”Svensk” KTH-ingenjör bakom IS propaganda *uppdaterat


TERRORISM. Två dagar innan julafton 2017 hade amerikanska underrättelsemyndigheterna tipsat sina holländska kolleger om Altaf från Sverige. Under sitt alias ”Abu Bakr Al-Janabi” hade han enligt amerikanarna bestämt möte i Rotterdam på juldagen med andra personer. En av personerna han skulle träffa var från Sydney och hade på sociala medier uttryckt en dröm om att bli ”martyr”.

Från den svenska säkerhetspolisen kom liknande alarmerande information. De pekade ut ”Abu Bakr Al-Janabi” som en känd IS-sympatisör i Sverige som umgicks med människor med liknande åsikter.

På juldagen skulle han resa till Rotterdam för ett möte, eller möjligen ett terrordåd, löd informationen.

Gripandet av den svenske medborgaren uppmärksammades i flera europeiska medier. Altaf Yasin Tarid häktades den 28 december 2017, därefter har det varit tyst.

I december 2018, inleddes rättegången. Utan någon uppmärksamhet i Sverige. Altaf åtalades tillsammans med en holländsk man för förberedelse till terrordåd och för att ha deltagit i Islamiska staten eller en organisation knuten till IS eller al-Qaida.

Altaf Yasin Tarid döms i Nederländerna till tre års fängelse för att ha deltagit i en terrororganisation. Ett brott som inte finns i Sverige. Av domen framgår: ”Den anklagade har gjort sig skyldig till deltagande i terrororganisationen IS.” Domstolen fortsätter: ”Även om den anklagade inte faktiskt har deltagit i den väpnade kampen i Syrien och/eller Irak, och därför inte har utövat våld mot människor eller hotat med detta, ligger det straffbara handlandet i det faktum att han genom att översätta och sprida IS-propagandamaterial har fört samman likasinnade och/eller tvivlare och brutit språkbarriären mellan dem, så att IS ideologiska bas har förstärkts och utvidgats. Den anklagade kan genom sina handlingar även ha inspirerat andra att ta till våld (eller hota med detta).”

Läs hela artikeln på Doku.nu eller Expressen

Pettersson säger att Altaf Yasin Tarid kom till Sverige i slutet på 2001 med sin familj, då var Altaf 12 år. Familjen har fått ett bra liv, Altaf Yasin Tarid fick möjlighet och skaffade sig en bra utbildning och ett fint arbete men…

Uppdaterat 2019-03-24

Det visar sig att terroristen bott i en grannkommun till Petterssons. Lokaltidningen förvånar och släpper bild på aset  i yngre år (se här). Text kan ni ta del av här och i den kan man bl.a. läsa att Altaf Yasin Tarid under ett besök av Mona Sahlin utbrast; ”Varför samlar ni alla invandrarna på ett ställe, det är svårt att komma in i det svenska samhället när man aldrig får träffa någon Mr Pettersson eller Ohlsson utan bara Mr Ashmed och Mohammed”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “”Svensk” KTH-ingenjör bakom IS propaganda *uppdaterat

 • age

  Islamistiska ”extremister” är de som följer
  budskapen i koranen.

  Muslim är skyldig (enligt islam) att följa koranen!

  Vill vi ha människor i Vårt Fosterland som
  följer koranen?
  Vill vi ha människor som vi kallar ”extremister”
  i Vårt Fosterland?
  Vill vi ha människor i Vårt Fosterland som är
  beredda att döda för att komma till ”sin himmel”?
  Vill vi ha människor i Vårt Fosterland, som har
  som mål att ta över Vårt Fosterland?

  Vill vi ha människor i Vårt Fosterland,
  socialdemokrater, som har ”sålt” Vårt Fosterland
  till muslimerna?
  LANDSFÖRRÄDARE !
  Vill vi ha människor i Vårt Fosterland,
  socialdemokrater, som skrivit kontrakt (1999)
  med muslimerna och lovat att bidra till att göra göra Sverige till ett islamistiskt land?

  – och lovat I KONTRAKTET att få in muslimer i Sveriges regering! ! !

  Gilla

 • Danne

  Idealism kan vi alla känna ibland.
  Men det raseri som dessa is-extremister uppvisar är totalt psykotiskt.
  Att de känner sig förfördelade har vi alla förstått, men de anser tydligen att allt mostånd mot dem är av personlig art.

  Han har tydligen tänkt sig åka hem till Syrien och bli ännu galnare, då bryter han mot Fn:s flyktingstadga och behöver inte släppas in igen.
  Punkt slut, inga vänsterfloskler eftersom de alltid hänvisar till denna stadga.

  Det här fallet visar att det inte handlar om socioekonomi, utan han är bara en i mängden som visar upp sin urusla känslokontroll.
  Däremot finns det en sak som sticker ut, han har utbildat sig och trots det så förblir han en galen hund.

  Ergo. Det är ingen mening att tro att du kan ta muslimsk extremism ur en muslim. Låt dem leva och dö i sina hemländer, de verkar gladast då!

  Gilla

 • Suzie

  Intressant intervju med författaren Lena Holfve som numera är Cypernbo.
  Hon säger att Sverige är det enda landet där man debatterar isis soldater i andra länder låser man in dem.På Cypern får man typ 12 års fängelse om man hjälper isis, typ minst 20 år om man är isis soldat.Ett fyrtiotal länders säkerhetstjänster jagar isis soldater över hela världen.Hon pratar om att svenskarna är medberoende och har en mycket konstig världsbild och är väldigt slutet,och det stämmer verkligen. Hur många svenskar känner tex till att Kina har skapat en artificiell sol,måne och stjärnor? varför? jo för att vi är på väg in i en grand solar minimum,vilket vi aldrig får läsa om i svensk msm.Tyskland har också skapat en artificiell sol nu.Intressant!

  Gilla

  • Stenbock

   Du kan aldrig omvända socialistiska Åsnor ! Att människor som någon gång hört talas om landet uppe víd Polcirkel skrattar över oss,har skett sedan åtminstone 40 år !!

   Gilla

 • Mm

  De onämnbara utmärker sig igen, integrering aldrig.

  Gillad av 1 person

 • Mike E

  Vänstern/media snackar hela tiden om ”White Supremacists”. De är entusiastiska över den ensamma mannen Brenton Harrison Tarrant som de, som Breivik, nu kan använda i årtionden som exempel på vita mäns terrorism.
  Det är ”Muslim Supremacists” som är problemet men dessa har vänsterns/medias sympati.

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  en gång zebra… alltid zebra d.v.s.. ränderna går aldrig bort.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Mycket sk*t finns på Stockholms universitet/högskolor.

  Gilla

 • Kent

  I alla fall en ingenjör men han fick sin utbildning i Sverige.
  Utanförskap? Nej islamska dödskulten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: