Ledare : Skjutningarna sargar hela samhället

INSÄNDARE Malmö 17 – 2 -2019 SYDSVENSKAN – I LÖGNENS TJÄNST

Lördagen den 16 – 2 så började Heidi Avellan sin artikel under Opinion i sydsvenskan så här : “Är sanningen i fara? Tar lögnen över?”

I Sydsvenska dagbladet så har sanningen sedan länge varit i fara och lögnen har också sedan länge tagit över liksom undanhållandet av relevanta fakta, särskilt när det gäller artiklar som handlar om grov invandrarkriminalitet.

Ett bevis så gott som något att lögnen har tagit över är huvudledaren i tidningen idag den 17 – 2 som börjar med följande mening : “Inte ens polisen vet varför det skjuts så
mycket i Sverige”.

Redan i februari så levererar alltså sydsvenskan ett svårslaget rekord på ledarsidan vad det gäller lögner. Inte nock med att detta är en lögn som naturligtvis varenda individ med några hjärnceller bakom pannbenet genomskådar utan det är också en ren skymf mot den svenska poliskåren.

Samtidigt som tidningen tydligen inte har några högre tankar om sina läsare förmåga att tänka klart. Eller menar tidningens ledarredaktion på fullt allvar att läsarna skall svälja även denna lögn att polisen inte skulle veta orsaken till att det skjuts så mycket?

Skulle inte polisen som varenda dag konfronteras med skjutningar veta varför det skjuts så mycket i Sverige? Polisen vet mycket väl att både gärningsmän och offer så gott som uteslutande är individer med utländsk härkomst. Är dom inte födda utomlands så har dom föräldrar som är det.

Att polisen tiger om detta är inte för att dom inte vet detta utan det är för att dom av våra makthavare i princip är förbjudna att förmedla dessa fakta och ve den polis som ändock dristar sig till att yppa denna för etablissemanget obekväma sanning. Den polisens karriär inom polisyrket tar snabbt slut eller i bästa fall så fortsätter den i något källararkiv på polishuset.

Till den som skrivit denna huvudledare vill jag påpeka att en fullgod syn ingår i kravet för att bli antagen till polisutbildningen. Visserligen så har polisen hundar i sin tjänst men dessa använder man inte som ledarhundar. Blindkäpp ingår dock inte i polisens utrustning. Men tydligen så har den som skrivit huvudledaren den uppfattningen för hur i h-e kan man annars börja ledaren så som man gjort?

Sydsvenskan har ju tidigare skrivit att man aldrig offentliggör vem som skrivit huvudledaren men jag förmodar att det är Heidi Avellan själv eller kanske Sofia Nerbrand som ju för några dagar sedan visade upp att hon besitter en ganska livlig fantasi som inte har något med verkligheten att göra när hon beskrev mitt gamla hemland Ungern för att vara ett nazistiskt tillhåll.

Jag ställer ändock frågan till tidningen, vem har skrivit huvudledaren där svensk polis utmålas för att i huvudsak bestå av gravt synskadade personer?

Är det så att frågan inte besvaras så visar det bara att tidningen inte vågar stå för sina sjuka anklagelser av den svenska poliskåren.

Vidare så kan man i huvudledaren läsa följande : “Oavsett bakgrund till vapenvåldet kan samhället inte bara se på medan svenska män i åldrarna 15 – 29 år blir ihjälskjutna tio gånger så ofta som tyska generationskamrater”.

Vadå svenska män? Möjligtvis så är dom svenska medborgare men svenska män är dom inte. Naturligtvis så finns det bland dessa kriminella också genuint svenskar men dom är i kraftig minoritet.

Enda sättet att sätta stopp för denna utveckling i grov kriminalitet är att skicka tillbaka gärningsmännen tillsammans med hela familjen dit därifrån dom kommit. Vi behöver inte dessa våldsbejakande primitiva varelser i vårt land. Dom kan ägna sig åt att utöva sina våldskulturer innefattande allt från skjutningar, sprängningar, våldtäkter, anlagda bränder, utpressningar, misshandel och annat i sina, för att använda Donald Trumps ord, skithålsländer.

Jag skulle vilja ha svar på ovanstående frågor men troligtvis så kommer jag i vanlig ordning att bemötas med kompakt tystnad från tidningens sida.

Men endast den fege använder tystnaden som försvar!

Sandor Herold, Malmö

***

Sandor hade fel. Heidi Avellan, chefredaktör på Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad har svarat. Kort…

Från: Heidi Avellan <heidi.avellan@sydsvenskan.se>
Skickat: Sunday, February 17, 2019 1:17:05 PM
Till: Sandor …
Ämne: Re: Ledare : skjutningarna sargar hela samhället .

Hej,
Du kommer inte längre än till mening två innan du anklagar oss för att ljuga.
På den nivån blir vidare diskussion bortkastad.
***
Sandor Herold från ett tidigare inlägg

17 thoughts on “Ledare : Skjutningarna sargar hela samhället

 1. Om vi också arbetade efter hypotesen att det inte har med invandringen att göra skulle inte vi heller förstå varför det skjuts så mycket. Eller varför det våldtas som aldrig förr, eller varför kriminaliteten skenar. Om vi helt lägger invandringen åt sidan kommer vi aldrig se orsaken.

 2. Skjutningar är 2019 vardagsmat i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige, ingen som bryr sig längre, alla utanför begåvningsreserven vet att skjutningarna inte kommer att upphöra så länge tungt kriminella gäng indirekt styr Sverige !
  Det fina med oss människor är att vi lätt anpassar oss, sker någonting kontinuerligt under lång tid så vänjer vi oss vid det vilket naturligtvis är bra för politikerna som då inte behöver göra någon verkstad utan kan bara fortsätta att lova och blåljuga.
  Ps:
  Passa på att lämna tillbaka låneböcker till Biblioteket som gått över tiden och slipp betala straffavgift denna vecka är det bokamnesti i dårhuset Sverige !!!!!!!
  Bokamnesti, vapenamnsti, sprängmedelsamnesti ???????

   • Förmodligen, får bara lilla trovärdiga Molgan tänka till så kommer garanterat fler geniala och effektiva amnestier !
    Idiotin har som sagt ingen gräns i dagens Sverige.

  • Så länge sossarna får behålla makten så är allting lugnt. Allt annat är oväsentligt.
   Makten är det enda de tror på nämligen.

 3. Hur många 1-2a eller 3e generationsinv. definierar sig som svenska män.
  Alltid när man frågar någon var de kommer ifrån säger de typ, ….. -Jag kommer ifrån Irak, men är född i Sthlm.

  Är det då inte en kränkning att kalla dessa män för svenskar?

  Oftast tycker de också att de är bättre än svenskarna. Och att deras hemländer är bättre..

 4. Löfven och co tycker det är helt ok att importera massor av folk från muslimska länder. Dessa är ju sedan ett sådant hot mot judar att judarna måste flytta från ex Malmö. Det brister i logik när sedan Löfven ojar sej och kallar SD för nazister. Men logiskt tänkande är en lyx som inte Löfven sysslar med.

 5. Som statligt anställd måste man hålla inne med sanningen för att få behålla sitt jobb. Sverige liknar mer och mer Latinamerika på den tiden det var diktaturer där. Eller för den delen vilket kommunistland som helst.

 6. He he he he he He idi Avellan! Vilket svar. En riktigt skitsvar från en riktig skittidning. He he he he.

 7. Sandor är det så att Victor Orban har blivit indragen i svensk inrikespolitik där man vill utmåla honom som en reinkarnation av Hitler och sedan koppla det samman med SD i sin propaganda.
  Lyssnar man på ledande socialdemokrater med Stefan Löfven i spetsen så ser de sig själva som det goda och demokratiska samhällets beskyddare. De ska rädda oss undan SD och deras gelikars barbarer.
  Gör Sverige en tjänst Sandor tala om för den ungerska regeringen och det ungerska folket att personer som Annica Strandhäll inte är representiva för Sverige. Annica Strandhäll är inget att ta på allvar för hon saknar nämligen förstånd.

  • Samtidigt skickar Löfven skattepengar till den nazistanstrukna regimen i Ukraina! Och ingen protesterar i fulmedia rädd som man är om presstödet…Säger väl allt om dubbelmoralen när husbonden i Bryssel talar om hur regimen i Sverige ska agera i utrikespolitiken.

  • … “inte representativa” gäller för hela 7-klövern.

   Folket har blivit hjärntvättat i decennier och folkutbytet har skett bakom ryggen.

   Tex är det inte så många som vet om de nattliga flygningarna ifrån norra afrika med fulllastade plan, som svenska skattebetalare betaöar för, med araber och afrikaner som landsattes på olika flygplatser sena kvällar och tidiga morgnar…

  • Kent.
   En person som saknar förstånd och dessutom befinner sig i en maktposition bör tvärtom alla ta på fullaste allvar.

 8. Det kanske finns andra krav önskemål om man vill behålla sitt jobb som polis, som okritisk inställning och förmåga att inte tala fritt. Tror det finns fanns någon Peter Springare eller Sprängare som fick duktigt med kritik för sina uttalanden. Min åsikt.

 9. Polisen vet vad och vilka som ligger bakom den enorma brottsökningen.
  Men de törs inte, vill inte, berätta vad de vet!

  Politikerna är de som ska lösa grundorsaken till problemen. Det gör de inte för att den enda vettiga lösningen är att minska invandringen till en hanterbar nivå.

  I bland känner jag en oerhörd frustration när politiker, tjänstemän och journalister kommer upp med naiva och overkliga förslag som de tror ska minska problemen. De försöker lura befolkningen att problemen beror på att invandrarna oförskyllt hamnat i fattigdom och brottslighet. Många förslag är otroligt naiva och har ofta testats tidigare utan positivt utfall.
  Det är inte Sverige som ska anpassa sig till dem eftersom vi har ett fungerande samhälle som bygger på våra värderinger. Det är dem som ”flyr” från ickefungerande samhällen, de som bygger på deras kultur. De ska anpassa sig eller vända vid gränsen.

  Men verkligheten talar ett annat språk, det är dem själva som skapar de s.k ghettona, där kan de leva som de vill utan insyn från resten av samhället.
  Den enda kontakt de vill ha är service och pengar, de har inget intresse av att delta i assimilationen.

  När det gäller de nyanlända vuxna männen så hinner de inte mer än sätta foten på svensk mark innan brottsturneerna börjar. Där kan man definitivt inte skylla på socioekonomiskt svammel. Det är även så att det är vissa grupper, från mena, som står för den största delen av problemen vilket även bevisar att det beror på kulturen.

  Gruvligt kommer straffet att bli för dem som tvingat människor till tystnad och ljugit om den ”goda” invandringen. Den har inte kommit och kommer aldrig att ske!

 10. Förstår inte varför Heidi Avellan och andra murvlar håller på och snacka skit om ledare som Donald Trump och Viktor Orban?? Är det för att dom bryr sig om sitt folk och jobbar för dem? För ska vi tala om lögnare så behöver dessa murvlar inte gå utanför vårt eget lands gränser, vi har hela ledargarnityret som ljuger folket rätt upp i synen, dessa är dessutom uppbackade och påhejade av merparten av media , Sydsvenskan inräknad

Kommentera