Indraget medborgarskap


Stefan Löfven har tidigare visat sin okunskap eller om det nu är så att han borde byta talskrivare.

Här är några tillägg till Petterssons tidigare inlägg om Löfvens bristande kunskaper.

Australien: Här kan du förlora ditt medborgarskap om du bl.a. deltar i terroristaktioner eller finansierar terrorism. Förräderi och spionage är också faktorer som utgör grund för ett indraget medborgarskap, liksom omstörtande verksamhet.

Norge: Egyptier mister medborgarskapet efter upprepade våldtäkter. Arabisk familj förlorar medborgarskapet efter falska uppgifter.

Nederländerna: Deltagande i terroraktioner gör att du kan förlora ditt medborgarskap, liksom att delta i krigshandlingar för annan nation.

USA: Medlemskap i terrororganisationer, grova brott och medborgarskap genom falska uppgifter, kan ta ditt medborgarskap från dig.

Storbritannien: Grovt kriminella, terrorister och sexmissbrukare tillhör de kategorier som kan förlora sitt medborgarskap.

Italien: Deltagande i strider för främmande makt och återkallande av adoptioner är två faktorer som utgör grunden för ett indraget medborgarskap.

Kanada: Du kan förlora ditt medborgarskap p.g.a. bedrägeri.

Fast dessa länder och många andra struntar väl i internationell rätt.


10 responses to “Indraget medborgarskap

 • Erik Bergman

  När jag läste rubriken ”Indraget medborgarskap” och det stod Stefan Löfvén i texten under, så trodde jag först att det avsåg att dra in Stefan Löfvéns svenska medborgarskap. Det hade annars varit en god idé.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Alla infödda äkta svenskar utanför begåvningsreserven vet att i dagens Sverige kommer ingen IS-mördare eller andra kriminella parasiter att förlora något medborgarskap, däremot kommer ännu fler kriminella i framtiden att få bli s.k svenskar !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Som jag förstått så är det Morgan Johansson (S) och Maria Ferm (MP) som har arbetat intensivt på att försena proceduren att återkalla medborgarskap i Sverige med hjälp av sju partiet.

  Gilla

 • Suzie

  Förrädaren och storljugaren diktator Löfven är inte intresserad av att ta ansvar för svenska folkets och rikets säkerhet detta är helt uppenbart.Han tycker uppenbart att det är viktigare att åka land och rike runt och läxa upp Eu medlemsländer som inte ”tar ansvar”för Fn och Eu:s folkutbytesagenda på det sinnessjuka sätt som Sverige gör, med sin självmordspolitik. Sverige är världsledande per capita att ge uppehållstillstånd och medborgarskap åt id lösa människor inklusive all världens kriminella gangsters från shithole countries trots att vi är en mycken liten nation globalt sett,främst män i vapenför ålder med tungt drogberoende och gigantiskt brottskapital är den feministiska regimen maniska med att skyffla in i Sverige.Svenska folket måste själva ta ansvar genom att börja med att kasta ut alla förrädarna i regering och riksdag innan det är för sent.

  Gilla

 • S Eriksson

  Det måste väl finnas internationella regler för medborgarskap, eller någon form av samordning som det lilla landet Sverige kan följa?
  Befarar att det kan bli tokigt om det skiljer sig åt väldigt mycket mot andra länder. Tänkte skriva andra liknande länder, men det finns det ju inga.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Du glömde Danmark som nyligen drog in ett medborgerskap för en palestinier FÖDD I DANMARK. Och lovar göra motsvarande igen vid behov (det finns ett antal Albaner i kölista). Tack vare FN-konventionen är detta möjligt då palestinier för evigt anses vara krigsflyktingar oavsett hur länge de bott i andra länder, samt i evighet enligt FN är palestinska medborgare.

  Danmark följde upp detta indragna medborgerskap genom ett beslut att lägga om hela migrationspolitiken. Nu blir det aldrig permanenta uppehållstillstånd. Integrarionspolitik skall upphöra. Rätt till kostnadsfri tolk upphör efter vissa år. Utvisade – med påstådda ”skyddsskäl” – skall inte få röra sig fritt (tålda uppehåll) i samhället, så det blir fler förvar enligt Lindholmsmodellen. Ev får utvisade inga bidrag längre, utan enbart mat, sovplats.
  Och mycket mer.

  I paketet ingår ett förslag att införa passkontroll vid inresa från Sverige alla vägar. Danmark täpper sannolikt därvid till det ofantliga hålet i Sveriges gränskontroll (återstår sedan endast färjorna Sverige-Tyskland). Med detta kommer dessutom de kriminella Albanerna inte som tidigare i regel, kunna smyga sig in i Danmak igen – men varför skulle de det, när det sannolikt skulle vara avsevärt lönsammare att suga ut svensk välfärd.

  Gilla

 • Mike E

  Roten till Sveriges problem är igen att Sverige saknar en fri, saklig och mångfaldig media. Stefan Löfven kan komma med vilka lögner som helst så länge Sveriges journalistkår är enig i det han säger.

  Gilla

 • Danne

  Det handlar bara om att det är muslimer, hade det varit högerextrema nazister hade tongångarna varit annorlunda.

  Det känns bisarrt att just den gruppen av människor betyder så mycket för politiker och journalister. Det hörs aldrig några argument till varför det är så. Det finns många andra delar av världen som både är fredligare, välutbildade, fattigare eller vad för kriterier det nu är som ska gälla.

  Problemen med den invandring vi har idag är, lågt intresse för utbildning, för många som lever på bidrag, låg impulskontroll, för fixering vid deras egen kultur/religion. Listan kan tyvärr göras mycket lång, men andemeningen är: redovisa intresset för muslimer!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Löfven påstod vid en pressträff igår att "det strider mot internationell rätt" att dra in medborgarskapet för IS-terrorister. Det är inte sant. Frågan har prövats av Europadomstolen som 2017 slog fast att stater får dra in medborgarskap:#svpol #migpolhttps://t.co/Jk9pWCbdfJ— Mattias Albinsson (@mattiasreporter) February 25, 2019

  https://platform.twitter.com/widgets.js

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: