Gör inte EU-valet till en folkomröstning om SD, kom med argument


EU-VALET 2019. Efter en otroligt seg regeringsbildning med ett evigt tjat om att hålla Sverigedemokraterna utan inflytande så är det dags igen. Den 26 maj är det dags för EU-valet och denna valrörelse har börjat som den förra slutande. 

Socialdemokraterna och Stefan Löfven har redan börjat och utsett de han kallar högerextremisterna till huvudfiender.

-Pettersson har viss förståelse för det. När den egna politiken inte har några hållbara argument så är det lätt att skylla på andra.

Ett annat exempel är när liberalernas toppkandidat Cecilia Wikström häromveckan inledde sin presentation med att varna för hotet från högernationalismen medan Sverigedemokraternas Peter Lundgren, som arbetat som lastbilschaufför i 30 år, berättade om hur han varit med om att rädda svenska transportgymnasier.

-Pettersson ser i Expressen att Jimmie Åkesson, SD, säger att det vore ansvarslöst att lämna EU nu. Jag håller med. Nationalistiska partier växer över hela Europa. Alternativ Für Deutschland är numera Tysklands största oppositionsparti och i Polen, Italien och Österrike sitter Lag och rättvisa, Lega Nord respektive FPÖ i regeringsställning.

Det finns en chans att få verkligt inflytande i Bryssel och till stånd en förändring av EU inifrån…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Gör inte EU-valet till en folkomröstning om SD, kom med argument

 • Gammaldags svensk

  Alla vi Sverige vänner bör gå och rösta på en SD kandidat till EU valet. Politikerna och mediernas lögner ska inte splittra oss i den kampen mot globalisterna som just nu sker i EU. Jag är trött på Bryssels elit som har styrt EU:s befolknings öden i så många år.

  Gilla

 • Stenbock


  Mannen på bilden ovan är en de ”tyska politiker” som sorterats ut i hemlandet.
  Istället sitter han nu i Bryssel som en ”handelsminister”.
  Speciellt diplomatisk kan han inte betecknas,när han i vredesutbrott förklarar Italiens Utrikesminister Salvini som en ” skitsäck” !
  Eller är sådana uttryck vanliga inom EU-sfärens toppar ?

  Gilla

 • Danne

  Sd har tyvärr blivit populistiskt, inte genom att driva politik mot ansvarslös invandring. Men genom att vara toppstyrda och vara otydliga i många frågor.
  Utspelet om Eu tyder bara på röstfiske och är för mig ett steg tillbaka.
  Eu är en hybrid som driver neoliberal ekonomisk politik, men samtidigt driver de en vänsterliberal politik när det gäller folkomflyttning.

  Det är oklart om Eu driver den senare frågan för att den gynnar den ekonomiska hållningen. Men rent pragmatiskt så är invandringen inget som gynnar de flesta medborgarna snarare är det en stor kostnad för oss.

  Men att tro att reformeringen av Eu skulle ske p.g.a en ökad konservativ hållning är långsökt. De enda som fullt ut haft nytta av Eu är kapitalägarna, det finns tyvärr för många undantag från reglerna vilket medför att de fördelar som borde finnas uteblir.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Jag håller inte med dig-det är mycket viktigt att rösta i EU valet1 Det var 51% som röstade förra gången. Gå och rösta! Det är viktigt med kandidaterna, personrösta. Det skiljer en del. Om liberalerna åker ur, mp åker ur är det mycket bra. Vi som utlandsröstar är mycket mer informerade vad som sker i EU. Vill du sätta dig in i olika frågor måste du gå utomlands att läsa och lyssna!
   Sverige börjar bli ganska ensamma just nu, det svänger om migrationen och det ganska tvärt.
   Den gruppen som SD är med i är ganska ”mild”. Ungern, Italien med flera bildar nu en ny grupp. Därför går Cecilia ut för de försöker skrämma folk att rösta ”rätt”.
   Italiens regionalröstning, Salvini gick fram på bekostnad av vänstern. Flera andra länder samma sak. De är rädda nu…
   Polen är ett stort land.
   Det blir nog val i Spanien innan EU valet, socialisten Sanchez sitter och tiger i parlamentet under budgetdebatten. Han hade glappkäft innan.

   Gilla

   • Danne

    Ja nu var det inte röstningen jag menade.
    Klart att man bör göra det bästa av situationen oavsett om man som jag gärna ser en Swexit.

    Jag vet inte varför alla tror att man bojkottar valet även om man är för utträde. Men det svåra i kråksången är tyvärr att Eu är en koloss på lerfötter som inte styrs av de folkvalda, se inlägg här igår länkat från Newsvoice.

    Det kommer att vara en lång process att vända den skutan om det ens är möjligt. Med tanke på att unionen startade i slutet på 40-talet så är det för mig en gåta att denna slösande gigant accepteras i denna form. Jag är för fri handel, men Eu har satsat det mesta av pengarna och energin på subventioner till framförallt jordbruket och mestadels till vissa länder. Det bryter man inte upp i första taget.

    Gilla

 • SVENSK

  Har lyssnat på debatten i riksdagen samtidigt som jag arbetat idag, SD-talaren sade inte ett ord om massinvandringen och dess konsekvenser! inte ett ord!

  Gilla

 • Carina-Fina

  Cecilia Wikström är en obehaglig politisk hataktivist, och man riktigt hör hur det ekar tomt i de egna leden, när det enda de kan göra för att få folk att rösta på dem är att skrämmas med hat. Jag hoppas till slut att hatet biter henne, Lööf, Löfvén, Strandhäll och Björklund i rumpan.

  Gilla

 • Kent

  Jag ser framemot EU valet nu när SD har nyktra till i frågan är valet enkelt.
  Hoppas att alla de andra hästhanlarna får betala för sin folkfientliga och odemokratiska regeringsbildning.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: