktningen VARJE ÅR. Bromsar, kardanaxlar, vindrutetorkare, rost, lyktor avgasutsläpp etc. DET ÄR LAG PÅ DET.

Hos  tandläkaren har de allra flesta en tid varje år för att kolla upp matsalsmöblerna och får de omsedda innan alltför stora problem uppstår.

Mycket bra, då detta håller de stora ”reparationerna” borta, och inte minst tandläkarräkningarna.

Men när det gäller objektet MÄNNISKAN finns ingenting någon gång under livet där man ”kollar upp rostskador”, canceretableringar, diabetes,  lungor, bronker, tjocktarm, hjärta eller annat.

Man tas om hand när man inte pallar längre och avståndet till FONUS-tjänster är närmare än till behandlingshem. ALLTSÅ – sanslöst FÖR SENT för att reparera uppstådda problem.

Återstår alltså smärtstillande tabletter intill Fonus rings upp !!

SVERIGE är SÄMST I VÄRLDEN inom sjukvårdens förebyggande modeller – ett hån mot våra skattesedlar som borde täcka upp vårt välbefinnande.

I många andra länder har vi årliga hälsoinspektioner i. Dvs  att för en blygsam kostnad kolla upp hälsotillståndet hos oss.

Tidigare kallades, t ex vi som är 80 eller mer, för hälsokontroll (eller 75+) och man gick igenom det som var kvar av kroppen och fick råd o dåd. 

Resp vårdcentral  hade det jobbet. Idag hör man inget från dom.

I den händelse man orkar ta tag i hälsofrågan själv och försöker boka en tid på vårdcentralen möts man i 9 fall av 10 att det ”är fullt”.

Ett besök på lokala vårdcentralen (oannonserat) får samma effekt som om man försöker på Polisen ansöka om nytt pass – man kommer knappt in i väntrummet pga av alla ”migranter” som blockerar alla tjänster.

DET VIKTIGA ÄR DEN FÖREBYGGANDE VÅRDEN FÖR VÅRA ÄLDRE  –  så vi slipper de svåra sjukdomarna när det är för sent att reparera dom.

OCH OCKSÅ FAKTISKT den förebyggande vården för alla. Varje medborgare BORDE kallas till en årligt check-up  betr hälsan (blodvärden, blodtryck, diabetesanslag, urinsyranivåkoll + koll av fötter o hjärta, njure o lungor). Detta skulle spara samhället stora kostnader och patienter stort lidande. Vi få friska klarar oss.

HELT OBEGRIPLIGT att detta inte sker samtidigt som man lagstiftar om kontrollen av skrotbilar !!! J


24 responses to “Om Sveriges fallerande sjukvård

 • Grune

  Satsningen på Sverige och Svenskarna visa Invandrarna är 80-20 till invandrarna.

  Gilla

 • Lagro

  Sverige hade en bra sjukvård men det är 30-40 år sedan, därefter har sjukvården och mycket annat halkat efter jämfört med andra länder, där de flesta länder i Europa har gått förbi Sverige.
  Asylinvandringen är den som direkt har knäckt den svenska sjukvården, politikerna har bedrivit en röstimport av människor som det finns inget behov av och kan därför inte få några jobb som ger inga skatteintäkter till landet.
  Finns det inte skatteintäkter finns ingen möjlighet att bygga ut sjukvården och även annan samhällsservice.
  Sedan har bedrivits en anhörighetsinvandring, där många kommer in som handikappade och gamlingar, som är i direkt behov av vård.

  De ökade skatteintäkter för landet har skett genom att höja skatten på bensin, diesel, elenergi m.m.
  Nu räcker inte det till för de importerade bidragstagarna (asylinvandrarna) utan det medför att nedskärningar i välfärden måste göras.

  Alla partier bortsedd från SD har bedrivit röstfiske med att ge löfte om ökad asylinvandring och anhörighetsinvandring, därför de vet om att de får röster genom den policyn.

  Sverige har begåvats med politiker som har inget samhällsansvar, utan ser i första hand till den politiska makten.
  De politiker och parti som skiljer sig från egoisterna, och ser till landets och folkets bästa är SD och dess politiker.

  Gilla

  • Lagro

   Man tycker alla borde förstå och inte endast SD, att med den asylinvandring och anhörighetsinvandring som är, gör att folkmängden ökar kraftigt i landet, och då måste samhällsservice som sjukvård, äldrevård, skolor, socialservice m.m. byggas ut kraftigt, men som inte skett.
   Problemet är att det finns ingen efterfrågan på outbildade personer som de här asylinvandrarna till stor del är och därför blir det inga skatteintäkter till samhället och den välfärd som tidigare funnits har tunnats ut , som är chockerande för många.

   Asyl och anhörighetsinvandringen slukar enorma pengar därför blir det till en omöjlighet att bygga ut sjukvård, äldrevård , skolor m.m. istället är det nedskärningar som gäller, även med pensionerna.

   Regeringen har infört skattehöjningar där det varit möjligt, som bensinskatt, energi m.m. men momsen som är den största skatteinkomsten ligger på 25% och kommunalskatten 30-35%, det blir svårt att öka ytterligare de skatterna.

   Pensionerna i Sverige är mycket låga jämfört med övriga Europa, därför kommunalskatt skall betalas från pensionen, som gör att många blir beroende av bostadsbidrag, som gör att den som får bostadsbidrag, får inte ha egna besparingar, utan till ett visst maxbelopp, kan inte ha någon bättre bil, kanske en rishög.
   Enligt EU bör den minsta pensionsinkomsten inom EU ligga på 12.000 kr, men sådan pension är det många pensionärer i Sverige som inte har, därför kommunalskatt dras från pensionen.

   Gilla

  • Grune

   Den person som bär 100% av ansvaret för detta är den största idiot som vandrat på jorden Fredrik Reinfeldt.

   Gilla

 • Kommendanten

  Vården tillsammans med andra grundläggande samhälleliga funktioner fungerar inte om det inte finns relevanta och seriösa åtgärdspaket.

  Våra pk-politiker är väldigt duktiga på att lova guld och gröna skogar men levererar inte något gott ur deras utfästelser och eller uppgörelser.
  Vi får istället ”förpestade och mörka skogar” över land och rike.

  Våra pk-politiker har fördärvat landet under en lång tid och prioriterat import av islam mer än allt annat. Det är inget annat än en skandalös hantering av skattebetalarnas pengar.

  Gilla

 • Billy Boy

  Löfvens vallöfte från 17 juni 2014

  Bildkälla: harrietsblogg,se

  Gilla

 • age

  En vän till akuten i Södertälje med hustrun som fått en stroke!
  Fick ta kölapp – en stroke!
  Fick sitta och vänta en halv timme – en stroke!
  Då kom ett stort följe syrianer och trängde sig in – före en stroke!
  En av dem kade ont i ett knä – INTE en stroke!
  Efter en timme fick hans fru komme in – med sin stroke!
  Blev inlagd direkt för olika röntgen – för en stroke !

  Syrianerna i Södertälje dominerar staden!
  ”Tre modiga män” (som Owe Thörnkvist sjunger i ”Sverigebesöket”),
  syrianer, rånade min pappa när han hämtat pensionen på Posten.
  Han hittades medvedslös på trottoaren med tom plånbok intill sig!
  Han avled senare av skadorna!
  Fy fan är vad jag tycker om det packet!

  Läs gärna boken om Södertäljemaffian så tycker du likadant!

  => men vi importerar tiotusentals fler av den sorten till Vårt Fosterland!

  – men du röstade kanske för det? Eller gjorde du som jag?
  Röstade på SD för att rädda Sverige?

  Gilla

 • Tony

  Man skulle nästan kunna tro att Jämtinskan, hon som är ingenjören till vansinnet härjar här?

  Gilla

 • Tony

  Man får väl glädjas av att allt det som förmenas oss, det kommer
  våra nya viktigare medborgare till del för en ringa eller ingen kostnad,
  och dom ringer min själ inte och frågar först, utan dyker upp gapandes före alla köer, ibland med hela klanen i sällskap för att inge respekt,
  så går det till i landet Absurdum, Svensken ska arbeta betala, helst 100 % i skatt, men för övrigt hålla käften, så har våra så kallade politiker beslutat med ett tyst medgivande av en sanslöst efterbliven Media!

  Gilla

 • Sanne

  Infrastrukturen+vård-omsorg mm är inte bygd för den massiva invandringen vi haft det senaste decenniet..,finns inte på kartan att vi ska kunna ta hand om dessa över miljonen invandrade konsumenter som vill konsumera vård-utbildning-boende när de själva inte bidrar eller betalar in till systemet(skatter)
  Sverige ”a third world country” om ca 10-11 ¨år är nog vad som gäller

  Gilla

 • ossie

  Bevare mig väl för att bli gammal och sjuk och hjälpbehövande i det här landet.

  Gilla

  • Karin

   Men stick då! Dra till Afrika och häng med kompisar. Gör du det så blir vi alla glada för då lär du dig om främmande kulturer som faktiskt är riktiga kulturer till skillnad mot den svenska.

   Gilla

   • Tony

    Och vad fan lever du här för??????????? Det är väl snarare du som borde dra till Afrika, för du är väl en av dom Batikhäxor som står och snyftar när en kriminell för en gångs skull får ett utvisningsbeslut över sig.

    Gilla

 • Ståfräs

  Nu är det ju så att 82% knäppskallar tycker vården är bra och det tycker i synnerhet de som röstar på S, så jag hoppas dom drabbas stenhårt.

  Gilla

 • Inge

  Mycket klok artikel, visst är det så. Men nu upptar vården av invandrare som vill ha fejkade intyg vilket naturligtvis går ut över oss. Jag tror att de dessutom har med i beräkningen att man inte lever lika länge och ju snabbare folk dör efter pension ju fler invandrare kan de ta hit. Det låter helt galet men jag har vant mig vid galna politiker och media som står långt från den skara de ska representera. Massor dör i onödan.

  Gilla

 • turrim

  Mycket tänkvärt! Därför har Annika Strandhäll aldrig tänkt på det.

  Gilla

  • Karin

   Var inte spydig här inne. Spydiga människor är otroligt oattraktiva.

   Gilla

   • Ruth Magnusson

    Likaså dumskallar, de är ännu mera oattraktiva. Så vänligen välj annan blogg.

    Gilla

   • turrim

    Jag tycker att den minister som säger att vi har världens bästa sjukvård är den som är spydig mot alla stackars sjuka svenskar i kö för och utan vård! Den ministern har aldrig accepterat verkligheten som den så realistiskt beskrivs av J.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: