Afghanen Khader Amiri döms till 18 år och utvisning för mord på sin fru


BROTTSLIGHET. Den afghanske medborgaren Khader Amiri, 41, döms till 18 års fängelse för att ha mördat Marzieh Amiri. Hon hittades nedgrävd i ett kärr i Hökarängen i Stockholm i mars 2016. ”Mannen har dessutom utvisats och får aldrig återvända till Sverige”, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Marzieh Amiri, mördad

Tingsrätten resonerar också om påföljden, och har ”bland annat beaktat att kvinnan var mycket ung och befunnit sig i utsatt situation då hon kom från svåra förhållanden, mådde psykiskt dåligt och saknade ett skyddsnät i Sverige.”

Marzieh Amiri kom från Afghanistan och bodde vid tillfället på ett HVB-hem. Marzieh var dock inte 16 år som on tidigare uppgivit utan minst 18 år.

-Pettersson noterar att flickan ljugit om ålder och att både hon och herr Amiri verkar ha ”flytt” från Iran, de afghaner  som talar sanning om ålder och ursprung verkar lätträknade

TIDIGARE 2019-01-17. Afghanen Khader Amiri åtalas för mord på sin unga fru

BROTTSLIGHET. Idag åtalas Khader Amiri misstänkt för mordet på en 16-årig flicka i södra Stockholm våren 2016. Mannen och flickan var gifta med varandra och båda var afghanska medborgare. Mannen greps våren 2018 i Iran efter att ha varit internationellt efterlyst i nästan två år.

Enligt åklagaren sökte flickan asyl i Sverige som ensamkommande under hösten 2015 och angav då att hon var 16 år gammal. I själva verket var hon något äldre, troligtvis 18–19 år.

Khader Amiri, misstänkt mördare

-Pettersson konstaterar att det inte var några problem för ”flyktingen” Khader Amiri att fly tillbaka till Iran. Synd att han inte kan straffas och sitta av straffet där.

TIDIGARE 2018-06-25. Afghanen Khader Amiri, 40, gripen i Iran – misstänks ha mördat sin 16-åriga fru

BROTTSLIGHET. Idag kom en av bloggens stambesökare till Sverige. Khader Amiri greps i Iran i början av maj, efter att ha varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst sedan juni 2016. På måndagen kom han till Sverige, rapporterar tidningen Mitt i.

– Han har sedan första hälften av maj varit frihetsberövad i Teheran i anledning av vår internationella efterlysning, härefter har berörda myndigheter i Iran prövat vår utlämningsbegäran och gått med på att lämnas ut till Sverige, hit han kom i dag, säger åklagaren Tomas Malmenby.

Häktningsförhandlingar hålls under tisdagen.

-Pettersson är inte förvånad, en afghan som verkar trivas i Iran. Bäst hade varit att hålla rättegången där eller i Afghanistan. Givetvis av humanitära skäl.

40-åriga Khader Amiri från Afghanistan fortfarande efterlyst för mord på sin 16-åriga fru

BROTTSLIGHET. Khader Amiri, nu 40 år, är misstänkt för att ha mördat sin 16-åriga fru, begravt henne under mossa i Hökarängen och flytt från Sverige. Anledningen till mordet tros vara att flickan inlett en relation med en jämnårig pojke.

Amiri jagas över hela världen – nu hoppas åklagare att han kan gripas.

– Det finns uppgifter om var han kan befinna sig, det gör det, säger åklagare Tomas Malmenby.

Interpol

TIDIGARE 2016-06-22. 38-årig afghan efterlyst för mord på 16-årig flicka

INVANDRARVÅLD. En 38-årig man, Khader Amiri, har häktats i sin frånvaro misstänkt för mord på den unga kvinna som hittades mördad i ett skogsparti i södra Stockholm i slutet av maj. Enligt polisen kom hon som ensamkommande flyktingbarn till Sverige under förra hösten. Hon uppgav för Migrationsverket att hon var 16 år och har varit anmäld som försvunnen sen den 19 mars i år.

Enligt åklagaren kände den misstänkte och den 16-åriga flickan varandra. Mannen uppges ha bott i Sverige en tid medan flickan sökte asyl som ensamkommande i höstas. Även hon ska enligt åklagaren vara från Afghanistan. Hon bodde i Farstaområdet och åklagarens teori är att hon dödades mellan den 17 och 18 mars.

TIDIGARE 2016-06-02. 16-årig flicka hittat mördad i Hökarängen

I måndags hittades en mördad kvinna i ett skogsparti i Hökarängen i Stockholm. Det rör sig om en 16-årig asylsökande ensamkommande flicka från Afghanistan. Hennes pojkvän, asylboendet och en god man ska ha anmält henne försvunnen redan i mars.

I förhör med pojkvännen ska det enligt DN ha framkommit att det fanns en hotbild mot flickan, som formellt ska vara gift med en betydligt äldre landsman.

Tidningen har också uppgifter om att ett vittne ringt polisen förra veckan och sagt sig ha sett en flicka släpas in i skogspartiet. Ingen person har än så länge frihetsberövats eller delgivits misstanke om brott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Afghanen Khader Amiri döms till 18 år och utvisning för mord på sin fru

 • Kent

  Det där med ålder är nog inte imigranternas fel i första hand utan det finns en hel armé av konsulter både utländska och inhemska som bistår med råd hur man bäst kan stanna i Sverige.

  Gilla

 • age

  De riktiga aporna dödar väl inte någon
  av samma stam?

  – Men visst ja, de är ju inte hjärntvättade!
  – Men visst ja, de har ju inga högtalare, som
  gallskriker dygnet runt!
  – Men viss ja, de följer ju naturens lagar!
  – Men visst ja, de kan ju inte läsa koranen!

  Hjärnskadade människor är farliga för friska
  människor!
  Hjärnskadade människor bör vara inspärrade!
  Att låsa stridsledningscentralerna en fredag em.
  skulle kanske vara en lösning?

  Gilla

 • HB

  #Skicka mig istället.. eller också…
  -Dina mamma, .
  -Va snackar du skit om min mamma (som jag tar bidrag för)
  ….. Nu är fullt slagsmål!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: