Invandrare måste lära sig norska för att få socialhjälp

INVANDRING. Erna Solberg, partiledare för Høyre och sedan 2013 Norges statsminister vill ha krav på deltagande i utbildning i norska språket för att invandrare ska få socialbidrag. Förslaget bör vara på plats nästa år. 

Erna Solberg

– Invandrare är överrepresenterade när det gäller socialt bistånd, och ofta har de för dåliga färdigheter på norska språket. Det är gamla synder som det är dags att vi tar tag i, säger Solberg till Nettavisen.

-Pettersson säger att detta är självklarheter, men trevligt med en politiker som erkänner att de har gjort misstag.

Att människor som bott i Sverige i 20 år har rätt till tolkhjälp är obegripligt…

Carl Bildt, SVT 1990.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Invandrare måste lära sig norska för att få socialhjälp

 1. Varför ska de ha socialbidrag, är tydligen något som Nordiska länder är svaga för att dela ut till fel personer !
  Inte ens den norska högerregeringen där som det brukar heta det populistiska Framstegspartiet ingår klarar av att hantera mångkulturen, det har gått för långt med mångkulturen både i Norge och Danmark precis som i Sverige och Finland är tyvärr på god väg, är bara Island som fortfarande är rädd om sin befolkning och bevarandet av den Nordiska kulturen.
  Märkligt att inte duktiga storebror Sverige kritiserar Island för att de inte också har en okontrollerad massinvandring !!!!

 2. Heja NORGE Ni är ett föredömme !!
  Förutom deras fördömmande av CO2 som en ”giftig gas” de måste nog läsa på om fotosyntesen (biologi i grundskolan) !

  Men förutom detta så skulle jag kunna tänka mig att emigrera till NORGE !!

  Svea är ju sjuk så sjuk !!!

Kommentera