Välorganiserade och överbetalda politiker hotar hela EU-samarbetet”


EU-VALET 2019. Populism, (lat. populus, ”folk”), menar vanligen ett förenklat förhållningssätt till politik, där samhället delas upp i de två grupperna ”folket” och ”eliten”. Definitionen av begreppet populism saknas i den akademiska världen. Trots det används begreppet ofta i den politiska debatten. Vanligtvis används det som ett nedsättande uttryck, exempelvis för att antyda en form av extremism eller att företrädare för populism söker förenklade lösningar på komplexa problem.

Ett exempel är när den politiska eliten säger att bara vi importerar mer folk från tredje världen och håller oss till EU blir allt och alla som inte gillar det benämns högerextremister och nationalister.

Det är hundra dagar kvar till valet till Europaparlamentet och det valet är viktigare än på länge, skriver EU-kommissionären och populisten Cecilia Malmström på DN Debatt.

Anledningen är de välorganiserade nationalisterna som finns i EU och att det finns rejält med underlag för deras politik då efterdyningarna av den ekonomiska krisen fortfarande är kännbara samtidigt som det finns starka motkrafter mot samarbetet, skriver Markström.

Enligt Malmström skulle ett polariserat parlament kunna leda till svårigheter att fatta beslut och under lång tid framöver kunna påverkas Europas väg framåt.

”Kort sagt: Vi måste kraftsamla för Europatanken,” säger Cecilia Markström.

-Pettersson noterar att Markström påstår att det finns rejält med underlag för nationalisternas politik men inte verkar vilja göra något åt problemen, mer än mer av samma som inte fungerar, sedan gör hon precis det som hon beskyller andra för att vara. Markström påstår att de som är emot massinvandring och ett överstatligt EU är populister, jag vill påstår att det är tvärtom. Det är Cecilia Markström och hennes likasinnade som hotar EU:s samarbete genom att driva det för långt…

***

 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Välorganiserade och överbetalda politiker hotar hela EU-samarbetet”

 • Erik Bergman

  Det PK-folket kallar ”populism” är vad normala människor kallar ”demokrati”.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  O jag som trodde politiker var till för folket o inte tvärtom om som det blivit. Så dum jag är.

  Gilla

 • Argus

  Rätt symptomatiskt att hon skriver på DN Debatt. DN har haft agendasättande journalistik långt innan Wolodarski men nu är det extremt. Sedan kan man fråga sig vilka som är mest organiserade, puppitörerna eller demokratiaktivisterna. Det finns en lång räcka puppitörer allt ifrån vulgärkapitalisterna Rockefeller, via Rothschild, Goldman och Sachs till Soros även om vissa påstår att han bara är vasall.

  En annan liten lustifikation är att Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson skriver på sin blogg med anledning av Rosornas krig väst att ”Någon ordning måste det vara i ett parti”. Påminner om en annan Hermansson (1917 – 2016):

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Tanken på ett StorEuropa har funnits hur länge som helst och försök har gjorts att bilda ett Stor-Europa. Vissa försök har lyckats – delvis – alla har hittills fallit i bitar. Låt oss be att EU går samma väg!

  Gilla

 • Danne

  Det blir svårare och svårare att få insyn i den våldsamt stora koloss som EU blivit. Det är ett medvetet drag från både politiker och tjänstemän, det är enklare så än att behöva förklara beslut som går stick i stäv med iden om unionen.

  Jag minns hur politiker och företrädare för svenskt näringsliv ljög när vi skulle rösta om inträde i EU. Vi skulle påverka såååååå mycket bara vi blev medlemmar och fick vara med i fiiiina klubben.
  Det blev inte riktigt så, vi fick många gånger försämra våra lagar och regler om miljöfarliga produkter försämrades. Det har genom åren varit ganska tunnsått med positiva besked från Bryssel.

  Jag såg en tv-sänd debatt i höstas där Ann Linde, dåvarande eu-ministern, fick en fråga som gjorde henne förnärmad. Det var om hon kunde ge några konkreta svar på vad som blivit bättre med EU. Hon svarade ilsket att Roamingavtalet var ett resultat av Eu (harmonisering av priser på mobilsamtal inom EU). Ett ganska magert resultat av en organisation som bara från oss och Uk får nästan 500 miljarder per år.

  Snarare har det handlat om försök att driva in oss i Euro-fållan, vilket i perspektiv hade varit en ekonomisk katastrof. Många andra saker handlar om överstatlighet och att medlemsländerna går ut i krig mot stater de överhuvudtaget inte har med att göra. Det är demokrati i deras ögon.

  Det demokratiska perspektivet som gång på gång lyfts fram som ett av huvudmålen med EU är bara en floskel. Gång på gång får de länder som vägrar ge upp sin kulturella särart och som inte vill ta in invandrare, av lögnaktiga påhopp där man tar all heder och ära av dem.

  De saker som ofta används i debatten är fri rörlighet för både människor, varor och tjänster. Jag har rest mycket och reser ännu relativt mycket, men tycker inte att det är nåt större problem att visa passet, vilket jag ofta även måste visa när jag går genom eu gaten,

  Siffror från Scb visar att trots att vi har den s.k fria rörligheten, så flyttar svenska företag till andra länder inom EU trots öppenheten. I de flesta andra länderna inom unionen är förhållandet det omvända, där investerar företagen i hemlandet eftersom det inte finns några handelshinder. Vi har ett gigantiskt nettunderskott i handeln med EU. Som tur är så tar vi igen mycket genom handeln med Usa och Norge m.fl. Det är tyvärr ingen större fördel att vara medlem i unionen om man granskar siffrorna.

  Gilla

 • Per

  Ponera nu,med öppna gränser od,att 5 000 000 (000) flyttar hit och vill bli försörjda…..
  Gamla,sjuka,BARN,slãkt och vänner,hästar,getter…
  Vad händer då????
  Frågan borde ställas på bãsta sändnings tid till ALLA PucKo-politruker och nog f..n SKA de svara.
  Hur lösa detta?
  Höja skatten!?
  Moaaaahahaha!

  Gilla

 • ruben

  Håller med. Har förstått att det används i nedvärderande syfte men egentligen aldrig fattat poängen riktigt. Agitatorn är väl alltid populistisk? Aktivisten är sällan folklig. Det finns förmodligen populistisk elit. Jag befarar att extremismen kan växa sig starkare tack vare de extremt smala åsiktskorridorerna i Sverige.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte bara EU, välgödda hycklande mytomaniska och föraktfulla politiker från vänster till höger hotar även hela Sverige !

  Gilla

 • Tony

  Cecilia Malmström tillhör dem som ofta benämner kritikerna som obildade figurer på högerkanten, och själv tillhör hon givetvis dom goda vänsterkrafterna , att det finns människor med normalförstånd, som sedan länge både sett och påpekat på många problem med EU, det lotsas hon inte förstå, detta trots att hon ska vara ”så kallad” högutbildad, i hennes värld finns bara svart eller vitt, inga normaltänkande varelser, det hon och många andra av hennes gelikar har fått, är en välsmord käft och den utnyttjas till max, men när man ser igenom dem är det påfallande tunt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: