Getto-chock i Danmark

INVANDRING. I de 29 danska områden som är med på regeringens getto-lista lever 60 procent av invånarna med icke-västlig bakgrund på offentliga bidrag, rapporterar Ekstra-Bladet.

Enligt regeringen är det framförallt icke-västliga personer som lever på socialbidrag och förtidspension. Endast 15 procent utbildar sig.

– Det är ett stort problem med sammanhållningen att så många människor lever helt utanför det danska samhället och nästan bor i en parallellvärld. Vi kan inte acceptera det, säger arbetsminister Troels Lund Poulsen (V).

För att få ett slut på problemen, nämner ministern bland annat en “hårdare sanktionspolitik” om du inte tar de erbjudanden du får om arbete eller utbildning.

– Det måste kännas mycket mer i plånboken, säger Troels Lund Poulsen (V).

-Pettersson noterar att i Sverige finns det c:a 60 getto-områden, det vill säga områden som polisen klassar som utsatta.

Tidigare finansministern Anders Borg klarade sig bra trots dessa siffror, men det var inget media direkt tävlade om att publicera.

 • skall vi ha så pass mycket invandring som vi har i Sverige?
 • Med ett socialbidragsberoende bland invandrare på över 50 % plus bidragsberoende i andra transfereringssystem så är det ett mycket stort problem.
 • invandringsproblemet är den största utmaningen kommande år för politiken.
 • Det tar alldeles för lång tid innan invandrare börjar arbeta.

Tänk vilket jävla liv det blivit om Jimmie Åkesson yttrat denna sanning, han hade blivit kallad rasist, lögnare, främringsfientlig, islamofob eller något annat kränkande men nu var det vår finansminister Anders Borg som sade det den 1 juni 2011 vid Finanspolitiska rådets paneldebatt.

Ungefär 70 procent av socialbidragen gick då till utrikes födda, jag tvivlar på att det blivit bättre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Getto-chock i Danmark

 1. Erbjud mediokert betalda beredskapsjobb så lär både andel osysselsatta och invånarantalet sjunka. Det är nog bara gott så länge det är gratis.

 2. 29 ghetto-områden ?
  Är lite svårt att hylla dagens i högsta grad mångkulturella Danmark för bra och vettig migrationspolitik !
  Danmark har precis som övriga naiva Västeuropa bäddat fel, det räcker inte med som det ibland sägs smartare danska politiker.

 3. Inga bidrag överhuvudtaget, fler poliser.
  Då kommer intresset för att komma hit att minska drastiskt.

  Men varenda politiker från sjuklövern har samma ovilja att minska invandringen eftersom det är politiskt inkorrekt. De håller bara på med fjantiga förslag som aldrig realiseras, de begravs endera i en utredning eller bedöms vara orealistiska.

  Det är svårt att göra nåt konkret i det här landet. Det blir storm i tidningarna och bland vänstern när en afrikansk kvinna blir utslängd från tunnelbanan när hon inte vill betala biljetten. Det är inte underligt att vi har stora grupper dysfunktionella när vissa vänstergrupper anser att man inte ska betala för det man utnyttjar. Den inställningen sprider sig.

 4. Minska ner bidragen, och skicka hem dom som inte bryr sig att söka jobb så löser sig mycket själv, det gäller säkert i Danmark, och i ännu större utsträckning i Sverige.

 5. Invandringen har kostat oss våran välfärd och trygghet pga dessa naiva politiker som tror att vi kan ta hit hela jordklotets befolkning . Dessa pk- politiker har förstört vårat land och våra liv .

Kommentera