Fyra SD-ledamöter stängs av för kritik av SD-topp


INRIKES. Fyra ledamöter av åtta i Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i Stockholms stad har stängts av och interna utredningar har inletts, rapporterar Mitt i.

Anledningen är, enligt tidningen, att de varit kritiska mot gruppledaren Peter Wallmark som varit inblandad i en kontrovers sedan det framkom uppgifter om att han anställt sig själv som sekreterare och kan ta ut dubbel lön.

Ingen av de anställda vill kommentera avstängningarna men en källa säger att det är de anställdas kritik mot Wallmark som är orsaken.

– Det är så odemokratiskt, de är i sin fulla rätt av avsätta honom enligt demokratiska spelregler. Nu blir de i stället avstängda. Det är rena maffiametoderna, säger källan till Mitt i.

Läs hela artikeln på Mitti…

-Pettersson säger att toppstyrningen är ett av Sverigedemokraternas stora problem. Det måste visserligen vara ordning i ett parti men att utesluta alla som inte gör exakt som ledningen förväntar eller vill är dumt, för att inte säga idiotiskt…

Peter Wallmark anställde sig själv som politisk sekreterare och fick dubbel lön, juridisk inte olagligt men moralen måste få diskuteras och ingen människa kan i längden arbeta dubbelt och vara på två ställen samtidigt.


21 responses to “Fyra SD-ledamöter stängs av för kritik av SD-topp

 • Suzie

  Gratistidningen Mitti ;

  ”SD:s pressekreterare Christian Krappedal menar dock att förfarandet är är tryggt och konsekvent.

  Vad är analysen av att så många stängts av, utreds eller har uteslutits ur ert parti?

  – Förekommer åsikter och ageranden som strider mot partiets politik, värderingar eller på andra sätt bedriver partiskadlig verksamhet, så agerar vi. Detta kommer vi även göra i framtiden och är något som de andra partierna kan lära sig utav, skriver han i ett mejl till Mitt i där han svarar på frågor om avstängningarna.

  ”Det är ruttet uppifrån”
  Den före detta SD-politikern i Stockholm Maggi Haglund uteslöts ur partiet 2017. Hon anklagades för ekonomiska oegentligheter och för att ha skrivit olämpliga inlägg på Flashback, men menar själv att hon uteslöts för att hon kritiserat partitoppen.

  – Det är ruttet uppifrån. Ledningen skyddar banditer, säger hon.”

  https://mitti.se/nyheter/sverigedemokraterna-uteslut-sd/

  Gilla

 • Michael

  Så nu ska man alltså lita på information från gammelmedia där de citerar låt se, anonyma källor och en f.d politiker som tidigare blivit utesluten p.ga ekonomiska oegentligheter? Att SD är toppstyrt och att bra kommunalpolitiker tidigare lite lättvindligt blivit uteslutna är en sak, men låt oss inte glömma att även dåliga kommunpolitiker tog sig i senaste valet. Folk får såklart göra som de vill, men åtminstone jag tänker vänta tills lite mer information finns tillgänglig innan jag kritiserar SD i detta ärende, det finns det andra som mer än tillräckligt redan gör..

  Gilla

 • turrim

  Högmod går före fall och Glorian på sned är ordspråk som partiledningen och vissa distriktsordförande måste fundera kring innan SD överges av ärliga väljare. Raset kan gå fort när informationen om det ruttna inkråmet når ut till allmänheten på allvar. Och då menar jag inte den sedvanliga brunsmetningen.

  Gilla

 • Tony

  S D är inne på en farlig väg ifall man inte kan tåla avvikande åsikter i sitt parti.. Om syftet är att hålla rent i partiet så har det nästan blivit tvärtemot, att man sparkat dugligt folk och låter en del skitstövlar stanna kvar.

  När ska det gå upp för S D att det går inte att driva ett stort parti med enbart partitoppens åsikter, för då flyr dom som sett till att partiet är där dom är idag, och det är väldigt många som är förbannade över att flera
  duktiga förmågor sparkats. Diktatur fungerar inte någonstans, och det borde SD ha tagit lärdom av vid detta laget, det är ju för övrigt sådant partiet har kritiserat andra partier för innan.

  Ifall lusten att sparka folk ur partiet är så stor, så finns det två som för
  länge sedan skulle fått en spark i baken ur partiet, och det är MBJ från
  Kalmar och Magnus Olsson från Malmö regionen, två odemokratiska fjantar!

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det lutar allt mer åt att jag röstar på kd i kommande val trots att jag inte är det minsta lilla religiös.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Konflikträdsla är det värsta som finns, när intern kritik framförs.

  Vilket ofta medför överreaktioner från de som får motta kritiken. Vilket alltför ofta, gör att problemet handskas och löses på fel sätt. Vilket inte gagnar någon part.

  Ett synnerligen vanligt problem på många arbetsplatser, runt om i Sverige.

  Konflikthanteringen i det svenska samhället, håller ingen högre klass, om man ser på det genomsnittligt.

  Gilla

 • bjornwiklund

  Att arbeta mycket, dubbelt, fungerar ju ett tag MEN att vara på två ställen samtidigt är svårare….. tycker dock det verkar konstigt att kritiker stängs av…. för visst borde dubbelarbete vara klandervärt och visst kan man ifrågasätta att kritikerna up front gick offentligt en liten hint i det tysta hade kunnat reglera ”ofoget” eller iofs vidta ytterligare åtgärd mot den hårt arbetande … det som hänt är inte vad man kan kalla laganda från något håll för borde inte lönerna i stället vara som man säger individuella. s.k. individuell lönesättning, finns ju exempel bland EU-politiker såväl som S-politiker där”jag måste ju kunna försörja mig” gäller…..

  Gilla

 • Roland Karlsson

  När man inte tog tillvara svärmors kompetens som Sveriges kunnigaste politiker på ämnet psykvård så blir man aldrig Sveriges största parti. Tyvärr behåller sossarna första platsen för evigt. Men det finns bra folk i SD längre ner i herarkin var rädda om dom!

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Jag tror på en hård struktur i ett så nytt parti. Vi minns alla Ny demokrati som var ett parti som skapade förhoppningar. Tyvärr var det för svag toppstyrning och partiet rasade samman.
  Så heja SD. Mycket och hård toppstyrning.

  Gilla

  • Ragnar

   Hur länge ska det vara toppstyrt och kväsa alla nya tankar då? 10, 50 eller 100 år till?

   Det spelar ingen större roll att ha ett toppstyrt parti om de sparkar alla kompetenta och ambitiösa politiker längre ner i leden. Kvar blir bara en massa ja-sägare som aldrig kommer kunna göra något annat än att håva in arvoden.

   Gilla

 • Bosse S

  Kommer ni ihåg solstollarna och Ulla-Bella som var sin egen sekreterare?
  Det kanske var därifrån han fick idén.

  Gilla

 • Lellegoo

  Ni i SD-topppen. Ni har inte lyckats i Stockholm. Fatta nu – Peter Wallmark är en belastning!! Fatta…..

  Det kommer aldrig att fungera i Stockholm om ni inte får in vanligt hederligt folk i Stadshuset. Fatta….

  Gillad av 1 person

 • Peter Sjöström

  De är så nära PK som det går . Saknas bara msm som bekräftar det , tyvärr . Kan det vara den sionistiska ådran ? Mvh Sjöström

  Gilla

  • Tony

   Ja och det märks på rett annat plan med, för kritiken från dom andra partierna har nästan uteblivit på senare tid, så det märks att vi snart har en åtta klöver.

   Gilla

 • Stenbock

  Skrämmande att de kan fortsätta….Vill SD avskaffa sig själva ?
  Skriver de eftersom jag inte längre är medlem.Efter 12-13 år som en brinnande förespråkare,har jag fått nog av agerandet i ”toppen” !
  Redan när det s.k. ”medlemsutskottet” under ledning av skitstöveln Magnus Olsson från Malmö började sin jakt,anade jag oro.
  Dock kunde jag aldrig föreställa mig,att det skulle få fortgå.
  Tråkigt men sant,,,,.

  Gilla

  • Bosse S

   Allt fler psykopater tar sig upp i ledande ställning och då blir det så här.
   SD får se upp ordentligt, för det här tjafsandet kommer att kosta.
   Bråkstakarna (skitstövlarna) tänker inte ett dugg på partiet, utan endast på sig själva och sin ställning.
   Så här är det på bland mellancheferna i många svenska företag.

   Gilla

   • Ståfräs

    Mao då är det ju ingen skillnad längre på SD och de andra partierna, där man skor sig själv och skiter i sina väljare eller?

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Utrensningarna inom SD fortsätter !
  Inom kort är förmodligen SD också PK.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: