Inte mediers uppgift att kompensera ”lindriga” domar


MEDIA. Varför publicerar medier inte namnet på mannen som misshandlade Josefin Nilsson? Det frågar sig många efter den SVT-dokumentär som har väckt starka känslor. Men det är inte journalistikens uppgift att kompensera det som upplevs vara alltför ”lindriga” domar, skriver Martin Ahlquist i på SvD

-Pettersson vill inte fördjupa mig i den diskussionen men lite längre ned i artikeln skriver Ahlquist:

”…Ett vanligt återkommande argument är att det inte gör så mycket om kvalitetsmedier namnger eller på annat sätt pekar ut en person. Det går ju ändå att få reda på vem det är i sociala medier eller på mindre nogräknade sajter. Det finns två starka argument mot ett sådant synsätt…”

Vem har bestämt att just SvD är ett kvalitetsmedie och inte en mindre nogräknat sajt? 

Jag har tidigare hört gammelmedia, pk-media, etablerade media, slaskpress och några ord till men kvalitetsmedie var nytt.

Minns inte Martin Ahlquist som tidigare bland annat arbetat på Expressen att Svenska Dagbladet fälldes i Pressens Opinionsnämnd för artiklar om Martin Timell för att ha brutit mot god publicistisk sed. Det brukar inte kvalitetsmedier råka ut för.

Bakom rubriken döljer sig somalier som är somaliska medborgare, det tycker kanske Martin Ahlquist är kvalitetsjournalistik och inget för mindre nogräknade sajter som skrev att de gripna var somalier. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Inte mediers uppgift att kompensera ”lindriga” domar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: