De kriminella blir yngre i Dalarna


BROTTSLIGHET. Ungdomar under femton år hamnar allt oftare i kriminella kretsar. Enligt socialtjänsten i Borlänge så ökar antalet barn som far illa och missbruket accelererar. Tungt kriminellt belastade tonåringar är numera vardag för polis och socialtjänst, samtidigt som narkotikamissbruket blir allt vanligare bland kommunens ungdomar, rapporter Sveriges Radio. 

Den här skylten var inte så lyckad

Allt yngre brottslingar och ungdomar som har fastnat i ett narkotikamissbruk har blivit ett allt större problem i Borlänge och på andra platser i Dalarna som som Ludvika och Avesta. Borlänge har dock störst och allvarligast problem. De insatser som har gjorts för att bryta utvecklingen har inte varit tillräckliga.

Regeringen sköt under 2018 till åtta miljoner kronor för att socialtjänsten skulle kunna agera mer kraftfullt mot kriminalitetens rötter – som missbruk, bristande utbildning och hemlöshet. Socialchefen i Borlänge anser att tillskottet inte räcker till för att kunna göra skillnad, utan kallar regeringens insats för ”felräkningspengar”.

-Pettersson menar att pengar inte är problemet. Vi måste minska, helst totalstoppa asylinvandringen. Så länge problemen definieras som ett ungdoms och pengaproblem är det olösligt.

 • Stoppa asylinvandring
 • Uppmuntra återvändande
 • Skicka hem dem som inte sköter sig
 • Arbetsplikt för bidrag

Borlänges kompetensregn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “De kriminella blir yngre i Dalarna

 • Onkel Björn

  Det är ju inte bara i Dalarna. De äldre kriminella vet att utnyttja de yngre, som inte kan straffas utan bara överlämnas till det sociala, som redan är hårt överansträngda och därför inte har varken tiden eller resurserna att ta hand om dessa vilseledda ynglingar på bästa sätt. Dessutom finns ju idag också kulturella hinder för att kunna anpassa dessa små missanpassade ynglingar. För, även om tjejerna finns där, så är det ändå mest killar det handlar om.

  ”Som de gamla sjunga, kvittra de små” lyder ett ordspråk. De yngre ser ju upp till de äldre och gör vad de blir tillsagda, antingen genom hot eller av frivillighet för att kunna få vara med i gängen. Gängen är häftigare än familjen.

  En 14 åring är precis lika farlig med en pistol i hand som en 35 åring. kanske rentav farligare eftersom 14 åringens hjärna inte är färdigutvecklad och att denne därför kanske inte förstår sambandet orsak – verkan.

  Så grattis Sverige till att ha fått en ökande kriminalitet bestående av yngre ej straffbara ungdomar. Och Grattis Sverige till att ha fått politiker som inte kan/vill eller helt enkelt inte förstår hur man ska få ordning på problemen.

  Detta i en tid då polisen har enorma problem med rekryteringen, vilket även militären har ( om nu någon politiker skulle få för sig att man kanske kunde använda militärpoliser till att avlasta polisen)

  Så grattis Sverige igen. Räkna med ökad brottslighet. Räkna med att de kulturella skillnaderna också kommer att öka. Allt för många av dem som kommit hit vill inte anpassa sig till vår kultur. De nöjer sig med våra bidrag.

  Gilla

 • Vindögd potatisnäsa

  Stort grattis Borlänge😊 Den så kallade familjen är ingenting emot det som komma skall.

  Gilla

 • Hanna

  Vem kunde ana…? Plötsligt ser man bara somalier under bilresan, då vet man att man åker genom Borlänge.

  Gilla

 • Bosse S

  Det är så här det går när man tar hit klankrigare och pirater från skurkstaterna på Afrikas horn.

  Gilla

 • Stenbock

  Och ”utsatta EU-medborgare” blir fler och fler,i Abzurdien.
  Runt 4.500-5.000 sådant zigenarpack huser vi nu.
  Hej,hej från Övertorneå till Smygehuk,framför varje butik och gathörn !
  Koppar och andra metaller,som får ben under nätterna. Dessa tattrar tycks trivas väl i landet…

  Gilla

 • Brasklappen

  ”Tack för att ni valde Sverige” säger Fredrik Reinfeldt!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kriminella blir yngre ?
  Om det varit tvärtom så hade man blivit mycket förvånad i Löfvens trygga och heligt mångkulturella Sverige.

  Gilla

 • EH

  Vem/vilka är det som underhåller narkotikaförsäljningen? Efterfrågan och tillgång! Köper ingen läggs butiken ned.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Kupolen i Borlänge är aliens kraschade tefat:

  Gilla

 • compulsoryunion

  Hudfärgen har förändrats mer än klimatet…

  Dalkurd är väl svartare än AIK?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Försvarsministern är pappa till klimatförändringen i Borlänge. Troligen är han en svart ödla under skinnet typ som i TV-serien V.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Piraternas 12-åriga barn är grovt elaka mördarbakterier i Borlänge, Black ages kommer om 5 år. Skolflickor bör evakueras.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: