Morgan Johansson (S) har missuppfattat bostadsmarknaden


BOSTÄDER. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) verkar twittra i en annan värld än de överbeskattade låg- och medelinkomsttagarna.

-Pettersson undrar om herr Johansson inte förstår att ”de rika” köper en bostadsrätt? Som vanligt är det inte ”de rika” som drabbas av socialdemokraternas värdelösa bostads- och invandringspolitik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Morgan Johansson (S) har missuppfattat bostadsmarknaden

 • Peter Skoglund

  Morgan!

  ”Hyvää päivää, kirvesvartta” får nog bli kommentaren, till ditt osannolika twitter.

  Du plus många i din sosse/MP regering, lever inte i verkligheten. Det får vi återkommande bevis på.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Lite småkul. Gårdagens Efterlyst tog upp sökning efter en Blocket-bedragare vid namn Morgan Johansson. Lite småkul med namnlikheten bara.

  Gilla

 • Billy Boy

  Några av lägenhetsfifflare vi minns.

  1) Margot Wallström (S) fick en lägenhet i Stockholms innerstad av fackförbundet Kommunal förmedlad av dåvarande ordföranden Annelie Nordström som garanterade att utrikesministern inte gick förbi i bostadskön

  2) Ulf Kristerssons första lägenhetsaffär. 2006 fick Ulf Kristersson (M), då socialborgarråd i Stockholm, en hyreslägenhet via högsta ledningen för Ersta Diakoni, lägenheter som egentligen var vikta åt svårt sjuka och hemlösa.

  Ulf Kristerssons andra lägenhetsaffär. 2010 kritiserades Ulf Kristersson (M) för att han var med och sålde ut allmännyttans 1200 lägenheter för blott 6600 kronor per kvadratmeter till Einar Mattsson AB, vars vd Stefan Ränk ordnat en hyreslägenhet åt Kristersson och hans fru. Kristersson, som är vän med Stefan Ränk privat, fick behålla lägenheten trots att han och hans hustru bodde på andra adresser – ett regelbrott som andra hyresgäster vräks för.

  3) Under sin tid som partisekreterare gjorde Sofia Arkelsten (M) miljonklipp på bostadsmarknaden. På kort tid köpte hon två lägenheter, lämnade sitt hyreskontrakt i utbyte, och sålde en av de nyinköpta lägenheterna med stor vinst,

  4) Laila Freivalds: »Skäms ni inte?» Dåvarande justitieminister Laila Freivalds (S) skulle köpa loss sin lägenhet när den allmännyttiga hyresfastigheten skulle omvandlas till bostadsrätter. Detta trots att hon ett år tidigare ställt sig bakom ett lagförslag som skulle försvåra ombildningar. Hon hävdade dock att hon varit emot lagförslaget, men avslöjades senare ha röstat ja till förslaget.

  5) Lars-Erik Lövdén (S) gör ett kap. 2006 köpte den förre socialdemokratiske bostadsministern Lars-Erik Lövdén loss sin hyreslägenhet på Östermalm till ett vrakpris – trots att han under sin tid i regeringen medverkade till att försvåra just den typen av bostadsköp

  6) Håkan Juholt(s) lägenhetsbluff. Håkan Juholts bluffande med bostadsbidragen blev början till hans fall som partiordförande. 2011 avslöjade Aftonbladet att Juholt begärt och erhållit ersättning från riksdagen för hela hyresbeloppet för sin övernattningslägenhet i Stockholm, trots att han delade lägenheten med sin sambo, »kulbon« Åsa, vars instagramkonto Dagens Arena för övrigt varmt kan rekommendera. »Jag har gjort misstag, hur stora får framtida forskning utvärdera.

  7) Anders Borgs studentlya. 2009 avslöjade dåvarande finansminister Anders Borg (M) i SVT:s Skavlan att han bodde i en studentlägenhet och levde på konservmat för att slippa tömma kylskåpet. Finansministern förklarade att han använde lägenheten när han jobbade i Stockholm, eftersom avståndet mellan arbetsplatsen och den gård han bodde på permanent var så långt.

  Läs mer på:

  http://www.dagensarena.se/redaktionen/sex-lagenhetsfifflare-vi-minns/

  8) Göran Persson (S) fick ännu en lägenhet. Slapp köa
  Det är riktigt att Göran Persson har en riksdagslägenhet på samma villkor som alla andra riksdagsledamöter som inte bor i Stockholm, säger Peter Akinder. Nyligen stormade det kring paret Göran Persson och Anitra Steen när de slapp köa och fick en lägenhet på en av Södermalms mest exklusiva adresser.

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/goran-persson-far-annu-en-lagenhet

  Det finns mycket, mycket mer att gräva fram om politikernas suspekta bostadsaffärer men jag stoppar här.

  Gilla

 • ossie

  Morgan Johansson storbedragare på blocket så jag igår i Efterlyst fast han var sig inte riktigt lik på bilden.

  Gilla

 • Fred

  Väldigt provocerande då ”vi rika” i min kommun snarare blir undanträngda till förmån för nyanlända. Minst 25% av alla hyreslägenheter har ”vi rika” ingen chans på. Men det är en väldig tur att ”vi rika” ändå finns för vi får ändå betala hyran åt nyanlända. Sen låter det inte lite konstigt att läsa rika och hyreslägenhet i samma mening?

  Gilla

 • Ståfräs

  Som jag ständigt upprepar, Sosse och intelligens är inte kompatibelt.
  Så som han säger så utmålar han ju invandrare som får gå före alla andra i köer till allt. Bra om det stoppas. Hur sätter han kommuner i fängelse som köper bostäder ”föra alla andra” till invandrare, som inte stått 1 minut i kö?
  Gode gud, mitt blodtryck.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Svarthandlare??? Är det invandrare han menar? 🙂

  Gilla

 • Erling

  Knappast enbart bostadsmarknaden denne herr minister har missuppfattat!

  Gilla

 • SVENSK

  Ett större problem nu för SVENSKA folket är att vissa går före på bostadsmarknaden utan att ens behöva tränga sig!

  Gilla

 • Erik Bergman

  Invandrare ska inte heller kunna tränga sig före till en hyreslägenhet!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: