Vad har journalisterna gjort i befolkningsfrågan?


INVANDRING. Sveriges befolkning väntas ha vuxit till 11 miljoner redan om nio år samtidigt som antalet 80-plussare kommer att öka med 50 procent. De demografiska påfrestningarna är väldiga framöver, skriver Anna Dahlberg i Expressen. 

År 1969 hade Sverige åtta miljoner invånare. Först 35 år senare – år 2004 – passerades gränsen nio miljoner. Sedan dess har det gått betydligt snabbare. I januari 2017 blev vi tio miljoner och enligt SCB kommer nästa gräns – elva miljoner – att nås redan år 2028. Aldrig tidigare har en ökning på en miljon gått så fort.

I snitt spås befolkningen öka med 100.000 invånare per år framöver. Fjolåret var på många sätt ett typiskt år med en befolkningsökning på 109 943 invånare. En dryg femtedel förklaras av ett födelseöverskott, det vill säga att fler föds än dör. Resten förklaras av nettoinvandring. 

Sedan förklara Anna Dahlberg några självklarheter, som att det är invandringen som ligger bakom den den rekordsnabba befolkningsökningen och att invandringen ligger kvar på historiskt höga nivåer.

Seden kommer frågorna som journalistkåren som helhet borde ha ställt för många år sedan.

 • Hur ska den akuta bostadsbristen lösas?
 • Hur ska bristen på utbildad personal av olika slag lösas?
 • Hur ska problemen med segregation, otrygghet, hedersnormer och fallerande skolresultat lösas när utanförskapsområdena hela tiden fylls på med nya invånare?
 • Kostnaderna kommer att skjuta i höjden ute i kommunerna, vem ska betala?

 

 • Migration är ingen lösning på en åldrande befolkning, eftersom asylmottagning och anhöriginvandring utgör en nettokostnad för de offentliga finanserna under överskådlig tid.
 • Arbetskraftsinvandring har blygsamma effekter på välfärdens finansiering, eftersom den samtidigt bidrar till att befolkningen växer och därmed behoven inom offentlig sektor.

Anna Dahlberg avslutar med att säga att det finns inga genvägar och att politikerna behöver lyfta blicken från de dagspolitiska trätorna och se hur de ska möta verkligheten år 2030.

-Pettersson säger att Anna Dahlberg de senaste åren skrivit en del förnuftiga ledare, men hon tillhör dem som kallade Sverigedemokraterna för fascister för att de ville begränsa invandringen. Expressens Anna Dahlberg är inte så dålig på att ro. Inför valet 2010 skrev damen ”Rösta nej till hatet” idag skriver hon att politikerna måste ta ansvar för landet. Den så kallade journalisten har medvetet skrivit artiklar för massinvandring, nu skyller hon på andra. Jag skulle vilja ha en katastrofkommission tillsatt som undersöker journalistikens totala sammanbrott när det gäller asylinvandringen och ansvar.

Anna Dahlberg den 19 september 2010 ”…Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas…

…Det är öppenheten som har byggt Sverige starkt. Utan ett fritt flöde av idéer, varor och människor skulle vårt exportberoende land ha stagnerat. Och den rikedomen kan inte bara räknas i kronor och ören. Vad vore det svenska musik- och idrottsundret utan invandringen? Forskningen och företagsamheten? Hur torftig vore inte gatubilden utan alla influenser utifrån?

Att det finns problem med det svenska flyktingmottagandet får inte skymma den stora bilden av invandringen som en välsignelse för Sverige…”

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

En löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Vad har journalisterna gjort i befolkningsfrågan?

 • Treb

  @Mia
  Nu är vi där IGEN!
  Vem f.n får sin pension,tror du?
  Normalt sett-Ingen(kan diskuteras)!
  Staten har-å det grövsta-bedragit merparten av folket i landet,i min bok,och fort.
  Jobba till 65 är fullständig ”tjurskit”för yngre idag,mitt kontrakt mot staten.
  Högre skatt/pensionsålder och lägre pension och för vad???
  En ALDRIG sinande skara kulturberikare >100 000/år.
  Man måste vara lindrigt korkad om man köper detta ”pissdeal”.
  Hur kan 65+:are ökat lavinartat?
  Har det fötts folk som åldras 4-8 ggr så fort som andra,kanske??
  Eller,har politrukerna importerat 10 000 gamlingar/år i smyg??
  10 000 kr frågan:Vem gagar???
  Man sabbar landet medvetet och har så gjort i decennier.

  Gilla

 • mia.

  Polska befolkningen ökar av egen kraft, där föds pensions räddare utan terroristisk inblandning.

  Gilla

 • Suzie

  Svenska folket lär vara världens mest naiva,vilseledda,politiskt hjärntvättade och fegaste folk som inte har förmågan att tänka självständigt med några få undantag.Här måste man tänka i flera steg framåt,hundratusentals id lösa människor från världens mest dysfunktionella länder bjuds in hit till Sverige varje år,och all världens värsta gangsters välkomnas hit av regimen och media.
  Samtidigt förfaller allt i landet,infrastrukturen satsas det bara nån kaffekopp med småslantar som en ingenjör inom Sj sa till mig angående förfallet inom statens järnvägar som är så illa så det är ett under att inte fler svåra olyckor sker.Vägnätet i mellersta och norra Sverige är riktigt illa pga uteblivet underhåll på flera decennier.Allt precis allt är inte dimensionerat för en så gigantisk befolkningsökning varje år och det finns ingen politisk vilja att bygga ut allt heller,de lägger våra skattepengar på sig själva och på bidragstörstande främlingar och kriminella istället samtidigt som nåt Fn organ redan räknat ut runt 2010 att Sverige skall vara ett U land 2030.Fler borde väl reagera och agera på detta vansinnesprojekt som sju partier i Sveriges riksdag jobbar stenhårt för att genomföra till varje pris.Galenskaperna i Sverige har ingen gräns.Landet skall alltså fyllas upp till sista kvadratcentimern med främlingar från tredje världen samtidigt som allt skall raseras och drivas till en fullständig samhällskollaps.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Anna missar det viktigaste. Vad händer när våra invandrare når pensionsåldern. Vi ser redan idag att personer som lever på garantipension lever med en ekonomi under en existensberättigande nivå. Idag har de flesta pensionärer jobbat ihop sin egen pension och bara några få får garantipension. När invandrarna når pensionsåldern kommer antalet garantipensionärer att öka ofantligt och för att klara detta finns bara en lösning: Sänk garantipensionen drastiskt., dvs. låt människor svälta.

  Gilla

 • Treb

  @Totty
  När 100% skattetryck INTE hjälper,som närmar sig med ljushastighet.
  Vad gör du/ni då???
  Stänger kärnkraften,va??
  Förbjuda dieselfordon osv??
  Ska de med kneg,inom det privata,åläggas att knega 24/7.. gratis=slavläger??
  Schyst land ni önskar er isf.
  Ingen vinnare vill jag påstå.
  Men visst,packa in miljoner i landet utan att tex fråga:Var ska ALLA bo?
  Handhjärtan funkar INTE!!!
  Och vintertid händer???
  -Living in a box…living In a cardboard box!?
  E’ru på???

  Gilla

 • Billy Boy

  Anna Dahlberg: ”Hur torftig vore inte gatubilden utan alla influenser utifrån?”

  Några influenser utifrån:

  Terrordåd
  Gängskjutningar dagligen
  Bombexplosioner
  Mord
  Bilbränningar
  Öppen knarkhandel
  Rån och andra former av stölder. T ex lyxbilar, kläder mm mm
  Våldtäkter
  Tiggerier
  Bedrägerier mot de flesta välfärdssystemen
  Osv Osv

  Alla dessa avskyvärda influenser hade vi mer än gärna tackat NEJ til.l

  Gilla

 • Kent

  Anna Dahlberg är skärpt och skriver bra underbyggda artiklar till skillnad från partimegafonen Anders Lindberg.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jag tror att väldigt många journalister ”smygläser”, sedan många år. Vad nationalekonomen Tino Sanandaji, samt många andra kunniga, publicerar inom vetenskaplig forskning.

  När man faktiskt levererar fakta, analyser och belägg. I detta ämne som berör den svenska migrationspolitikens drastiska konsekvenser.

  Anna Dahlbergs inlägg, är väl ett bra bevis för det.

  Det går ju inte att undanhålla fakta och sanningar från verkligheten, hur länge som helst. Bara för att man ska försvara en ståndpunkt, som i grunden, är rena ”korthusbygget”, baserad på styrd agendajournalistik.

  Annas artikel är väl samtidigt baserad på en del självkritik, för att det medvetet blundats och förnekats saker, inom journalistkåren och deras ledningar.

  Det är ett mycket bra debattinlägg Anna skriver. Så vi får hoppas på, att fler journalister, ”vaknar” upp från tidigare ”förnekanden”, inom sin yrkesroll.

  Människors röster i verkligheten, går inte att undvika i långa loppet. Inte ens för journalisterna och den agenda, som en hel del media står för.

  Gilla

 • Gruvmor

  De verkar fortfarande tro att vi glömmer och att de på det sättet slipper ansvaret. Men Internet glömmer aldrig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: