Journalist som kallade man nazist åtalas i Finland

MEDIA. Den finländska journalisten Johanna Vehkoo står inför rätta, åtalad för ärekränkning efter att ha kallat lokalpolitikern Junes Lokka för rasist och nazist på Facebook. Lokka kräver Vehkoo på ett skadestånd på motsvarande drygt 15 000 kronor, rapporterar HBL.fi.

Enligt åklagaren har journalistens yttranden ingen koppling till hennes yrkesutövning, utan har varit avsedda att misskreditera Lokka.

Lokka, som sitter i stadsfullmäktige i Uleåborg för en nationalistisk samlingslista, är känd för kontroversiella inlägg på sin blogg. Han dömdes 2018 för hets mot folkgrupp efter att ha spridit en text som var kränkande mot muslimska flyktingar.

Vehkoo nekar till brott och hävdar att hon trakasserats av politikern och hans bekanta och att mannen själv kallat sig nazist och rasist.

-Pettersson säger att journalister där och här verkar ha lätt för att sprida hat och svårt för en ton som gynnar det demokratiska samtalet…

Ovanstående åtal kanske kan få en och annan ansvarig utgivare att fundera på vad de brukar kalla Pettersson för…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Journalist som kallade man nazist åtalas i Finland

  1. Herregud vad många journalister och politiker som skulle åtalas om detta gällt i Sverige. Då kanske man inte haft resurser att åtala alla pensionärer som är kritiska till Islam.

  2. Pettersson lämna in en stämning för ärekränkning men i Sverige räcker det väl med kränkning i identitetspolitisk anda så är det avgörande hur du själv upplever det.

Kommentera