En skadad av knivbeväpnad man vid polishögskola


BROTTSLIGHET. Lagen om förbud gällande knivar och andra farliga föremål, (1988:254) ofta förkortat knivlagen, på allmänna platser om de kan användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa. Lagen förbjuder även försäljning eller överlåtelse av sådana föremål till personer under 21 år.

-Pettersson har ingen statistik men jag har en känsla av att brott med knivar som vapen har ökat enormt sedan lagen infördes, dessutom verkar många av användarna vara under 21 år.

Min spontana känsla är att det inte är knivarna som är problemet utan något helt annat. Har du en aning Morgan?

Nu rapporterar polisen att en person har skadats av en knivbeväpnad man som jagat personer utanför polisutbildningen vid Södertörns högskola. Mannen har gripits. Enligt uppgifter till tidningen greps mannen av studenter och instruktörer vid polishögskolan.

Den skadade personen har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “En skadad av knivbeväpnad man vid polishögskola

 • Gunnel

  Är det bara jag som reagerat på att knivskärningen tidigare i veckan på Arlanda (eller i närheten) och dagens knivskärning utan för högskolan tystas ner helt av medierna. Svt, Expressen och Aftonbladet skrev alla precis när det hänt och nu är nyheterna typ ”döda”. För bara några månader sedan hade media svämmar över av sådana här händelser. Är detta en ny styrning från högre håll för att dölja alla dessa fruktansvärda knivattacker och vem som utför dem (typ i 8 fall av 9)

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Var är svetsarn”skämt landsfader”??? Han skulle ta tag alting ,det skulle bli så bra.Har inte sett röken av han sen makttillträdet.AVGÅ SVETSARN,VEM SOM HELST KLARAR LEDA LANDET BÄTTRE ÄN DU,SKÄMS FÖR DINA FLOSKER OCH ALLT JÄVULSKAP SOM DU HAR STÄLT TILL SVENSKA FOLKET .AVGÅ

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Åååh det har praktik också i polisutbildningen. Så bra!

  Gilla

 • Nicklas

  Garanterat en pensionsräddare.

  Gilla

 • Realist

  Jag säger bara !!
  Skäms hela Sveriges Regering Ni är ansvariga för HELA LANDETS säkerhet !
  Eller kanske faller det utanför Era RUTINER ???

  Gilla

 • SVENSK

  Det kan verka konstigt tänkt, men en förklaring kan faktiskt vara att brottslingarna, som naturligtvis bär kniv ändå, känner sig säkrare på att gå till attack när de vet att offret är hindrad från att försvara sig i och med knivlagen, som ju säkert 99% av alla rånoffer mm följer! pga massinvandringen av kriminella samt detta faktum ökar knivbrottsligheten!?
  När vi var unga behövdes ingen knivlag!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej när man var ung i det forna trygga kristna homogena och icke mångkulturella Sverige användes nävarna om det skulle slåss inga fega sparkar på någon liggande drog någon ynkrygg mot förmodan kniv så gick man ihop och plockade av personen kniven och ibland blev det en omgång för att dragits kniv och efter ett slagsmål blev man oftast vänner igen!
   Det var tider det.
   Dessutom fick man både hemma och i skolan lära sig vett och etikett visa respekt för sin omgivning och gjorde man inte det så kunde det svida i skinnet, hut unge som det bland annat sades förr !!!!
   Stackars dagens unga svenska generation, vilket framtida Sverige och samhälle de får växa upp i och förvalta.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: