Donald Trump: Dags att erkänna Golanhöjderna som Israels


UTRIKES. USA:s president Donald Trump vill att USA som första land efter Israel erkänner Golanhöjderna som israeliskt territorium. ”Efter 52 år är det dags för USA att fullt ut erkänna Israels suveränitet över Golanhöjderna, som är av viktig strategisk och säkerhetsmässig betydelse för staten Israel och regional stabilitet!” skriver presidenten på Twitter.

Israel erövrade området från Syrien under sexdagarskriget år 1967 och annekterade det 1981. Inget annat land förutom Israel har tidigare erkänt annekteringen. FN har ogiltigförklarat den då den anses strida mot internationell rätt.

BBC

-Pettersson säger att här är Trump ute på farliga vatten. Erkänns Golanhöjderna som israeliska kan ryssar och kineser med flera använda det som ursäkt för att annektera områden där de är i tvist med grannarna. Bäst är att Israel behåller tills vidare och förhandlar med Syrien den dag det blir ordning i det landet, om det någon gång blir det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Donald Trump: Dags att erkänna Golanhöjderna som Israels

 • Peter Sjöström

  Efter alla år som Israel funnits så är det dags att ta/ få bort Israel i dess nuvarande skick . De har ingen rätt att agera som de gör . De agerar enbart med hjälp av USA som de i sin tur styr via sin lobby . Rolands analys tycker jag är glasklar . Tack Roland . Hälsningar Sjöström

  Gilla

 • Weronica Selby

  Nu blir Margot forbannad pa Donald

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Ja, acceptera det, eller ge Danzig (Gdansk) tillbaks till Tyskland. San Marino tillbaka till Italien. Irland tillbaka till Stor-britannien. Eller…?

  Man kan inte vända klockan bakåt. Det som har blivit har blivit, genom historiens skeenden, och är bara att acceptera. Som Krim t ex. Fullt legitimt, att detta område idag är Ryskt.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Trump fortsätter att på nya sätt anfalla Syrien. Han vet att Syrien är ett av de s k ”anti-dollarländerna”. Ju fler de blir, desto svagare blir dollarna och desto mindre ”beskattning” av jordens länder kan USA utverka. Krigens finansiering via ”hitte-på-dollars” innebär allt mer dollarinflation, och stärker ekonomier som använder andra valutor som reserv-valuta (t ex yuan, rubel). Svenska kronan vilar på dollar och ”hitte-på-kronor”, vilket innebär fritt fall för kronkursen. Men detta finansierar dock under några år invandringen – tills kollapsen kommer.

  Inget land skall blanda sig i andra länders inre angelägenheter. Golan skall tillbaka till Syrien – möjligen som demilitariserad zon eller något. F ö skall USA inte blanda sig i Venezuelas inre angelägenheter heller, och lämna tillbaks landets tillgångar till den lagliga regeringen (hur motbjudande den än kan vara).

  Gilla

 • Nizze

  Vad ska Margot säga?

  Gilla

 • Mia.

  Stäng FN.

  Gilla

 • Mike E

  Och den helt öppet lögnaktiga (eller vanföreställningssjuka) vänstern har bl.a. anklagat Trump för att vara antisemit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: