Stäng

Owe Törnqvist 90 år

GOTT & BLANDAT. Emilio Walter 12 år, hyllar Owe Thörnqvist på hans 90-årsdag den 12 mars 2019. Owe ser lite taskigt och går inte så bra men rocka loss kan han fortfarande. 

Du kan fortfarande se Owe Törnqvist, boka biljett HÄR…

Owe Thörnqvists låt ”Rotmosrock”, 1956 var den första skriven av en svensk artist som innehöll ordet rock.

Owe skrev och spelade in Sverigebesöket 1981, någon som förstår varför den aldrig spelas i radio?

…det som ligger dig i fatet är världsförbättrarpratet men dina egna unga skiter du i…

…Vad i helvete Moder Svea har du ställt till med sjunger Owe…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Owe Törnqvist 90 år

 1. Han var före sin tid med Sverigebesöket. Det är han fortfarande. Hos de flesta har polletten ännu inte trillat ner.

 2. Owe tillhör en av de våra största legendarartister.
  Han har varit aktiv sedan 1953.
  Sverigebesöket från -81 handlar om kriminella ligor, efter det att en närstående till Owe Thörnqvist fallit offer för den så kallade Uppsalamaffian

  Det är inte lätt med kärleken med att bosätta sig i en hydda uppe på en Alptopp. För att sedan bli tillsagd med att gå ut och plocka en ros och blommar ute i snön.
  Nog är det fart och gung på Owe från scenen när han uppträdde 2015.
  Publiken är redigt med när Owe är igång.

 3. Vart tog den stygga lilla loppan vägen var en Owe Thörnqvist favorit när jag var barn, och tycker den passar bra in i Sverige idag med tanke på all ohyra som kryper runt och bits överallt i landet tom på fina hotell, och naturligtvis beskylls svensken för all den importerade ohyran som i princip varit utrotat här i decennier eller aldrig funnits här mer än nåt enstaka exemplar.Hade ett samtal med en saneringsfirma för några år sedan angående all ohyra som de sanerar och tjänar mycket pengar på, de hade mer uppdrag än de mäktade med,efter en stunds frågande och lite press så fick jag ett ärligt svar, att företaget blivit tillsagda uppifrån att aldrig nämna vilka som drog hit ohyran utan alltid skylla på svenskens resande till fjärran länder som orsak.Man blir minst sagt upprörd över allt ljugande i Sverige,det ljugs så lättvindigt och stort som aldrig förr,lögnen har blivit ett signum för Sverige av idag.

  1. Konstigt det där med resorna, för dom första 30-40 åren som Svensken rest kom det ingen ohyra in, inga vägglöss ,inga kackerlackor och andra räliga djur ? Märkligt!

 4. Wilma Dagny Albin Pia Per Olsson Josefsson Anders Britta Torsten Nicke Hjalmar Bergström grattar Owe. Stort Grattis.

 5. STORT GRATTIS EN ”STOR ESTRADÖR” !!
  Från en ”fan” som länge diggat en sångare som aldrig övergivit att sjunga på svenska !
  Owe ”rockar” alltid även nu !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: