Carl Bäckström slog polis medvetslös, släpptes efter två dagar och fortsatte brottsligheten


BROTTSLIGHET. Övervakningskameran visar hur polismannen attackeras den 3 oktober och blir grovt misshandlad. Det sista polisen minns är hur han söker efter tjänstevapnet. Den 5 oktober släpptes den misstänkte gärningsmannen på fri fot – två månader senare begick han enligt åtalet en våldtäkt. 

Ur åtalet Skaraborgs Tingsrätt B 3786-18: ”Carl Bäckström har i samband härmed kastat sig mot XXX hals och ansikte så denne fallit omkull, slagit huvudet i stengolvet och tappat medvetandet. Carl Bäckström har därefter, då målsäganden varit medvetslös och legat på golvet, tilldelat Per Gustavsson flera knytnävslag mot hans nacke och hals, tagit tag i målsägandens jacka och lyft upp hans överkropp ochhuvud samt därefter kastat ner målsäganden i golvet varvid huvudet på nytt slagit i golvet. Carl Bäckström har därefter har riktat en spark/stampning motmålsägandens axel/hals.Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen har innefattat våld avallvarligt slag samt varit av särskilt hänsynslös och farlig art. Carl Bäckström begick gärningen med uppsåt”.

”…Carl Bäckström har med våld och hot (punkt 3.3) genomfört samlag och annan sexuell handling, jämförlig med samlag med målsäganden som inte deltog frivilligt. De sexuella handlingarna, som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförliga med samlag, har bestått i att han penetrerat hennes underliv med sina fingrar, enligt nedan beskrivet händelseförlopp. Carl Bäckström har i vardagsrummet utdelat flera örfilar mot målsägandens ansikte och tagit ett struptag på henne samt därefter genomfört samlag och annan sexuell handling med målsäganden genom att slita av hennes kläder, kasta ner henne i soffan och betvinga henne med sin kroppstyngd samt med våld och kraft trycka in sitt könsorgan och sina fingrar i hennes underliv. När målsäganden befinner sig i hallen har han misshandlat målsägaden genom att ta tag om hennes hår, tagit en arm om hennes hals samt kastat ner henne på golvet i hallen…”
”…Carl Bäckström har misshandlat målsäganden i enlighet med ovan beskrivet händelseförlopp. Det hände den 3 december 2018 i målsägandens bostad i Skövde, Skövde kommun. Målsäganden har därigenom orsakats smärta, blodvite och skador enligt följande; sårskada och svullnad på högerdel av skalp och hjässa, rodnader, svullnad, hudavskrapningar och blånader i ansiktet, hudavskrapningar och blånader på kroppen, blånader på armar och händer, blånader och hudavskrapningar på låren, samt sårskador på yttre och inre könsorgan…”
”…Carl Bäckström har under tiden våldtäkt och misshandel pågått vid upprepade tillfällen hotat målsäganden genom att uttala att han ska ”våldta henne till döds”, att hon ”inte skulle komma undan levande” samt att han ”gick igång på att se henne så skadad och älskade att se blodet rinna över henne” eller liknande med samma innebörd. Det hände den 3 december 2018 i målsägandens bostad i Skövde, Skövde kommun…”
-Pettersson säger att Carl Bäckström är misstänkt för grov misshandel, våldtäkt, grov misshandel och olaga hot. De tre sista åtalspunkterna hade vi och offret sluppit om inte åklagaren släppt Bäckström två dagar efter att han misshandlat en polis medvetslös!!!
Även Bäckströms bror och en annan man åtalas för olika brott.
TIDIGARE 2018-10-04. Polis attackerad i Skövde
BROTTSLIGHET. En polis skulle vid 21-tiden på onsdagskvällen stoppa ett bråk på resecentrum i Skövde men blev själv attackerad med flera slag mot ansiktet och överkroppen. Polisen har fått tillbringa natten på sjukhus. 
– Jag vet inte hur allvarliga skadorna är, men han ska vara vid medvetande, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Förstärkning tillkallades efter misshandeln och då blev även de poliserna attackerade.

Fyra personer har frihetsberövats efter misshandeln, två av dem är gripna och två har tagits in för förhör.

Skövde  Nyheter

-Pettersson skulle gärna, när sådana här ”pojkstreck” sker, vilja ha jourdomstolar som dömer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Carl Bäckström slog polis medvetslös, släpptes efter två dagar och fortsatte brottsligheten

 • Ragnar Ask

  Jaha, det finns metoder att ta till för att handskas med sådana här små ”pojkstreck”.
  Om nu viljan fanns vill säga.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Så kan det gå, tycker att poliserna får skylla sig själva, vägrar man använda sitt tilldelade tjänstevapen så är inte det någon annans problem, vapnet har ni med er för att oskadliggöra allvarliga hot mot er själva och andra och använder ni det inte så lämna tillbaka det till er arbetsgivare. Väx upp och sluta gnäll!.

  Gilla

 • age

  En polis, en tjänsteman, en hjälte, som arbeter
  för att skydda oss – får inte skadas i sitt jobb!

  Vi måste hjälpas åt att påverka så att våra
  skyddsänglar får en säkrare arbetsmiljö!
  //age

  Gilla

 • age

  Det skär i hjärtat att läsa om en skadad polis!

  Poliser, våra hjältar, våra skyddsänglar,
  måste få en säkrare arbetsmiljö!

  Poliser, brand- och vård personal arbetar
  för oss. Vi måste göra något för dessa
  hjältar!
  //age

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte ett dugg förvånande i de kriminellas paradis Sverige med politiskt korrekta och korvgrillande dialogpoliserna Kling och Klang !

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Åklagarna släpper nuförtiden brottslingar efter två dagar med den ursäkten att dom är fortfarande misstänkta Detta gäller inte svenskar så om man tex blir fängslad för att man ryktesvis ha skjutit en varg så sitter man fängslad i 51 dagar

  Gilla

 • Thomas

  Det kan lika gärna vara en importneger, svenskt namn garanterar inget numera. Se på bögnegern på tv4 Niklas Berglind. Våldtäktmodemannen.

  Gilla

 • Stenbock

  Nja det är väl ett bekant tattare och tavringa-namn ?
  Dessutom hemmahörande i ett klassiskt landskap för dessa typer. I den familjen läste jag på annan plats,hur de nu kommer att tillbringa en stor del av sina liv, bak galler !

  Gilla

 • ossie

  Ett svenskklingande namn det var överraskande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: