Uigurer på väg?

När Migrationsverket nu bestämt att muslimska uigurer från Kina kan få asyl i Sverige, ställs den givna frågan. Hur många och vilka är de egentligen?

Det finns runt 11 miljoner muslimska uigurer i Kina och notera gärna orden “i Kina”. Hur många som finns runt om i världen vet vi inte, inte heller vilka de är och vad de kan ha för syften. Ledarsidorna och Rebecca Weidmo Uvell har försökt reda ut detta och om ni inte redan befarar de värsta, bör ni läsa vidare.

Johan Westerholm på Ledarsidorna beskriver hur cirka 18 000 uigurer befinner sig i Syrien. Merparten av dessa tillhör de mest militanta jihadisterna och har slagits för både al-Qaida och IS. Med i Syrien finns också deras familjer.

Precis som i fallet med Afghanistan, där de flesta asylsökande afghaner närmast kommer från Iran, räknar man med att merparten av uigurerna i Kina aldrig kommer hit. De flesta som kommer att ta chansen har under en längre tid vistats i andra delar av världen och många av dessa är som Johan Westerlund skriver, hårdföra och militanta jihadister.

Har Migrationsverket koll på detta? Har regeringen koll på detta? Har Säpo koll på detta? Sannolikt inte, med tanke på det vi nu vet.

Ledarsidorna

Rebecca Weidmo Uvell har gjort en egen granskning av de kinesiska uigurerna.

Sedan 90-talet har flertalet våldsdåd med uigurer i huvudrollen inträffat i Kina. Deras terrordåd har riktats mot Kinas icke-muslimska befolkning och Weidmo Uvell räknar upp ett antal exempel på våldsdåd där uigurer dödat hundratals oskyldiga. Hon beskriver också hur tusentals uigurer rest till Syrien för att strida för IS.

Rebecca Weidmo Uvell

Nu öppnar Sverige dörren för hundratusentals kinesiska uigurer. Hur många av dessa kommer närmast från Kina? Hur många har krigat för olika terrorgrupper? Vad kan deras egentliga syfte med en eventuell asylansökan i Sverige vara? Har ansvariga i Sverige koll på vem som är riktig flykting och vem som inte är det?

Två viktiga texter som alla borde läsa. Inte minst med tanke på hur dålig koll Migrationsverket, regeringen och Säpo haft på de uzbeker som lyckats ta sig in i Sverige. För att inte tala om alla araber, afghaner och afrikaner som ställer till med jävelskap här i vårt land.

 

21 thoughts on “Uigurer på väg?

 1. Välkomna till det trygga och heligt mångkulturella paradiset Sverige !!!!!!!

 2. Uvells artikel är ett otrevligt falsarium och fejknyhet. Alla dessa artiklar summerar upp 22 miljoner människor i en enda klump, men de flesta Uyghurs är helt vanligt hederligt folk som vill gå till jobbet på morgonen, äta middag ifred och sova tryggt. Man är dödströtta på alla extremister som flyter runt och skapar oro och konflikter och välkomnar att Peking nu börjar göra något åt orosstiftarna och börjar utveckla regionen till bättre välfärd. Tar man kontakt med folk i området bekräftas det. Rapporter via till exempel Reuters slår fast att det är mellan 1,000 till 2,000 som satts i omskolningsläger, inte USA propagandans 1 miljon. De radikaliserade är några hundra. Läs vad som verkligen pågår. https://kinarummet.wordpress.com/2019/01/28/vad-pagar-egentligen-i-xinjiang-i-kina/ Kina är inget förtryckarstat, Sverige betydligt mer så. Personliga friheter är betydligt större i Kina än Sverige, men man är stenhård mot terrorister och extremister och våldsverkare. Därför är det så fritt för gemene man.

 3. Man uppskattar att antalet muslimer i Kina är omkring 28 miljoner, alla vika nu har fått en fribiljett till bidragssverige. I Xinjiang bor 24 miljoner, varav 11 miljoner är Uyghurs, och huvudsakligen muslimer. Hui folket, 10 miljoner spridda över hela Kina, är dessutom muslimer, och har en egen autonom region i Ningxia (söder om inre Mongoliet) där omkring 6 miljoner muslimer bor. De som kommer till Sverige blir nog det mest radikaliserade som vill använda Sverige som en bas för planering och understöd för terrorism. Sådan terrorism planering och understöd skyddas ju av svenska staten eftersom dom blir ”flyktingar” i Sverige och Kinas myndigheter får inte övervaka eller motverka sådan terroristplanering och terroriststöd. Det klassas som spioneri. Problemet med just Xinjiang är att USA har arbetat för att Syriens Kalifat och terrorsekt skall återupprättas där, vilket har verifierats av både Rysslands och Kinas säkerhetstjänst och uppmärksammats av åtskilliga stora media.

  • ” de flesta Uyghurs är helt vanligt hederligt folk som vill gå till jobbet på morgonen, äta middag ifred och sova tryggt”. Så är det nog Så är det nog också med de flesta muslimerna i vårt land.

   MEN, genom att ge fritt inträde får man också in de som inte borde komma hit. Det har vi redan allt för många exempel på i vårt land, där invandrarna under lång tid varit överrepresenterade när det gäller grövre brott. trots att BRÅ förnekade detta under allt för många är.

   Och med myndigheter som inte klarar av sitt jobb, blir det inte bra.

   Politikerna borde lära sig och sätta helt stopp för all invandring, förutom rena arbetskraftsinvandring, där jobben redan är ordnade.

 4. Pk-isterna lär nog öppna dörren för berikarna rakt in i välfärdssystemet och mer därtill.

  När ska dessa imbecilla politiker och övriga pk-ister förstå att muhammedismen inte tillför något positivt i våra demokratiska och utvecklade samhällen.

  Som det ser ut just nu är Svea rike på väg mot avgrunden, i form av islamisering, en statskassa som dräneras pga berikarnas tillvaro i vårt land på skattebetalarnas bekostnad etc etc.

 5. Fina signaler man sänder ut. Kan ni bara ta er hit så får ni livstids kravlös försörjning. Svenska skattebetalare betalar. Tryter pengarna bara att höja alla skatter.

 6. All världens udda folkgrupper ska hit. För att de flyr säger man. Varför? För att de inte får vara de de är. Sitt folks identitet. För att de för sin rasprofilering, är förföljda. Jag trodde mångkulturalism var det man värnade. Och är det inte det Kina främjar. Integration till det Kinisiska samhället. Och VI DÅ? Är inte vi nåt värda i så fall, som folkgrupp. Jasså, nehej, allas lika värde gäller bara vänsterns utvalda. Och alla andra folk. Inte oss. VI är inte lika inför lagen, i vårt eget ursprungsland. VI är här en lika förföljd folkgrupp som figurerna i vårt hemland. Så VARFÖR är de värda mer än oss. JAG KRÄVER KONSEKVENS, i handhaebdet av oss folkgrupper. Det vore det minsta man kunde begära. Inte mångkultur bara här som strävan, eller främjandet av rasprofilering och raskulturer endast hos andra kulturer, länder och folk. JAG KRÄVER RÄTTVISA OCH KONSEKVENS!!! LIKA BEHANDLING HÄR SOM DÄR, och bland alla folk, inklusive vårt!!! Oavsett vad det blir.

 7. Nej nu får ni lugna er!

  Dessa stackare är bara missförstådda! Nu skall den humanitära stormakten Sverige åter igen visa världen att vi har rätt och alla andra har fel!

  Vi måste ju tänka på att dom inte har haft lyckan att hitta ett eget land att ockupera, så nu ska vi ge dom vårt för vi är ju inte rasister!

 8. Varför är det bara muslimer som får fritt inträde till Sverige? Jag trodde att vi lämnat Hedenhös bakom oss. För jag skulle vilja se en enda somalisk läkare som flytt hit, bara en enda, gärna en kvinnlig så att vi ser hur långt dom kommit i sin jämställdhet

 9. Det är ytterst oroväckande att en (1) generaldirektör i Sverige har makt att förstöra hela landets ekonomi och sociala struktur för all framtid utan att vare sig regeringen eller riksdagen kan hindra denne.

  Inte ens Putin har sådan makt.

  Och sedan säger man att SD är “ett hot mot demokratin…”

  • Mycket bra sammanfattning av Sara. Du skriver vad ingen av alla våra riksdagsledamöter begriper eller törs begripa. Ej heller någon “journalist” i betalmedia – i varje fall så blir de stoppade av cheferna.

 10. Det är helt galet att en enskild myndighet kan fatta beslut som kommer inverka på alla samhällsfunktioner: vård, skola, rättsväsende osv UTAN att varken tillfråga eller få svenska folkets godkännande!!! (Eller ens riksdagens!)
  Ändring av detta NU!!!

  • Hur skapar man ett upprop eller försöker påverka riksdagen att ändra detta?

   -Det är vansinnigt att en enskild person har sådan makt att fatta beslut som kommer inverka på hela svensks folket, utan att vi tillfrågats!

   (Har de inte lärt sig något av kaoset som följde förra gången Ribbenvik tog ett liknande beslut?!)

 11. EUs lägstanivå på invandringspolitiken vilken dunderlögn.
  Kan muslimska brödraskapet ligga bakom detta? Verkar ha infiltrerat på många nivåer. Hur många sitter på migrationsverket? Eller är tjänstemännen hotade på migrationsverket?
  Mellan Kina och Sverige ligger massor av muslimska länder som kan ta emot dem dessutom likasinnade.

 12. Det är bara att inse. Vi etniska svenska ska dö ut. For som f*n! Och går de fortare än så, så är det bara bra, verkar vår regering tycka.

 13. Aktivisterna på migrationsverket borde ställas inför rätta och åtalas för landsförräderi.

  • Det är helt galet att en enskild myndighet kan fatta beslut som kommer inverka på alla samhällsfunktioner: vård, skola, rättsväsende osv UTAN att varken tillfråga eller få svenska folkets godkännande!!! (Eller ens riksdagens!)

   Ändring av detta NU!!!

Kommentera