”Klimatlarmet bygger på felaktiga modeller”


KLIMAT & VÄDER. ”Man bör starkt ifrågasätta klimatmodeller från IPCC som kraftigt överskattar uppvärmningen och därmed triggar våra politiker att fatta felaktiga beslut, och som dessutom skapar klimatångest hos stora delar av befolkningen”, skriver Erik Lundqvist och Elsa Widding på SVT. 

Klimatmodeller överskattar den globala uppvärmningen, jämfört med verkliga observationer. Och klimatlarmen utgår från modellerna, skriver artikelförfattarna. Foto: John Christy, University of Alabama

Man hör ofta att det råder 97 procent konsensus bland världens klimatforskare i klimatfrågan. Det är dock ett mycket förenklat påstående. Det som det råder någorlunda konsensus om är att jordens medeltemperatur har ökat något.

Hur mycket den globala medeltemperaturen har ökat råder det delade meningar om, men man är överens om att ökningen ligger i intervallet 0,8 till 1,2 grader från år 1880 till idag.

De flesta klimatforskare är överens om att uppvärmningen på cirka en grad är inom den naturliga variation vi har haft på jorden de senaste 2000 åren, och att det inte finns några erkända vetenskapliga förklaringsmodeller för hur stark kopplingen är mellan koldioxidhalt och temperaturökning.

Vidare är man överens om att den globala medeltemperaturen, enligt mätningar via satelliter, inte har ökat de senaste 15 åren.

Läs hela artikeln på SVT Opinion…

-Pettersson undrar nu idag, då massor av elever skolstrejkar för klimatet trots att vi behöver fler ingenjörer och vetenskapsmän och kvinnor och färre miljömuppar, om eleverna verkligen får lära sig kritiskt tänkande när det gäller klimatpropagandan och asylinvandringen.

Skolan ska bidra till att eleverna utvecklar ett kritiskt tänkande, det är ett tydligt mål i hela det svenska skolsystemet. Ett kritiskt tänkande som kan ses som själva grundbulten i en fungerande och utvecklande demokrati.

Hur går det när alla, politiker, journalister, lärare och andra opinionsbildare bara jamsar med. Hur kommer det att gå för Greta och de andra som tror på allt de hör?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Klimatvarning 1938

Klimatvarning 1972, då hade vi tio år på oss att hejda katastrofen.


27 responses to “”Klimatlarmet bygger på felaktiga modeller”

 • Mike E

  Skolärarna i grundskolan, och det trams som inte borde få kallas gymnasium, är idag vänsteraktivister, precis som Sveriges lågutbildade journalister.

  Gilla

 • Olof.p

  Global uppvärmning det bästa som kan hända miljön. Jag läste en artikel från Ulan bator. Luften var giftig för att man eldade kol och plast för uppvärmning. Höj jordens medeltemperatur med 10 grader så slipper vi kol och plast.
  Vad dom ska göra då i Mellanöstern om det blir 10 grader varmare? Jag såg en gång ett gammalt kylskåp som drevs av ett värmeljus. Ingenjörerna ordnar precis allt vi behöver.
  Förresten är det inte muslimerna i Mellanöstern som driver frågan om global uppvärmning, det är vi i det svinkalla Sverige! Helt vansinnigt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå klimatmodeller……….

  Det borde bara behövas vanligt sunt förnuft för att inse hur omöjligt det är att förutse klimatet om hundra år med datorsimuleringar, vilka utgör grunden för IPCC:s “klimatmodeller”.

  Sådana används för att ge en prognos av vädret i dag, vilket är begränsat till en eller max två veckor, Då med stor osäkerhet i sannolikheten för att de ska stämma.

  Hur ofta har SMHI t.ex. rätt i sina prognoser?

  Forskarvärlden som jobbar med det vetenskapliga runt klimatet är ju väldigt eniga om att temperaturen har stigit en grad sedan mitten av 1800-talet och även att koldioxidhalten i atmosfären har ökat till 0,04 % i dagsläget. Även att det inte bara är koldioxid som påverkar förändringar i klimatet , utan det finns så oerhört många andra saker som gör det och som man måste ta hänsyn till.

  Det man egentligen är oenig om, är hur man ska tolka, förutsäga och bedöma resultatet av all vetenskaplig forskning och data som finns i dagsläget. Hur de uppgifterna i sig, påverkar och kan ta sig uttryck för ett framtida klimat, genom vår mänskliga påverkan.

  Tyvärr har väl de som är minst okunniga, som då saknar vetenskaplig kompetens i frågan, fått mer eller mindre ensamrätt på tyckandet. Tänker på media, politiker, aktivister, organisationer m.m.

  Detta är ju en farlig väg, när man vill måna om vårt jordklot och se till det bästa, för alla människors välbefinnande i sin naturliga miljö. En miljö som vi ska vårda och ta hand om på allra bästa sätt.

  Gillad av 1 person

  • Peter Skoglund

   Oj,….ett o ska bort på ”okunniga”. Blev lite fel där.

   Stycket ska vara….

   ”Tyvärr har väl de som är minst kunniga, som då saknar vetenskaplig kompetens i frågan, fått mer eller mindre ensamrätt på tyckandet. Tänker på media, politiker, aktivister, organisationer m.m.”

   Gillad av 1 person

   • Realist

    Just i dessa lägen kommer någon som en ”gud” t.ex. Al Gore.

    Nu tycker jag vi ska lyssna på den man som grundade Greenpeace, Patrick Moore, detta från hans tw

    Patrick Moore Retweeted That’s Life
    If the “science was settled” there would be no need for the perpetual annual grant applications for more $$ to study the climate. Then the alarmists could move on to other more pressing matters, like getting a life.

    Gillad av 1 person

 • svenskfinnaren

  Klimatpropagandan existerar bara, för att mörka de verkliga samhällsproblemen man skapat. För vem pratar om dem idag. Idag är etern förgiftad av miljöhot. Och ALLA hjärntvättas av det. Det är som i nazityskland under Goebbles. Eller som i vilken diktatur som helst, där ensidighet, istället för mångfald av åsikter råder. Man har dödat all annan konstruktiv debatt. OCH DET ÄR DET SOM ÄR VÄNSTERFOLKETS MENING. ”Skådespel för folket.”

  Gilla

 • turrim

  Finns det inget parti i Sverige som nu törs sätta ner foten och kräva sans och måtta. Inte ens SD törs, som påstår sig vara det enda oppositionspartiet. Men talespersonen för energi och klimat har väl fullt upp med att utesluta dem som han ser som interna konkurrenter.

  Gilla

 • Hasse

  Alla klimat påslag blir dyrare för den som har den lilla tunna plånboken.
  Inte för en minister som har en stor fet plånbok ,som tex men så kallade miljöministern drabbas det inte så hårt.
  Och nu undrar jag varför skiter ministern i rent fint vatten som har blivit renat.
  Varför är där inte miljö toalett er i riksdagen?

  Gilla

 • Suzie

  Den här videon borde alla stackars vettskrämda barn,ungdomar och vuxna se som blivit hjärntvättade av klimatsektens propagandister.Föräldrar och yngre barn bör se den tillsammans tycker jag.
  De som gör barn och unga så mentalt illa borde sättas bakom lås och bom, de är psykopater av värsta slaget,totalt empatilösa pumpar de ut sin domedagspropaganda om påhittat klimathot ,barnmisshandel är det.Kunskapsförfallet och genompolitiseringen av hela samhällskroppen ,politisk aktivism och en väl genomplanerad agenda att fördärva våra barn från dagis till universitetet,ingenstans skall man undkomma är det tänkt.
  Hitler sa till tyska folket att; Ge mig era barn och jag skall förändra nationen på tio år:.Samma sak ser vi här,fast regimen är genomsyrad av socialism/marxism oavsett vad de kallar sig. och flosklar ur sig,det är deras handlingar/icke handlingar vi ser vilka de egentligen är och vilka herrar de tjänar.
  Kunskap är makt,vi måste lära oss själva och våra barn vad som är sant,äkta och fakta på riktigt.

  Gilla

  • putte

   Tack för den dokumentären Suzie jag kan rekommendera den till alla ,den visar hur snett det har gått i debatten när det gäller klimatet . En önskan vore att Svt visar den i på bästa sändningstid och att alla politiker vore tvingade till att se den .

   Gilla

  • Mackan

   Många lögner i den dokumentären och jag har sett den debunkad.

   Gilla

 • Stenbock

  Inte för inte,väljer dessa falska profeter de yngsta obildade,för sin sak och bedrägeriet !
  Skrämmande att uppleva,hur samhället sjunker djupare och djupare ner i dyn,med varje yngre kommande generation.
  Detta till Socialister,och de Gröna kommunisternas stora glädje….

  Gilla

  • Stenbock

   Hur ju tidigare frankt påstått att Tyskland t.o.m. är steget dummare, än Abzurdistan.
   I kvällens första tyska nyheter visade av pedagogiska skäl,hela 10 minuter enbart med hoppande småbarn,som lurats ut på gatorna med sina egentillverkade plakat kring ”klimatet”….
   Naturligtvis nyttjades Fjollträsket o. Nordens stackars sjuka 16-åriga Greta,som symbol för tokigheterna:

   Gilla

 • Utvandrad

  Ingen har lärt sig något i den svenska skolan dom senaste 10 åren. Den 15 Mars är härmed också Internationella skolkdagen så dom kränkta stackarna skall få ledigt även framöver.

  Gilla

 • bjornwiklund

  Varför använder inte våra skolelever sin fritid för att demonstrera…. Lördag o/e Söndag t.ex.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är evigt tjatande !
  Det blir som det blir med allting och det gäller även det framtida klimatet, antingen får klimatförnekarna eller klimatkramarna rätt.

  Gilla

 • putte

  Vad som saknas idag är en person med stor kunskap och rejäl pondus träder fram i tv på bästa sändningstid , och förklarar hur det ligger till med klimatet . Som det nu är så försöker känslomässigt lättpåverkade personer med ringa eller ingen kunskap i ämnet framstå som experter , och dagligen få sprida sin okunskap i såväl tv som tidningar . När man sedan läser om tonåringar som har klimatånger och i princip slutar att leva på grund utav detta ständiga matande om klimatet blir man både frustrerad och arg . Var hittar vi då den personen som kan bringa ordning på det hela , att det skulle bli en politiker är nog till hundra procent omöjligt för maken till tafatta och okunniga politiker som detta landet har berikats med det får man leta efter , däremot har vi nog en handfull kunniga klimatforskare som har de kunskaperna som behövs , felet är bara att dom aldrig får möjlighet att få komma till tals i tv .

  Gilla

  • Realist

   SVT, SR och övriga media släpper troligen aldrig fram något som detta som skulle ge en annan vinkling !!!

   Gilla

 • Langmore

  Jag vet inte vad som är sant i klimatfrågan.
  Men jag funderar på vad de som tror att koldioxiden är problemet skulle tjäna på att propagera för koldioxid sänkande åtgärder om de inte trodde på det.

  Gilla

 • ÄNTLIGEN utflyttad från SveriHELL

  Ett jättestort problem som nu förvärras är ju också att de som är duktiga ingenjörer, dataprogrammerare, konstruktörer mm och som tillhör de övre 10% av de mest intelligenta i hela västvärlden har börjat ruttna, precis som jag själv. Problemlösarna som verkligen skulle kunna göra skillnad stänger bara ner, avvecklar och i många fall tar sitt pick och pack och drar från alla lögner och idioter. Börjar man närma sig de 50 dessutom och har betalt av på hus och barn är uppväxta så säger man bara upp sig och checkar ut. Kanske köper en fastighet i sydeuropa och lever ett enklare liv i solen med billiga levnadsomkostnader och bara skiter i vansinnet och njuter av vin och sol.

  Gilla

 • Lellegoo

  Hon är väldigt lik Chucky.

  Gilla

 • Kalle Anka

  Klimatångestindustrin går på högvarv, dumsvensken suger i sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: