Tony Ledel döms till 18 år för mord trots förmildrande omständigheter

BROTTSLIGHET. 61-årige tidigare ostraffade hallänningen Tony Ledel döms till maxstraffet 18 års fängelse för mord efter att skjutit ihjäl man som tillsammans med tre kumpaner hotat hans anhöriga på dessas ägor, tingsrätten förklarar sig ”godtagit att det fanns en utpressning mot personer som stod 61-åringen nära.

Expressen

-Pettersson menar att straffet är orimligt. Maxstraff 18 år, för att Ledel skjutit en man som hotade och ägnade sig åt utpressning av anhöriga. Nödvärnsrätt borde gälla och en rejäl rabatt på straffet som syltryggarna så ofta lämnar till andra.

Ur domen: ”Tony Ledel har dödat målsäganden Nahro Mustfa genom att skjuta honom i bröstet med ettgevär. Nahro Mustfa avled på platsen till följd av skottskadan. Det hände den 28 maj 2018 på Skattegård i Torup, Hylte kommun. Tony Ledel har på samma tid och plats försökt döda målsäganden Saleh Sudad genom att rikta ett skarpladdat gevär mot målsägandens huvud/kropp och trycka av på avtryckaren. Av okänd anledning har inget skott avlossats. Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas eller endast på grund av tillfälliga omständigheter var sådan fara utesluten.Tony Ledel har vidare vid samma tillfälle hotat målsägandena Omar Drwish och Yousif Hamad genom att rikta ett gevär mot dem samt uttala hot med innebörd att han skulle döda eller allvarligt skada dem. Det hände i anslutning till ovan nämnda händelser. Hotet var sådant att målsägandena kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.Det olaga hotet bör bedömas som grovt eftersom det har varit fråga om hot med ett gevär, från vilket skott precis hade avlossats, samt då situationen framstått som akut för målsägandena.Tony Ledel begick gärningarna med uppsåt.Åklagaren har i andra hand yrkat ansvar enligt 3 kap 7 § 2 st brottsbalken för vållande till annans död, grovt brott, enligt följande.Tony Ledel har i vart fall av grovoaktsamhet vållat Nahro Mustfas död.(tingsrättens anmärkning: straffstadgandets subjektiva rekvisit är oaktsamhet)Oaktsamheten har bestått i att han med fingret på avtryckaren på några meters håll riktat det ovan nämnda med hagel-och kulpatroner skjutklara geväret mot Nahro Mustfavarvid ett hagelskott avlossades som träffade och dödade Nahro Mustfa”. 

Enligt domstolen borde Tony Ledel i stället tagit ett steg tillbaka och ringt polisen.

  • Kommer polisen att svara?
  • Hur lång tid har de på sig att vara på plats, 3 minuter eller tre timmar?
  • Kommer de överhuvud taget eller prioriterar de annat?
  • Om allt klaffar så är närmaste polisstation i Halmstad 4 mil bort.

-Pettersson undrar varför Ledel inte sköt alla fyra männen från icke skidåkande nation som hotade hans anhöriga. Skulle inte de ha ringt polisen om de nu hade något otalt med de anhöriga i stället för att åka till en privat gård och hota?

Hoppa hovrätten kommer till en annan slutsats!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tony Ledel döms till 18 år för mord trots förmildrande omständigheter

  1. Vad tror ni straffet hade blivit om situationen varit omvänd? En invandrare som skjutit och hotat svenskar. Skyddstillsyn!

  2. Eftersom brottslingarna olovandes befann sig på de hotades ägor ska Tony L FRIAS HELT, och borde hyllas i medierna för att han räddade sina grannar!
    Bra gjort Tony!

  3. Utöka nödvärnsrätten NU!
    Ens hem och familj måste få försvaras med dödligt våld utan att någon skugga faller på en för det.

    Det ska banne mig räcka att man kan antas känna rädsla för egen eller anhörigas säkerhet på egen tomt för att straffansvaret ska upphöra helt.

  4. Är någon förvånag?
    Han är ju svensk!
    De andra är ju ……..?

    Om de tillhör den sekt, som socialdemokraterna har kontrakt med sedan 1999 om att de ska ta över
    Sverige, så var ju deras handlande helt i linje
    med kontraktet!

    Den dömde bröt ju då mot det vår regering har
    som mål och då måste han straffas hårt.

    Sådant är Sverige under socialdemokraterna!

    Vi kommer säkert att bli lyckliga slavar under
    muslimerna – om vi lever efter ”övergången”.

  5. Man borde göra en insamling åt Tony, för de kostnader han kommer att få. Han gör att de övriga tänker sig för nästa gång, när dom ämnar våldgästa nån annan. Mitt hem är min borg, den som vill våldgästa gör det på egen risk. Tony satte ut gränsen, som Morgan varken vågar eller vill.. Sveriges lagar är numer enbart till för oss skattebetalande. Hemfrid och kvinnofrid satte Magnus Ladulås lagar för, på 1300 talet, nu har våra politiker tagit bort dom sju hundra år senare,.

  6. Tony Ledel är tydligen helsvensk av domen att döma.
    Det var Morgan som bjöd hit utpressarna.
    Det var fint att någon ville göra slut på plågoandarna, någon måste ju till slut göra det.

  7. Genom en handling att han troligtvis räddade en del pensionspengar åt andra och sig själv, även att han själv var så nära pensionsåldern. Så var det av en fel sorts pensionsräddare han blev. Det är inte så ordet betydelse pensionsräddare är tänkt enligt våra styrande i landet och dom som lagför, därav fick han detta höga straff

  8. För 1000 år sedan var det en plikt att slå ihjäl såna där om de visade sig i landet. På den tiden var det ordning och reda.

    • Jag tror inte att vi behöver gå tillbaks så lång tid.
      Jag tror att 250 år räcker. Kanske kortare tid än så.

      För att vara säker måste jag läsa på lagarna på området i det aktuella fallet.

      Jag tror att det är rätten som dömt fel vilket är vanligt.

      Jag anser att Tony Ledel använt sin nödvärnsrätt. Han skall inte straffas. Tony är målets ägare. Målsägare.

      Tre fel på rätten.
      1) Politiskt jäv.
      2) Tony har, (skall ha), sin nödvärnsrätt.
      3) Sverige uppfyller inte kravet på de mänskliga rättigheterna.

      En av statens viktigaste uppgifter är att skydda sina medborgare mot brott för att inte medborgaren i vanmakt skall tvingas till att använda sina egna vapen.

      Så står det i den universella förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Staten skyddar inte oss Svenskar mot brott. Därför har vi rätten att i vanmakt använda våra egna vapen.

      Hur får vi domaren och den korrupta ”försvarsadvokaten” straffade? Advokater fungerar ofta som PK, politiskt korrekta ”biträdande åklagare”. De hjälper inte sin klient.

      Min uppfattning.
      Tomas.
      Pappa till ”Fallet Axel, 28 år!”

  9. Invällarna går inte sällan helt fria utan förmildrande omständigheter.
    Lika måttstockar för alla förblir en utopi i dårhuset Sverige.

  10. Borde väl vara självklart att man får försvara sin egendom och sina anhöriga med eller utan gevär.
    Ringa polisen. KoKoKoKo.

  11. Ännu en politisk dom i detta mångkulturella helvete!
    Myndigheter, domstolar, polisen, alla är dom våra fiender och vill oss enbart ont.
    Tänk att det ska vara så svårt att fatta det? Är folk blinda?

    Vi lever på nåder i vårt eget land, ett land som bit för bit tas ifrån oss. Vi våldtas, mördas, bestjäls och sätts på undantag och i fängsligt förvar för allra minsta förseelse och påhittade ”brott”
    Att försvara sig är inte att tänka på, enbart tanken ger fällande domar!
    I ett normalt land så skulle Tony fått medalj.
    Dagens Sverige har förvandlats till helvetet på jorden!

  12. Tony ska ha medalj för det han har gjort och den ska utdelas av hans majestät fyllproppen kung Carl Gustav.
    Hur är det möjligt att han får maxstraff när han avlägsnar detta avskum.

    • Trots dina hårda ord instämmer jag helt…Ledel borde ju istället belönats med en medalj för utförandet,inte bara för sina bekanta en ärofull tjänst(även för hela landet),för sitt resoluta ingripande.
      Det sista efter att ur protokollet sett,vilka efternamn de kriminella hade !

  13. Lägsta kasten i Sveriges folkutbytes experiment med det besvärande könet får alltid längsta straffen trots nödvärnsrätt. En tant hade fått liksom Fossmos bödel, max 7 år i praktiken, eller Ane Reppe yxhugg mord frikänts i TR, några år i HovR.

Kommentera