Hyr sin makes lägenhet – granskas nu av riksdagen


KORRUPTION. Riksdagen ska granska den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahls krav på ersättningar sedan rapporteringen om att hon hyr sin makes bostadsrätt.

Emma Carlsson Löfdahl

Carlsson Löfdahl hyr lägenheten i andrahand av sin make för 13.000 kronor i månaden och tar ut den maximala hyresersättningen från riksdagen som ligger på 8.600 kronor i månaden. Men hade hon köpt lägenheten själv hade hon fått omkring 2.500 kronor i ersättning för avgiften.

– Det här är en form av korruption. Man utnyttjar sin ställning för att sko sig själv eller någon närstående, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, till tidningen och tillägger att riksdagen borde ha tänkt på detta när de utformade regelverket.

Aftonbladet skrev först om detta…

-Pettersson noterar att damen, Emma Carlsson Löfdahl, påstår att hon följer reglerna och att hennes avsikt aldrig varit att göra något för egen vinning.

Då kan man undra vad hon har för förhållande med sin man. Carlsson Löfdahl har låtit meddela att hon sänker sina krav till 2.500 kronor i månaden vilket är månadsavgiften för lägenheten.

Undrar om inte herr Carlsson Löfdahl blir förbannad då, jag menar om en hyresgäst på eget bevåg sänker hyran från 13.000 till 2.500…

Emma Carlsson Löfdahl är ledamot i Socialförsäkringsutskottet (SfU) som bereder frågor om sjukförsäkring, allmän pension, ekonomisk familjepolitik, asyl- och migrationspolitik, integrationspolitik samt svenskt medborgarskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Hyr sin makes lägenhet – granskas nu av riksdagen

 • Argus

  Bostadsrättsföreningen har reagerat. Hennes man saknar tydligen tillstånd att hyra ut. Det kan sluta med att han utesluts ur föreningen och blir tvungen att sälja lägenheten.

  Gilla

 • Hanna

  Politiker verkar man bli för att krama ut maximal ersättning i lön, pension och för dubbla boenden. Alltid hör man
  ”det är helt enligt regelverket”! Reglerna för folkvalda verkar dra till sig de girigaste sortens människor. Läste tidigare något om att Gustav Fridolin var berättigad till pension, hur gammal är han ens? Vet inte om han tar ut det än dock.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Vilken vacker dräkt, vad kostar den? Vem är modellen, är hon ärbar och rik? (Denna kommentar är till 100% helt fri från lyteskomik och kränkande påhopp.)

  Gilla

  • Cirkusen fortsätter.

   Genom att bära en dräkt som har anknytning till Sverige och svenska traditioner…så spottar hon Sverige och hederliga svenskar i ansiktet.
   Roffar åt sig pengar, som ska gå till våra gamla och sjuka….FY FAN !

   Gilla

 • Mm

  Liberal skojare, det räcker inte med den ersättning som de får i riksdagen för att sitta av tid. Släng ut människan, eller de kanske behöver städhjälp i riksdagen.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Tyckte jag hörde något i går på TV om att maken och skulle granskas, skulle tydligen inte ha skattat för inkomsten från uthyrning. 13.000 x 12 = 156.000 på ett år, Det är mycket slant det.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ett ”öppna hjärtan förhållande”, tydligen.

  Några säger ju att det är lönsamt.

  Gilla

 • Tanten

  Hur kommer det sig att hon inte är delägare i bostadsrätten utan hennes make är enda ägaren? Mycket att rota i här tydligen.

  Gilla

 • putte

  Är det någon som tror att hennes make har tagit upp vinsten på uthyrningen i sin självdeklaration , skatteverket borde nog kolla upp det hela . Sedan måste man erkänna att hela upplägget var smart , men om det sedan inte kan kallas för bedrägeri så så är det konstigt . Men berörda personer skakar bara av sig alla skuldkänslor och trallar glatt vidare väl medvetna om att folk glömmer . Och för katten man är ju politiker och därmed måste ju folk ha förståelse för att det tillhör arbetsbeskrivningen att man fifflar och berikar sig på andras bekostnad .

  Gilla

 • Billy Boy

  En gång i tiden visade Mona Sahlin (S) vägen till fifflandet i mycket stor skala. Mona Sahlins ”meritlista” handlade faktiskt om lite mer än några små Toblerone.

  1990 – Sahlin betalar sin dagmamma svart.
  1993 – Sahlin åker dit för obetald TV-licens.
  1993 – Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på bilen under tiden för körförbudet.
  1995 – Sahlin köper varor, hyr bilar och tar ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen”. Mona påstod sig ”ta ut ett förskott på lönen, vilket alla kan göra”.

  Mona Sahlin hävdar att hon ”baske mig inte var någon fifflare” och tog ”timeout” på paradisön Mauritius. Alla kostnaderna inkl Monas livvakterna fick skattebetalarna stå för.

  1999 – Av Sahlins 98 obetalda parkeringsböter gick 32 till kronofogden.
  Mona Sahlins två år gamla firma gick i konkurs. Sahlin utnämndes därefter till den socialdemokratiska regeringens ”Småföretagarexpert”.
  2000 – Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in. ”Häftigt att betala skatt”?
  2001 – Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.
  2006 – Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler.
  2007 – Blev hon vald till partiledare för (S).
  2011 – Hon utnämndes till styrelseledamot i stiftelsen Expos
  2012 – Mona Sahlin var under några år fram till maj 2016 ledamot i Systembolagets styrelse. Sahlin kvitterade ut arvode på 100.000 kr men hon kom mycket sällan till styrelse-mötena. Uteblev sex av nio gånger.
  2014 – Mona Sahlin förordnades av regeringen till Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arbetsplats regeringskansliet Rosenbad.
  2016 – Mona Sahlin lämnade uppdraget som samordnare, efter avslöjandet att hon utfärdat falska intyg åt sin livvakt.
  2017 – Det rapporterades att Sahlin erkänner brott. Brottet utgjorde osant intygande och hon fick 80 dagsböter i strafföreläggandet.
  2017 – Mona Sahlin fälldes den 24 november 2017 för skattebrott, som hon också erkände.

  Mona har fått enormt många följare både bland politiker men också inom affärsvärlden (banker mm) samt yrkeskriminella inhemska bedragare men ffa också utifrån kommande stöldligor etc.

  Gilla

 • Zero8

  När jag jobbade i byggbranschen och firman hade jobb där jag var tvungen att sova över, så fick jag traktamente som jag skulle hålla husrum samt bekosta fördyrad levnadskostnad.
  Det skulle jag redovisa i min deklaration och var det något som inte stämde så åkte man på straffavgift men det var ju vi ”vanliga knegare” som myndigheten kunde klämma till.

  Gilla

 • Tore

  Jävla svinpäls skäms!

  Gilla

 • Ofelia

  Korruptionen i Sverige och kanske speciellt Stockholm borde ha en egen visselblåsaradress med några heltidare. Nästan alla i eliten fuskar, några åker på det de flesta inte.

  Vi värnar om andra säger man samtidigt som man tar så mycket man kan och ger så lite man kan.

  Gör så här säger de men gör själva tvärt om.

  Gilla

 • Ståfräs

  Kan man som privatperson göra likadant?
  Skulle inte tro det.

  Gilla

 • Bobby

  Korruption??? Giriga politiker???? I SVERIGE!??????? Detta kan väl inte stämma… Sarkasm åsido: finns nog inte en enda politiker/tjänsteman i hela landet som har 100% rent mjöl i påsen. Girighet är djupt inrotat i människan.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är rent ut sagt stöld av skattemedel det hon håller på med. Så varför inte sparken med omedelbar verkan, ingen lön utan får gå till sociala ifall hon behöver pengar eller stämpla 300 dagar. Enda sättet att få dom att förstå att våra pengar leker man inte med
  Sen undrar dom varför det finns politikerförakt, vad har dom innanför pannbenet egentligen ?

  Gilla

 • ossie

  Höjden av utstuderad girighet och snikenhet. Att krama ur maximalt på skattebetalarnas bekostnad. Detta var väl inte vad det redan pressade L paritet behövde eller hon kanske ska bli partiledare nu när majorn avgår.

  Gilla

  • ossie

   Hennes man har troligen inte tagit upp denna inkomst till beskattning. Sen hade han ínte styrelsens tillstånd för andrahandsuthyrning. Hoppas verkligen att efterräkningar väntar.

   Gilla

 • turrim

  Hon säger att hon följer reglerna. Men om hon som riksdagsledamot ser att regler är ohemula så är det väl en uppgift att se till att reglerna ändras. Inte att själv stjäla pengar från skattebetalarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: