15-årigt ”barn” var 31-årig arab från Marocko


BROTTSLIGHET. Marockanen kom till Järfälla kommun i augusti 2017 inom ramen för kommunernas avtal om ensamkommande barn. När han sökte asyl hävdade han sig vara född 2002 och således 15 år gammal – ett knivdåd senare skulle det visa sig att han dragit av 16 år på sin ålder.

Aftonbladets Anders Lindberg kommer med fakta

I Stockholm sökte han sig till Björns trädgård på Södermalm och i samtal med socialen har han senare berättat att han träffade vänner som stal och drog runt på nätterna.

I oktober 2017 larmades polisen om ett stort bråk på Brunkebergstorg bakom Gallerian i centrala Stockholm. I bråket knivhögg han en ung man. Hugget var riktat mot huvudet, enligt åtalet om grov misshandel, men offret lyckades avvärja attacken och kniven träffade i underarmen.

Enligt åklagaren visade knivmannen ”särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda en kniv och då knivvåldet riktades mot målsägandens huvud”.

Han greps på plats men eftersom han enligt Migrationsverkets handlingar bara var 15 år gammal överlämnades han till socialtjänsten i Järfälla kommun och en insats startades av kommunens enhet för ensamkommande barn.

I början av mars 2018 kom svar från Interpol i Rabat i Marocko: Knivmannens fingeravtryck identifierade honom som en man född 1986 – och han var därmed 31 år gammal och med god marginal straffmyndig vid tidpunkten för brottet. Om hans riktiga ålder varit känd hade han häktats och dömts till ett långt fängelsestraff.

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson undrar vem som har ansvaret? Mannen är 31 år och inte 15 år. Han kostade 7000 kronor per dygn på HVB-hem plus allt mänskligt lidande. Nu är han försvunnen och de sista spåren slutar i Tyskland.

De handläggare och aktivister på Migrationsverket som hade hand om detta och andra fall borde personligen stå för alla kostnader och skadeståndskrav som araben orsakat…

Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “15-årigt ”barn” var 31-årig arab från Marocko

 • Olof.p

  Sluta upp med daltandet. Det hjälper inte med fängelse, en miljon om året i kostnad och vi blir aldrig av med den.
  Lyssna istället på Jimmy Åkesson och släpp inte in dem i Sverige.

  Gilla

 • Billy Boy

  Handläggaren godkände tydligen utan att tveka ”barnets” egen åldersuppgift på 15 år. Han/hon ansåg kanske att ”barnet” verkade vara lite ”lillgammalt” vilket inte motiverade ett avslag.

  ”Lillgammal (om ung person) som ser ut eller beter sig på ett sätt som förknippas med äldre personer Han är lite lillgammal ibland.”

  https://sv.wiktionary.org/wiki/lillgammal

  Gilla

 • ruben

  Det är grovt tjänstefel av Migrationsverket, om man underlåter göra identitetskontroller, som är möjliga att göra. Tydligt tecken på att omtanke och säkerhetstänk inom myndigheten saknats om sin egna nation och dess människor. Avslöjas bedragarna ska de naturligtvis åklagas, fällas och utvisas.
  Alla myndigheterna har större skyldigheter att skydda sitt land och medborgarna mot brott än att dölja brott av brottslingar. Jag undrar vad våra myndigheter egentligen gör med våra skattepengar?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vad säger andra tidningar,journalister,politiker och trogna läsare när Expressen sprider så kallat hat och främlingsfientlighet?

  Gilla

 • age

  Tanterna på Invällarverker behöver inte längre
  åka till ”Nöjesfälten”!

  ”Karusellerna och slänggungorna” finns nu på
  hemmaplan!

  ”Karusellteknikerna” står till förfogande ”24/7”!

  Gilla

 • nosferatu

  Ja, det är fina juveler man släppt in i landet.
  Ja, det är samma naiva etablissemang som välkomnar juvelerna och som anser att de har lika stor rätt att vara här som skötsamma medborgare.
  Ja, det är politikerna i 7-klövern som sett till att de kan vara här på premisser som sprids runt i världen.
  Tack så j**la mycket!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Jaha, och vad är det åtskilliga redan har konstaterat! Även om importen ser likadana ut, så kan man se skillnad på någon som är 15 resp 30 år, i synnerhet om de börjar bli gråhåriga.

  Gilla

  • Blodsven

   Inget mutkolvarna och batikhäxorna på Migränverket vill kännas vid. Alla under 35 är barn i deras sinnessjuka värld….

   Gilla

 • Fjölet

  Det satt ett helt torg med ensam kommande i stockholm, för ett antal år sen,
  alla skäggbarnen kanske var 31 år redan då.
  undrar om de fortfarande är mindre åriga än i dag, eftersom de som skrivits upp i ålder och även blivit prövade i domstol för att ljugit om sin ålder och fått bidrag som de tydligen inte hade rätt att få, de blev friade ???

  antingen beror det på deras fortfarande låga ålder
  eller att de inte behöver göra rätt för sig,
  eller att de har rätt som flyktingar att ljuga om allt,
  eller så är det bara genuina svenskar som kan dömmas för bidrags fusk
  eller att lagmännen är PK idioter som inte tolkar rättvisan enl. svensk lag.
  för helt plötslig kan man vända och vrida allt till asylsökandes fördel.

  Gilla

 • Stenbock

  Ett verkligt barn ”föll” i kväll ut från 7:e våningen i Göteborgs-området.
  Den 4-åriga flickan var tydligen ovälkommen,eftersom de båda föräldrarna nu sitter i förhör hos polisen. Tja. olika faller ödets lotter…..

  PS. F.ö. fylles tyska nyheterna ikväll av demon för yttrandefrihet och uppfinnarlagen,runt om i landet ! Fortfarande ”funkstille” i Abzurdien ?
  DS.

  Gilla

 • Danne

  Alltid samma käft och lilla hjärna.
  Det är mer sant att de är vuxna brottslingar än att Lindberg är journalist.

  Gilla

 • Stenbock

  Ett av många,många tusen ”barn”,som idioterna i Abzurdiens MV inte kan/vill/får avslöja (ens) med blotta ögat ! Tänk så många indrivna skattekronor enbart detta svin kostat oss Skatteslavar…

  Gilla

 • Kent

  Att Anders Lindberg inte har alla hönsen hemma är till 110% uppenbart.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: