Hela släkten misstänks för miljonfiffel med bidrag

BROTTSLIGHET. Den 30-årige mannen påstod att han efter en olycka inte kunde göra någonting och var i behov av intensiv assistanshjälp. Nu misstänker åklagaren att mannen och hela hans släkt lurat Försäkringskassan i 4,5 års tid.

Tre personer har häktats och Försäkringskassan har begärt skadestånd på 8,7 miljoner kronor.

Det uppmärksammade fallet i Blekinge är ytterligare ett i raden av misstänkta bedrägerier mot Försäkringskassan. I det här fallet ska det ha varit privatpersoner som tipsade kassan om de vidlyftiga utbetalningarna.

Den 30-årige mannen hade under drygt fyra års tid beviljats assistansersättning. Sammanlagt fem personer ska på pappret ha varit inblandade i vården och stått på de tidrapporter som skickats intill Försäkringskassan.

Det handlade om mannens hustru, hans pappa, ett syskon samt mormor och morfar.

Men enligt åklagaren Lena-Marie Bergström ska det efterhand ha kommit signaler från Skatteverket om att allt troligen inte stod rätt till. Det fanns inkomster även från andra källor.

Det kom även in anonyma tips från privatpersoner om att den 30-årige mannen inte alls var så skadad att det motiverade en så omfattande omvårdnad. Personer hade sett att det bara varit en person som utövade den aktuella assistansen.

I fredags häktades slutligen tre personer vid Blekinge tingsrätt, misstänkta för grovt bidragsbrott – den 30-årige mannen, en bror och fadern.

Men enligt åklagaren Lena-Marie Bergström gäller misstankarna sammanlagt sex personer. I ett av fallen, när det gäller morfadern, har man tagit hänsyn till ålders- och hälsoskäl vid bedömning i häktningsfrågan.

Enligt de misstänkta familjemedlemmarna ska den 30-årige mannen ha råkat ut för en olycka för omkring tio år sedan och då fått en nackskada. Det ska ha varit den omständigheten som ledde till att mannen beviljades den långvariga assistansersättningen.

När 30-åringen anlände till rättssalen i Karlskrona rullade han själv in med sin rullstol.

Enligt misstankarna ska den 30-årige mannen kraftigt ha överdrivit sin skada. För att ha rätt till ersättning krävs att behovet av assistans är över 20 timmar i veckan och det är det Försäkringskassan nu misstänker att mannen bluffat med. Sammanlagt handlar det misstänkta brottet om felaktiga utbetalningar på 8,7 miljoner kronor.

Samtliga utbetalningar ska ha gått till pappans konto. I nuläget ska dock 4,9 miljoner kronor ha säkrats från det aktuella kontot. Samtliga familjemedlemmar har i förhör nekat till brott.

Sydöstran

-Pettersson ser att familjen bor i Olofström men hör hemma i forna Jugoslavien…

De omfattande assistansbedrägerierna är en stor del av orsaken till att det blivit mycket svårare att få hjälp för dem som verkligen behöver det…

Om Assistansbedrägerier och bortalaget på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Hela släkten misstänks för miljonfiffel med bidrag

 1. Gamla människor vägras plats på korttidsboende efter höftleds operationer, medan lögnare i sina bästa år kan få fem stycken
  som sköter om honom? Man tar sig för pannan. Myndigheterna
  tror att dom miljonerna ska betalas tillbaks? Dom pengarna finns
  säkert inte i Sverige, dom är nerskickade till landet familjen kommer
  ifrån, kommer att användas till ett nytt hus där familjen kommer att sitta och asgarva över Svenska myndigheter, eller vars en ny bil till var och en.

 2. Försäkringskassan verkar i vissa fall vara helt beroende av att få anonyma tips på fusk. Inga kontroller där. Det verkar sällan gälla svenska fuskare. Svenska fuskare brukar försäkringskassans personal ifrågasätta och utsätta för kontrollbesök i hemmen. Fråga mej inte varför. Mer sällan risk för våldshot kanske? En av konsekvenserna blir rasistisk särbehandling mot svenskar. När svenska gräsrötter blir utsatta för negativ särbehandling brukar PK-maffian rycka på axlarna medan SD sympatierna växer. Ingen ansvarig tycks ha förstått den utvecklingen.

  • ruben:
   Har med en infödd gåva att göra….. Vettiga människor går ju inte hellre in i lejonburen,eller frivilligt besöker ormgropen ! 😉

 3. Jugoslaviska kärringar är anställda på försäkringskassan. Nekar gärna sjuka svenskar ersättning.

 4. Är någon förvånad att dessa ”f.d. Jugoslaver” numera äger stora delar av Södertälje?

  Eftersom jag bott i Södertälje hela livet har jag kunnat följa dessa ”kreativa och modiga”
  individer.

  Jag har från viss ”inside information” kunnat
  följa deras aktiviteter.
  Deras ”banksystem” har varit både enkelt och
  imponerande; Ingen registrering, inga kort, inga
  konton => endast plastkasse!

  Förutom en imponerande, helt skattefri affärsverksamhet har hot, rån, förföljelse m.m.
  ingått i deras ”verksamhet”.
  Ett par av de största polisutredningarna i Sverige,
  ”Södertäljemaffian” har sin grund i dessa kreativa
  människor.

  Min pappa dog av skadorna från att ha blivit
  rånad och slagen medvedslös av ”två modiga
  jugoslaver”!

  Vad tror du att jag tycker om detta utskott av
  den mänskliga arten?

 5. MER FUSK

  80 ”svenskar” som får studiemedel för att studera till läkare eller tandläkare i Bulgarien utreds av CSN. Det finns misstankar om att det kan röra sig om fusk med studiemedel, skriver Borås Tidning.

  Det var uppgifter på en bulgarisk sajt för undersökande journalistik som väckte misstankarna. Artikeln, som publicerades för en tid sedan, ska enligt uppgifter på sajten ha gjorts i samarbete med SVT.

  Artikeln pekar bland annat på det underliga i att så många (30 pers) från Borås studerar på universitet och tar även upp att de har blivit antagna trots att de i flera fall har dåliga gymnasiebetyg.

  https://www.hd.se/2019-03-03/csn-utreder-fuskmisstankar-i-bulgarien

 6. Det brukar inte tas någon hänsyn till etniska svenskars ålder, undantag görs naturligtvis för svindlande invällare som vanligt.

 7. Så zigenare eller muslimer. Dessa känner ingen lojalitet till Sverige eller svenskarna; bara till familjen/klanen/Umma.

 8. Tipsa ”Grön Ungdom” och fråga om vi kanske ska bli hårdare mot dem som inte tar solidariteten på allvar.
  Dagligen matas vi med påståenden om att vi är rasister och alldeles för ogina mot ”flyktingar” från hela världen.

  Sanningen är den omvända, de som kommer hit och blir välkomnade in i vårt samhälle är dem som inte bryr sig ett skvatt om sina medmänniskor.
  De fuskar, stjäl, ljuger, mördar, våldtar och är allmänt bedrägliga långt över den representation per capita som svenskar utför. Vi beskylls för saker trots att det är vi som drabbas av orättvisorna, vården blir dyrare och mer svårtillgänglig, ålderdomen präglas av fattigdom och dålig omvårdnad.

  Allt detta kan skyllas på de godhjärtade som tillåter sina adepter att bete sig hur vidrigt som helst, samtidigt som de aktivt förminskar deras brottslighet. De börjar likna dem som samarbetade med ockupationsmakter förr i tiden och deras straff kommer att bli i paritet med dessas.

 9. De måste tro att vi är idioter. Och, visst det sitter idioter på positioner inom den offentliga förvaltningen.

  Sluta dela ut uppehållstillstånd och medborgarskap som om de vore konfetti.

  • Tänk om försäkringskassan använde samma ”måttstock” mot alla medborgare i landet ??

   Visst skulle det bli mycket lättare då ????

   • Man jagar de som inte kan ge motstånd och hukar för dem som lever rövare.

Kommentera