Journalist som kallade man nazist åtalas i Finland


MEDIA. Den finländska journalisten Johanna Vehkoo står inför rätta, åtalad för ärekränkning efter att ha kallat lokalpolitikern Junes Lokka för rasist och nazist på Facebook. Lokka kräver Vehkoo på ett skadestånd på motsvarande drygt 15 000 kronor, rapporterar HBL.fi.

Enligt åklagaren har journalistens yttranden ingen koppling till hennes yrkesutövning, utan har varit avsedda att misskreditera Lokka.

Lokka, som sitter i stadsfullmäktige i Uleåborg för en nationalistisk samlingslista, är känd för kontroversiella inlägg på sin blogg. Han dömdes 2018 för hets mot folkgrupp efter att ha spridit en text som var kränkande mot muslimska flyktingar.

Vehkoo nekar till brott och hävdar att hon trakasserats av politikern och hans bekanta och att mannen själv kallat sig nazist och rasist.

-Pettersson säger att journalister där och här verkar ha lätt för att sprida hat och svårt för en ton som gynnar det demokratiska samtalet…

Ovanstående åtal kanske kan få en och annan ansvarig utgivare att fundera på vad de brukar kalla Pettersson för…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Journalist som kallade man nazist åtalas i Finland

 • Ruth Magnusson

  Månne det är vodkan som gör att det är litet mer stake i finnarna?

  Gilla

 • ossie

  Herregud vad många journalister och politiker som skulle åtalas om detta gällt i Sverige. Då kanske man inte haft resurser att åtala alla pensionärer som är kritiska till Islam.

  Gilla

 • Kent

  Pettersson lämna in en stämning för ärekränkning men i Sverige räcker det väl med kränkning i identitetspolitisk anda så är det avgörande hur du själv upplever det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: