Kalla fall – olösta mord och dråp, bortalaget leder överlägset

BROTTSLIGHET. Polisen publicerar information om olösta mord och dråp där de behöver hjälp från allmänheten på sin hemsida. Ett kallt fall är ett ouppklarat fall av dödligt våld, det vill säga mord eller dråp. Fallet är ouppklarat eftersom polisen inte har kunnat komma vidare i utredningen trots att de har gjort allt som de har bedömt skulle kunna lösa fallet.

Preskriptionstiden för mord och dråp är borttagen. Det innebär att utredningar av mord och dråp som har skett efter den 1 juli 1985 aldrig läggs ner. Dessa utredningar är fortfarande öppna och kan komma att klaras upp om ny information kommer in till polisen.

På polisen hemsida är bortalaget överlägsna. Här är en lista på offren men man kan med viss sannolikhet tro att gärningsmännen har liknande namn.

-Pettersson konstaterar att polisens resurser räcker till svenska kriminella men inte till bortalagets… I stället för fler poliser borde vi stoppa importen av kriminella. Jobb finns, polisen har över 600 olösta mord att arbeta med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Kalla fall – olösta mord och dråp, bortalaget leder överlägset

  1. Polisen beklagar sig, men är delvis själva orsaken bakom att fall blir olösta. Vad annars händer när polisen signalerar tydligt att man vill UNDVIKA att lösa brott. Bl a genom att inte publicera korrekta signalement, bidra till att fakta undanhålls, att inte ange på kartor var något hänt och i vilka riktningar sannolika vittnen resp misstänkta rört sig etc.

    När det sedan förflutit åtskilliga månader, kanske år, DÅ publiceras uppgifter som inom de första 24-72 timmarna skulle kunnat bidra till att brott nystas upp.

    En annan kraft som skyddar brottsligheten är MSM /Public service, vilka gärna visar bilder men pixlar allt som kan ha med invandrare att göra, förvränger, undanhåller uppgifter, SOM POLIS PUBLICERAR. Men samtidigt garanterat gör helsidor om de misstänkta är Nisse/Kalle!

Kommentera