”Vi måste vara ärliga om kopplingen mellan ras och gängvåld”

BROTTSLIGHET. ”Vi måste vara ärliga om kopplingen mellan ras och gängvåld”, skrev Trevor Phillips, före detta chef för Storbritanniens ”Equality and Human Rights Commission” (ECHR), efter att en rad knivdåd begåtts i London och Birmingham i tidningen Telegraph

Aftonbladet 13/3 2000. Då gick det bra och jag tror ingen kan påstå att det blivit bättre av att dölja etniciteten.

Phillips refererar till en rapport som släpptes i torsdags som avslöjar att 27.000 personer under 19 år identifierar sig själva som medlemmar i ett gäng och noterar att ”svarta pojkar har 20 gånger högre sannolikhet att vara involverade i allvarliga attacker jämfört med deras vita kamrater”

– Men läser man våra tidningar och lyssnar på vår media kan man tro att ras inte spelar någon roll i detta alls, skriver Phillips.

– Speciellt BBC är skyldiga till att vit-tvätta sanningen. Deras försvar är att ras endast ska rapporteras om det är relevant. Men de har inga problem att rutinmässigt beskriva slumpmässiga kontroller utförda av polisen i rastermer.

Phillips kritiserar polisen, media och politiker för att slösa tid och resurser för att bråka om antal poliser och ”tuffa taktiker”.

– Vi behöver ärligt talat fokusera på vem som dör och som som utför dödandet om vi ska stoppa blodbadet, menar Phillips.

Senaste veckan har nio män dött i England, oftast efter att ha blivit knivhuggna. Birmingham, Englands andra största stad, hade sitt blodigaste år någonsin 2018, då dess siffra för mord per capita mellan april och september låg högre än i London. Hittills i år har 269 knivbrott skett i staden, varav 97 var knivhuggningar.

The Telegraph

-Pettersson säger att det är ungefär som är. Det mörkas om etnicitet och det i sin tur innebär att samhällets resurser används fel.

År 2002 förbjöd den dåvarande socialdemokratiska regeringen av någon anledning Kriminalvården att registrera etnicitet och religion på fångarna. Nu registreras bara medborgarskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

12 thoughts on “”Vi måste vara ärliga om kopplingen mellan ras och gängvåld”

 1. Det är inte fråga om ras, det är en fråga om kultur*. Men visst, vissa grupper har varit osedvanligt missgynnade i genlotteriet men det beror på att de aldrig masat sig längre än närmaste släktings hus för att fortplanta sig.

  *Med kultur avses även och inte minst religion.

 2. SÄG SOM DET ÄR FÖR BÖVELEN !
  SLUTA VARA YNKRYGGAR….om inte för er själva, så för kommande generationer, som får lida för era lögner och svek !

  ÖVRIG INFO!
  Nu har Socialdemokraternas Morgan Johansson och Katrin Stjernfeldt Jammeh i Malmö, kokat ihop en sk. lösning för att inte få flera invandrare till Malmö med omnejd.
  Vill att andra orter långt utanför Malmö ska ta hand om vad deras politik : MITT EUROPA BYGGER INGA MURAR, har skapat mot Sverige.
  ( Nu räcker nog inte de ca. 6000 000 000 skattekronor, som vi delar ut till Malmö varje år, för VINSTEN FÖR SAMHÄLLET.)

  Tydligen är det nog nu, även för mycket för dom också….men vänta nu…. DET ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET…. säger ju deras “pappa”.
  Vill inte Morgan och Katrin ha EN VINST FÖR SAMHÄLLET !?

  Ni ser och hör…..

  ÄR DET DETTA VAD NI RÖSTADE FÖR, OCH VILL HA !?

 3. I Finland begås det fler mord per invånare än i Sverige, vi är väl samma “ras” som finnarna, så deras mer våldsamma beteende än vårt beror antagligen på nått annat.

  • Langmore, kommer du ihåg november 2017. Då kallade du dig Joy och var kvinna och avslutade en kommentar så här…

   …De var 15-20 st. svarthåriga, taniga, de slog sönder fönster och slängde runt på våra cyklar över gården. De sprang runt i de fem portarna på gården, ringde på våra dörrklockor och vrålade på sitt språk, de ville att vi alla skulle se på, förmodligen. Vi var många som ringde polisen och när polisens siren tjöt på vägen till området, hoppade de in i bilar, de flabbade, knuffade varandra och skrek. De drog iväg och jag vet inte om polisen stoppade dem ö h t.

   Jag vittnade i rättegången sedan. Den fick tas om eftersom gängledaren bodde eller hade dragit till Tyskland, han vägrade infinna sig till rättegången.

   Jag flyttade omgående till ett helvitt område!

   ***
   Tiderna förändras tydligen.

   • Nej, du misstar dig, jag har verkligen inte varit med om nått liknande.

   • Pettersson:
    Inte för att jag är juristutbildad,men det förefall ju som “Langmore”,är en oärlig person !
    Denne som själv påstod att det fanns många undermåliga kommentarer på din blogg !!!
    Tja man vet ju aldrig var,eller under vilken sten ett troll gömmer sig. ;(

   • Langmore de e lugnt känner man sig som kvinna så är man det.
    Själv kände jag mig som ett utskitet utedass efter 18 öl igår.

  • Langmore ! Det är tragiskt att man kan vara så verklighets frånvarande som och många andra ! Tycker du ska besöka lite skolor så du får se med egna ögon . Själv bor jag i en mindre ort med 10 000 invånare med två skolor som har årskurs 1-6 . Där den ena har ca 85% invandrare som garanterar kaos , svenska språket existera inte . Den andra har ca 10% invandrare och är lungnare givetvis men uppstår bråk eller problem så kan du ju få en gissning vilka som ligger bakom ! Sen har vi en skola årskurs 7-9 där det går ca 65 % icke svenskar . Den skolan ägs av dessa 65% som skriker att lärarna är rasister direkt när någon lärare försöker rätta dem ! Den stora staden med ca 60 000 ligger ca20km bort där jag har 5 kompisar som jobbar som poliser och dom GARANTERAR att 85-90% av alla deras utryckningar året om har med invandrare att göra ! Fundera lite på detta och tänk dig hur framtiden kommer att se ut för våra barn och barnbarn ?????

   • Opeter, hur tänkte du där. Jag är väl medveten om problemen i skolan. Om du läser mina kommentarer noga så ser du min ståndpunkt.
    Dessvärre var skolan på fel väg även innan den stora invandringen, det började redan gå utför på sjuttiotalet, med den syn som samhället då hade på skolan och lärarnas arbetssätt, hade skolan inte en chans att klara dessutom den stora invandringen. Skolan var och är maktlös, så länge inte direktiven ändras. Som exempel: en elev stör grovt undervisningen, läraren har inget att sätta emot.

   • Så är det Argus… Ursprungligen var folket i området av slawiskt ursprung.(Ostgoter) F.ö. under samma språkgrupp som i mellan-Europa,Ungern. Ett folk med stolta anor,som är bekanta för sitt idoga arbete,och i bl.a. Tyskland en skyddad nationalitet i området norr om Cottbus,under namnet Sorber.

 4. Speciellt BBC, vilken tur engelsmännen har. Här i vårat land är det den styrande regeringen, och all MSM som har vissa problem med att visa vilka som utför våldet. Förutom om det är en svensk som är bara misstänkt, då visar man en bild utan pixling så snabbt som möjligt

Kommentera