Teodorescu: Sanningen segrar alltid till sist, också i politiken.


INRIKES. Igår skrev vi om att statsminister Stefan Löfven (S) hotade med att om Sverigedemokraterna får makt så kan vi säga farväl till fria medier och politisk opposition. 

Bild från Politikfakta

I en ledarkrönika i GP.se plockar Alice Teodorescu ned Löfvens argument som jag återger kortfattat:

Det är nämligen inte seriöst att som Stefan Löfven (S) i en intervju häromdagen ge sken av att JÖK:en är en produkt av att de ingående partierna står upp ”för ett samhälle med fria medier och oberoende rättsväsenden, själva grunden för den liberala demokratin”.

Inte blir det bättre av att också Löfvens EU-minister Hans Dahlgren (S) påstår att alternativet till JÖK:en hade varit ”en regering som i varje viktig omröstning i riksdagen skulle vara beroende av stöd från SD”. SD får bara inflytande när blocken inte är överens och det vet Dahlgren.

Antydningar kan inte tolkas på annat vis än att de socialdemokratiska företrädarna anklagar M och KD för att vara beredda att tillsammans med SD rucka på grundläggande element i den liberala demokratin.

Ska SD kunna hota den liberala svenska demokratin måste de få en majoritet med sig, är det någon som på allvar tror att en majoritet av ledamöterna i Sveriges riksdag skulle ställa sig bakom en sådan ordning?

-Pettersson inser att Stefan Löfven saknar argument för sin egen politik och då tar till smutskastning av motståndarna. Är det något som hotar demokrati och yttrandefrihet så är det Löfven…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Teodorescu: Sanningen segrar alltid till sist, också i politiken.

 • Kent

  Att Stefan Löfven är det största hotet mot demokratin i Sverige med sin justitieminister Morgan Johansson har de redan bevisat.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag håller med Pettersson. Är det någon som förstår vad sossarna vill mer än slicka palestinier i röven, fylla vårt vackra land med fula ekonomiska flyktingar och höja sina arvoden?

  Gilla

 • S Eriksson

  Jag tror att det faller ihop om man kan få Stefan att försöka utveckla förklara vad han eller hans organisationer menar. Man kan passa på att önska förklaring på nasist och rasist på samma gång.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Som arbetarkille förvånas jag aldrig längre.

  Över de ständiga uttalandena som kommer från socialdemokratiska partiföreträdare på riksnivå. Som saknar relevans och sunt förnuft i sin politiska retorik.

  Man har blivit ett parti som hela tiden skyller ifrån sig på andra politiker/partier. På politiska beslut som man själva har lagt grunden för och röstat igenom i riksdagen. Man har tappat respekten för medborgarna som kan tänka själva, på bekostnad av att skydda sitt eget maktcentra.

  Vill även återge några av de bästa meningarna Alice Teodorescu har printat ner. Hon är både klok och ett föredöme inom journalistiken.

  ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

  Gillad av 1 person

 • Mikael Andersson

  Frågan är inte OM Sverigedemokraterna skulle hota demokratin, även ifall de nu hade makt att göra så, utan VARFÖR de isf skulle hota demokratin?

  SD har inte i vare sig tal eller skrift gett uttryck för några sådana framtida motiv, till skillnad från t.ex grupperingar nära Vänsterpartiet som är ute efter just det, att störta demokratin. Det är där våra farhågor borde ligga..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: