Gåtan Sverige – polisen har svårt att förklara gängskjutningarna


BROTTSLIGHET & MEDIA. Vi lever i ett av Europas mest välmående länder. Trots det är det tio gånger vanligare med dödsskjutningar bland unga män i Sverige än i Tyskland. En siffra som polisen själv har svårt att förklara. Men kommissarie Gunnar Appelgren vid Stockholmspolisen har en teori. – Det handlar om den svenska paradoxen, säger Appelgren. 

Tyskland och Sverige är två länder som liknar varandra både socialt och ekonomiskt. Trots det visade forskning som presenterades förra året att risken är betydligt större att dödas i en skjutning i Sverige jämfört med Tyskland för män som är 15-29 år.

Jämförelsen kan göras även med våra nordiska grannar – Sverige sticker ut.

-Pettersson läser artikeln flera gånger.  Jag läser om att det fria skolvalet, det fria vårdvalet och andra saker har lett till ett väldigt ekonomiskt och strukturellt problem för de som lever i särskilt utsatta områdena och att det kan vara en av anledningarna till det ökande våldet.

Men jag hittar inte ett ord om invandring, invandrare, Mellanöstern, Nordafrika och jag tror inte myndigheterna kommer närmare en lösning förrän de börjar tala klarspråk om vilka det är som skjuter och koncentrerar sig på dem…

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Gåtan Sverige – polisen har svårt att förklara gängskjutningarna

 • svenskfinnaren

  Det beror helt enkelt på att vi är jämlikast i världen, och ”allas-likas-värdes”-dogmen. Invandrarna gynnas helt enkelt, får komma fram och ta för sig som de vill. På så sätt byggs det upp en kultur, där allt de gör får vara så, och accepteras som rätt. DE IFRÅGASÄTTS ALDRIG!!! Därför tillåts de göra vad de vill, tills det eskalerar. Och de vet att de kan göra det, för de som säger något anklagas för rasism. Och anmäls också för jmf i många fall. Således tillåts invandrarna domdera som de vill med sitt. Så JÄMLIKHETEN, och deras lika värde på vår bekostnad, är svaret på frågan om den höga gängkriminaliteten.

  Utanförskap är en myt vänstern vill driva, för sin politiks skull. Att det skulle bero på ekonomiska klyftor i samhället och segregation. Vilket är helt fel! För samma attityd, våld och övergrepp ser man hos de nyrika mitt i city. Så inte har det med det att göra. Däremot, ju mer vi bygger upp och integrerar dem, ju mer tar de över med sitt. Tro inte att de skulle bli lugna och beskedliga av det. Nej, då tar de bara för sig än mer, och kriminaliteten rasar i höjden till nya nivåer. SÅ SOCIALISTISK JÄMLIKHETSPOLITIK, INTEGRATION OCH BEKÄMPANDE AV UTANFÖRSKAP, ÄR ETT TOTALT FÖRDÄRV FÖR SAMHÄLLET. FÖR ETT DRÄGG ÄR ALLTID ETT DRÄGG, ÄVEN OM DET ÄR ETT INTEGRERAT DRÄGG!!! TÄNK PÅ DET! Tjänar de miljoner, beter de sig ändå på samma sätt, fast i högre maffiahöjder, med lyxåk, prostitution, illegala spel och säljande av droger.

  Gilla

 • kvinna

  ”Vi har en bro, en paradox, fria skolval, en handgranatsproblematik. 94% har fått det bättre. En liten promille av de 6 % som har fått det sämre, har börjat skjuta”. Känns riktigt tryggt att kommissarien har en solid bullshit-hypotes.

  Gilla

 • Langmore

  ”Kulturarv” kan vara en av orsakerna och det kan finnas andra orsaker också.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ett tips är att prata med trovärdiga kriminella som BRÅ gjort om varför det skjuts så mycket i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som icke politiskt korrekt så vet man till 100% att dagens Vilda Västern beror på 40 år av okontrollerad massinvandring ett svenskt EU-medlemskap med vidöppna gränser och Järnridåns fall !
  Detta vet självklart alla politiker inom 7 klövern och SD men det går naturligtvis inte att erkänna det vore ju politiskt självmord så Sverige kommer att hellre att få gå under än att sanningen kommer fram.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Som när antalet våldtäkter ökat….. alla möjliga förklaringar UTOM sanningen!

  Gilla

 • Nicklas

  Anmälningsbenägenheten har gått upp plus att i Sverige har det alltid förekommit gängskjutningar. Så resonerar den gängse idioten/82:an röstare här i Sverige.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hur korkad får en polischef blir?, i landet Sverige finns det tydligen ingen gräns för vansinnet. Alla problem beror tydligen på socioekonomiska faktorer och nu även på det fria skolvalet och fria vårdvalet. Det är ungefär lika galet som att skylla på stjärnornas placering på himlavalvet eller något kräftdjur på havsbotten.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det är nog att anmälningsbenägenheten är mycket mindre i dom andra länderna i Europa. Så har dom förklarat för mig med riktiga experter i media, med alla andra brott som blivit fler under åren som gått. Inte kan dom väl ha ljugit för mig över 30 år ?

  Gilla

 • fete

  SVENSK.tummen upp helt rätt…..

  Gilla

 • Sjuka Sverige.

  SANNINGEN MÅSTE DÖLJAS, TILL VARJE PRIS.

  Vi bryr oss inte om Sverige och svenskarna, bara vi kan fortsätta att ljuga om verkligheten.
  // 7-klövern med Stefan i täten.

  Sjuk -Sjukare – mest Sverige.

  Gilla

 • Karlsson

  Den enda paradoxen här är att man måste acceptera ett fenomen som enligt PK-eliten inte existerar för att komma tillrätta med problemet- andra kulturers högre våldsbenägenhet.

  Gilla

 • SVENSK

  Skjutningarna är betydligt lättare att förklara för oss amatörer! av den enkla anledningen att ”proffsen” inte vågar och inte ”får” säga sanningen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: