Stäng

Populism?

Opinion Live hade i torsdags en debatt om hanteringen av de IS-terrorister som återvänt och väntas återvända till Sverige.

Hanif Bali (M) och Rasmus Ling (Mp) debatterade. Förutom det faktum att Bali utklassade Ling, infann sig en figur som kallade sig advokat och som hade en syn på hanteringen som han kallade populism.

Se detta här…

Mikael Westerlund heter advokaten. Denna Percy Nilegård look-a-like menar på att den lagstiftning som avses och som bl.a. Hanif Bali påropat är populistisk.

150 av de muslimer som reste ned till Syrien och Irak har tyvärr återvänt. P.g.a. att ingen lagstiftning finns på plats, kan dessa nu gå helt fria från brottsanklagelser. Detta oavsett om de medverkat  till att IS kunnat agera på det brutala sätt vi lärt oss. I många andra länder har man en lagstiftning på plats, där utvisningar och fråntagande av medborgarskap är två av de åtgärder som inkluderas.

Ett argument som Mikael Westerlund framför är att Nelson Mandelas organisation en gång i tiden terrorklassades, men att hans ANC idag hyllas som frihetshjältar. Ett lika korkat argument som när Mehmet Kaplan jämförde IS-resenärer med de svenskar som reste till Finland för att strida i det finska vinterkriget.

Förutom att Mikael Westerlund är förvillande lik Percy Nilegård, har han starka sympatier för Socialdemokraterna och har dessutom en bakgrund i Ung Vänster. Detta avslöjas av Nyheter Idag och Rebecca Weidmo-Uvell.

Titta gärna på hela debatten, den inleder Opinion Lives direktsändning.

Så var det det här med Percy Nilegård…eller är det Mikael Westerlund…Nilegård….Arrgh, jag blir förvirrad. Nåja, bägge är lika komiska rollfigurer.

11 reaktioner på “Populism?

 1. Det är ju bara för att vänsterpacket har makten, som man försöker att göra mördarsvin till aktivister, hos denna sjuka kader. De var de som en gång tiden också hyllade Stalin och Fidel Castro, och hade vänsterristiska charterresor till det ännu värre, och ännu mera slutna Albanien. Dess ledare ansåg att övriga kommuniststater, var som väst. Endast Albanien hade den riktiga kommunismen. Tacka för det, sånt armod och terror då befolkningen levde under.

  Idag när de kommunistiska terrorstaterna fallit, måste ju det socialistiska vänsterfolket, hittat några andra gunstlingar, värda namnet, att gotta sig åt. Och då har man funnit de islamistiska terroristerna som en värdig motsvarighet till Stalin, Pol Por, Mao, Castro, m fl. svin. Så nu har man åter lite upphöjda förebilder och ledstjärnor att dräggla över. TY SÅDAN ÄR SOCIALISMEN!!!

 2. Jag lämnade M när jag upplevde att den som
  företrädde dem hade tydliga symptom på Alzheimers.
  Det dåliga omdömet att uttrycka sig som han gjorde i TV; ”Öppna era hjärtan”, kan bara tyda på en långt gången demens eller Alzheimers.
  (någon som vet om han har körkortet kvar?)

  Att dessutom ingen i ”M- klubben” tog avstånd
  från hans uttalande försäkrade dem om att de
  inte behövde räkna med min röst mer.

  Med Hanif Balis sätt att uttrycka sig och om
  Kristersson tydligt och uttryckligen tar avstånd
  från det den där ”Alzheimers – individen” sade
  så kan det bli altuellt att titta på förhållandet
  igen.
  Dock gäller osvikligt SD ännu så länge.
  Jag väntar dock på svar på min skriftliga fråga
  om hur de kommer att agera mot det största
  LANDSFÖRÄDERIET mot Vårt Fosterland
  i modern tid; socialdemokraternas kontrakt
  med muslimerna.

 3. Vänsterextremisterna på SVT känner väl bara andra vänsteraktivister så de ser väl de som folket på gatan.
  Redaktionen på Opinion Live har väl många vänner att ringa till som gärna ställer upp som random personer. De får oftast tala länge och blir inte avbrutna efter första meningen även om man vet vad de kommer att säga efter de två första orden.

 4. Duktigt att man alltid lyckas hitta vänsterextremister som man sedan kallar lärare eller advokat etc. En slump ??

 5. Betr. advokaten i Opinion Live som var vänsterdebattör med bakgrund inom revolutionär vänster.

  Kolla gärna på länken nedan hur Charlotta Friborg, ansvarig utgivare SVT Nyheter blev hårt kritiserad för att Public Service ofta mörkade att ”mannen / kvinnan på gatan” hade starka politiska engagemang och sympatier som låg till vänster t. o. m. mycket långt ut på vänsterkanten.

  Charlotta Friborg lovade muntligt redan 2019-01-29 att SVT skulle skärpa sig och tala om de verkliga förhållandena med sidoengagemang mm för sin publik.

  Trots hennes muntligt löfte 2019-01-29 körde programledaren Belinda Olsson i torsdagens Opinion Live på i samma gamla upptrampade spår och mörkade advokatens bakgrund precis på samma sätt som Belinda m fl ofta gjort förut. Skandal!

  Läs mer och se videoinslag mm på :

  https://petterssonsblogg.se/2019/02/22/hur-vill-partierna-gora-med-de-is-terrorister-som-gripits-i-syrien/#comment-597570

 6. Föredrar Percy Nilegård framför Mikael Westerlund.

  Tror nog stödet för Hanif ökade markant efter denna debatt. När ska övriga politiker stiga fram och ge Hanif sitt stöd?

  1. Moralen och juridiken har ingenting med varandra att göra. Liksom rätt och rättvisa, det har heller ingenting med varandra att göra.

   1. Någon moral existerar ju inte dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige och då återstår bara den vänsterextrema juridiken och hur den fungerar och dömmer numera vet ju alla utanför begåvningsreserven !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: