Så påverkas hyrespolitiken när SD tar över


INVANDRING. I Blekingemetropolen Sölvesborg styr sedan valet i höstas Sverigedemokraterna tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna samt lokala SoL-partiet i något de kallar Samstyret. 

Lousie Erixon, SD, bild från Facebook

I april tar Samstyret i samband med bolagsstämman över det det kommunala bostadsbolaget Sölvesborgshem.

Samstyret har redan klubbat igenom utredningsuppdrag som berör Sölvesborgshem på följande områden:

 • Inte längre avsätta en lägenhet per månad till nyanlända.
 • Se över prestationskrav för nyanlända för att få försörjningsstöd och/eller hyreskontrakt.
 • Införa maxtak för antalet personer som får bo i olika lägenhetsstorlekar.
 • Utredning av vilka fastigheter som är lämpliga att sälja i syfte att satsa på nyproduktion.

Louise Erixon, SD, kommunalråd i Sölvesborg: – Med nuvarande regler går nyanlända förbi 3.000 personer som står i bostadskön. Det skapar polarisering. När det gäller migrationen generellt vill jag återkomma. Men vi kan inte föra en politik som knuffar undan infödda svenskar. Då skapar vi grogrund för konflikter. Det måste finnas utrymme i välfärden. Vi har de lägenheter vi har.

 • Samstyret är en allians som består av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sol-partiet, Sölvesborg och Lister. Mandaten i fullmäktige inom Samstyret fördelar sig på 14 till SD, 9 till M, 2 till KD och 2 till Sol-partiet.
 • Louise Erixon är sambo med Jimmie Åkesson, partiordförande för SD. Han har även en plats i Sölvesborgs kommunfullmäktige där han är vice ordförande.

Läs mer på Hem & Hyra…

-Pettersson säger att det är ett litet, litet steg mot sund förnuft igen. ”Vi har de lägenheter vi har”, då går det inte att ta emot tusentals nya invånare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Så påverkas hyrespolitiken när SD tar över

 • Bajen666

  Även en blind höna kan ibland hitta ett korn, men SD i rikspolitiken är en katastrof…vad hände med Swexit och se hur dom behandlade Thoralf och Ekeroth med mera med mera.?!!!

  AfS är den nya framtiden för riktiga Sverigevänner ju fler som inser det ju fortare kan vi få nån jävla ordning i detta land.

  Det tog mig 20 år att begripa att jag är grundlurad på både medlemsavgift och min röst i dom senaste valen (dumstrut till mig) sen dök AfS upp så man slipper bli en soffliggare i kommande val.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Till viss del skulle jag kunna hålla med dig, men det är droppen som urholkar stenen.

   Gilla

  • Kallle7

   De allra flesta är inte mogna för den politik landet skulle behöva, kanske blir dom det när gängen tagit över allt eller strax innan IS hugger huvudet av dem.
   Men då är det ju för sent.

   Gilla

 • Kent

  Sölvesborg blir säkert ett föredöme för Sverige.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå hur andra svenska kommuner tar sig an ”utmaningar” och konflikthanterar därefter……….

  Östersunds kommun ger flyktingar gräddfil till kommunala bostäder.

  ”Just nu står ungefär 25 000 personer i Östersundshems bostadskö. Det tar sex till åtta år att få en lägenhet enligt Östersundshem.

  Trots det väljer Östersund att plocka lägenheter från det kommunala bostadsbolaget åt flyktingarna. De kommunplacerade flyktingarna får bo i lägenheten under de två år som den så kallade etableringsperioden gäller.

  30 av det kommunala bostadsbolagets lägenheter ska tingas åt de nyanlända flyktingarna enligt ett beslut i kommunstyrelsen.

  Tidigare har Östersunds kommun profilerat sig genom att införa en minimumgräns för flyktingar. Där andra kommuner satte ett tak för max antal flyktingar satte Östersund i stället en miniminivå.

  Minst 300 flyktingar per år skulle tas emot enligt ett beslut från 2016.

  Något som samtliga partier utom Moderaterna beslutade om i kommunstyrelsen efter förslag från kommundirektören Anders Wennerberg.

  – Vi vill visa en ambition genom att sätta en minimigräns i stället för att jobba med tak. Vi vill visa att vi vill göra en insats och det är viktigt för att vi ska klara arbetsmarknaden och arbetskraftsförsörjningen framöver, sade Wennerberg till Länstidningen.”

  https://nyheteridag.se/ostersunds-kommun-ger-flyktingar-graddfil-till-kommunala-bostader/

  Gilla

 • Argus

  Eftersom det är högst frivilligt att ta emot utländska medborgare borde våra dyra politiker först ha kollat om det fanns plats. Nu gjorde man inte det och resultatet är överfulla större tätorter och i grunden, för tillfället, förändrade småorter som råkat ha haft bostäder över.

  De som skött sig, gjort rätt för sig och kommunicerar begripligt på svenska bör få stanna om de kan underordna sig svensk kultur och svenska lagar samt har identifierat sig korrekt. Resten kan med fördel åka tillbaka dit de från.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: