SVT fälls för markering mot Jimmie Åkesson i valdebatten förra året


MEDIA. Granskningsnämnden fäller SVT för att ha tagit avstånd från ett uttalande av Jimmie Åkesson (SD) under slutdebatten inför valet förra året, skriver kanalen själv.

I debatten sa SD-ledaren att invandrare inte får jobb eftersom ”de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige”.

– Det var grovt generaliserande och SVT tar avstånd från det, sa SVT:s programledare efteråt.

I motiveringen skriver granskningsnämnden att SVT:s markering riskerade att framstå som ett politisk ställningstagande. SVT motiverade avståndstagandet med hänvisning till demokratiparagrafen.

-Pettersson noterar att SVT som vanligt bara säger halva sanning, ”de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige”…SVT glömmer att beskriva vad Jimmie Åkesson fortsatte med, nämligen att invandrarna måste få förutsättningar att passa in.

Sedan undrar naturligtvis vad som händer på SVT efter detta. Svaret är inte ett dugg, de kommer att fortsätta vara partiska och vänstern propaganda organ, ingen varnas, ingen får sparken, ingen hotar med indraget sändningstillstånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “SVT fälls för markering mot Jimmie Åkesson i valdebatten förra året

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: