Från predikstol till talarstol i Mammons tjänst


INSÄNDARE Malmö 23 – 2 – 2019

Cecilia Wikström, L , tidigare i vår Herres tjänst som präst i Svenska kyrkan men numera i Mammons tjänst som s k EU-parlamentariker för Liberalerna.

Cecilia Wikstrm, L, Wikipedia

Wikström prästvigdes 1994 och gifte sig med prästen Björn Bolin 1989 och efter det giftermålet så gifte hon sig med Jan-Erik Wikström, tung profil i dåvarande folkpartiet och som senare blev handelsminister och landshövding.

Vid ingående äktenskap så var Jan-Erik Wikström 63 år gammal och Cecilia 30 år, alltså en skillnad på 33 år. Numera är paret skilda. Det sägs att giftermålet med Jan-Erik banade väg för Cecilia att nå toppen inom folkpartiet och senare Liberalerna vilket ju hennes nuvarande position som EU-parlamentariker och första namn på partiets valsedlar till kommande EU-val kanske är ett bevis för.

I dagarna har det framkommit att Cecilia Wikström förutom sin lön från EU-parlamentet på 80.000 kr i månaden har sidoinkomster på ungefär lika mycket som styrelseledamot i ett Anders Wall -företag där hennes f d man Jan-Erik också sitter i styrelsen. Jan-Erik och Anders Wall är tydligen sedan länge mycket goda vänner.

Alltså har Cecilia en sammanlagd inkomst på över 160 000 kr i månaden. Att vara i Mammons tjänst i stället för vår Herres tjänst är alltså mycket mer lönsamt och en avsevärd löneförhöjning var troligtvis en avgörande anledning att byta arbetsgivare. Samt kanske även att gifta om sig.

Med denna inkomst är det ju väldigt lätt att framställa sig som en godhetsapostel som ömmar för alla stackars s k flyktingar som söker ett bättre liv i Europa.

Man kan ju fråga sig om Cecilia någon gång öppnat sin egen börs eller hem för att hjälpa någon av dessa till ett bättre liv? Jag har aldrig hört något om detta och troligtvis så är det som vanligt att det är inte dom egna medlen som skall bekosta hennes godhet utan detta skall bekostas av skattemedel och av personer som bara har en bråkdel av hennes inkomster.

Cecilia anser också att dom politiker som likt den ungerska premiärministern Viktor Orban i första hand ser till sitt eget folks och sitt eget lands intressen är odjur som närmast kan liknas vid nazister medans hon själv som för en politik där hon förråder och förstör Europa genom att tillåta en invasion av primitiva och outbildade våldsbejakande varelser från dom lägst stående länderna och kulturerna som finns på vår planet tydligen är något fint och beundransvärt.

Med sådana präster som Cecilia så är det inte förvånande att Svenska kyrkan tappar medlemmar och inte heller är det förvånande att L går samma väg med dylika företrädare.

Sandor Herold, Malmö


14 responses to “Från predikstol till talarstol i Mammons tjänst

 • Danne

  Prostitution är inte olagligt så det är väl gubben Wikström som blir straffad.
  Vet inte vad som är värst att bli blåst eller leva med skatan?

  Gilla

 • Tanten

  Vad är Cecilia Wickström bra på?
  Jo, att ta för sig! Helt otroligt!

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Pennies from heaven…

  Gilla

 • carl ekström

  Tycker inte om den bidragsberoende parasiten

  Gilla

 • Carlekström

  Tack Sandor!

  Gilla

 • Stenbock

  En blåögd förräderska i Folkpartiets,och Sv. Kyrkans tjänst !

  Gilla

 • ruben

  Jag är förvånad att någon kan sitta, som styrelsemedlem om man beräknas jobba full tid, som EU-parlamentariker. Visst skulle det vara mer sympatiskt om politiker med heltidsuppdrag avstod privata styrelseuppdrag samtidig. Det osar för mycket korruptionsrisk helt enkelt. Skall inte KU och motsvarande grupperingar inom EU hålla efter den typen av vad, som kan misstänkas jäv inom riksdagspolitik/EU-politik och privatföretag. Det verkar ständigt kletigt och godtyckligt numer inom myndigheter och politik. Nej tack till nuvarande obegripliga och delvis mörklagda ordning. Hoppas på rejäl omstart i riksdagen. Tilliten hos allmänheten är nog på upphällningen.

  Gilla

 • Ryan

  Det är stor brist på ärligt folk.
  Alla då menar jag ALLA som har möjlighet överger sin tro för större ekonomisk vinning. Mera pengar. 😦

  Gilla

 • Ki

  Tack Sandor, Tack Pettersson Det är vad Sverige behöver , person som avslöjar de som vill förstöra, förräda och bedra nationen..
  Det måste Twittras av alla här…

  Gilla

 • Kent

  Vi får hoppas att det blir tack och hej då till Cecilia Wikström och Liberalerna i maj månad.

  Gilla

  • Thor

   Kärringen säger att hon sitter i dessa styrelser för att lära sig om näringslivet. Vilken bluffkärring, skulle dessa företag betala
   80 000 i månaden i lärlingslön? Det är korruption på hög nivå, de vill åt kärringens kontaktnät i Bryssel och globalt, inte minst Soros.

   Gilla

  • Kalle Storbacka

   Amen!

   Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  VARA KVAR I SVENSKA KYRKAN ÄR SOM ATT ALLTID RÖSTA PÅ SOCIALDEMOKRATERNA, FÖR MAN ALLTID GJORT DET.

  Två fel gör inte ett rätt !

  Båda värnar om allt annat utom Sverige och svenskarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: