Hemlig grupp journalister kränkte kvinnor


METOO. I en stängd Facebookgrupp kallad ”Ligue du LOL” hånade och trakasserade franska journalister kvinnliga kollegor och skribenter i flera år. Bland annat användes pornografiska bilder för att attackera kvinnor.

Kvinnor som sågs som feminister ska ha varit särskilt utsatta.

Nu stängs gruppens grundare, Vincent Glad, av från sin tjänst på den vänsterlutande tidningen Liberation. Detta efter att det var tidningens egna grävande journalister som avslöjat att gruppen fanns.

Även en annan journalist på tidningen stängs av, precis som en journalist på musikmagasinet Les Inrockuptibles, rapporterar France 24. Totalt är det åtta journalister från fem redaktioner som stängs av. Alla unga män, enligt Politico.

-Pettersson tycker det låter som grabbarna på Aftonbladet som försvann en efter en…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Hemlig grupp journalister kränkte kvinnor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: