Vänsterpartiet och den enkla lösningen


Att lyssna på Linda Snecker, Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson, i veckans debatt med Morgan Johansson, var på gränsen till pinsamt.

Sneckers lösning på alla de problem som det svenska samhället brottas med, rabblade hon upp i parti och minut. Jämställdheten är universalnyckeln.

Många, inte minst vänsterpartister, anklagar Sverigedemokraterna för att hela tiden komma med enkla lösningar på svåra problem. Nu är ju inte jag politiker, men måste lösningar alltid vara svåra? Att som Linda Snecker bemöta den grova brottsligheten med att minska klyftorna i samhället, är just att bemöta den med enkla lösningar.

Menar Snecker och Vänsterpartiet att gruppvåldtäkterna, dödsskjutningarna, åldringsrånen, den organiserade brottsligheten, drogförsäljningen m.m. skulle klinga av om man höjer skatten för miljonärer och miljardärer? På vilket sätt skulle rejält höjda skatter för samhällets elit förbättra situationen för nyanlända i förorten?

Eller menar Linda Snecker och Vänsterpartiet att man med dessa skatter ska höja bidragen för de som inte jobbar, att man ska låta dem flytta in i skattefinansierade bostäder i de mer förnäma kvarteren eller ska man låta lågavlönade bli skattebefriade? Om detta är åtgärder som skulle motivera förortens invånare att arbeta, betala skatt och bidra till vår gemensamma välfärd låter jag vara osagt, men särskilt troligt är det inte.

Vad händer om Vänsterpartiets våta dröm skulle gå i uppfyllelse? Vad händer om man höjer skatter som bara drabbar de rikaste? Vi lär med säkerhet få se samma fenomen som vi sett tidigare. De lämnar förstås landet med sina förmögenheter och i värsta fall sina företag. Detta skulle få som följd att tusentals arbetstillfällen försvinner och en stor skattebas urholkas på resurser.

Problemet ytterst få vill tala om, i synnerhet vänstersocialister, är att grunden till det stora våldskapitalet är mer eller mindre vidöppna gränser som lämnas öppna p.g.a. bristande resurser. Samt att svensk asyl- och anhöriginvandring för länge sedan passerat gränsen för vad det svenska samhället mäktar med. Hade de regeringar vi haft sedan 70-talet haft vett att inse det omöjliga, hade vi förmodligen inte haft denna debatt idag.

Nu har vi debatten och då duger det inte som att Linda Snecker, bemöta de stora problemen med enkla och populistiska lösningar.


12 responses to “Vänsterpartiet och den enkla lösningen

 • Kapten Bölja

  VP bedriver bara sin linje att byta ut befolkningen.

  Ut flyttas rika och smarta, in flyttas lågutbildade
  som är hänförda av socialbidragssystemet i landet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I kommunisternas värld löses alla samhällsproblem med skattehöjningar och väl tilltagna välfärdsbidrag utan motprestation !

  Gilla

 • Tore

  Jämställdhet är förkastligt en utopi som inte leder någon vart, jämställdhet är ett floskel man häver ur sig men igentligen inte vill ha.
  Åk ut till Drottningholm och knacka på hos hans majestät kungen och säg att du vill flytta in på slottet för alla människor har lika värde och vi bor faxtiskt i ett jämställt samhälle.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Allt har ju ett syfte! Och det är att vi riktiga svenskar ska trängas undan, till förmån för islamisterna. Därför kör de till hysteri med sin jämställdhet, för de har inget annat att komma med, eller som är vettigt alls. MEN BETÄNK EN SAK: OM ALLT BEROR PÅ OJÄMLIKHET, VARFÖR HADE VI DÅ BETYDLIGT MINDRE BROTTSLIGHET OCH VÅLDTÄKTER PÅ 50 -OCH 60-TALEN, NÄR SVERIGE VAR AVSEVÄRT MER OJÄMLIKT OCH OJÄMSTÄLLT. Om nu alla problem i samhället beror på detta, när problemen i samhället var obefintliga. Hur kan det i så fall komma sig, jag bara frågar. DET ÄR JU SNARARE TVÄRTOM, ENLIGT DETTA, ATT JÄMMLIKHETEN OCH JÄMSTÄLLDHETEN ÄR ORSAKEN TILL DAGENS PROBLEM.

  GÖR RÄTT KONSEKVENSANALYS, VÄNSTERPARTIET, OM NI SKA PÅSTÅ NÅT. MEN FAKTA TALAR JU FÖRSTÅSS EMOT DET NI IDEOLOGISKT VILL, SÅ NI MÅSTE FÖRVRIDA SANNINGEN, OCH FRAMHÄRDA DESS MOTSATS, SÅKLART.

  Gilla

 • Mike E

  Vänsterns och flumliberalernas ide är ju att alla individer är identiska (tydligen också medfött goda, högintelligenta och osjälviska) och följaktligen skulle bete sig likadant om inte yttre omständigheter tvingade dem att bete sig illa.

  (De tar numera hela det vansinniga steget fullt ut och påstår t.o.m. att män och kvinnor är identiska).

  Katastrofen för Sverige är att dessa galningar kontrollerar MSM (inklusive gigantiska SVT/SR) och därmed all information som majoriteten av svenskarna mottar.

  Gilla

 • Tony

  Ja men hon är ju kommunist, och dom är inte bättre än så, det kan alla dom länder som drabbats av den skriva under på., Därför blomstrar alla dom Öststater som dignade under kommunismen idag, så fort man blir av med förtryckarsystemet kommunism så vänder det.

  Gilla

 • Billy Boy

  I en tidigare debatt i SVT Opinion Live den 31 jan. 2019 framförde Linda Snecker (V) sitt vanliga inövade enkla oseriösa vänsterflum i rättspolitiska frågor, men hon fick ordentligt med mothugg och tillrättavisningar flera gånger ffa av polischefen i Uppsala Jale Poljarevius.

  Se och lyssna till inslaget som börjar c:a 12 min. in i videon på SVTPlay-länken nedan.

  https://www.svtplay.se/video/20703112/opinion-live/opinion-live-sasong-6-31-jan-22-00?highlight=diskriminerar-polisen-morkhyade-personer&position=721&start=auto

  Gilla

 • Roland Karlsson

  SD, V o KD ökar. Hur ska vi tolka det? Nu finns chansen till en regering med SD, M o KD. Är tiden mogen för det. Spännande!

  Gilla

 • Danne

  Hon och hennes parti har alltid hävdat att det är lönsamt med invandring.
  Om inte så bör vi bengränsa den till flyktingar enligt Fn-stadgan. Ta inte hit vuxna lata Afghaner eller diskare från Mongoliet.

  Det vi behöver är ingenjörer och dataspecialister, då kan invandringen bistå till välfärden och inte tvärtom. Sen det vanliga socioekonomiska, det är fattigdomen som gör dem till våldsamna monster.

  Men det är dem redan då de är här som asylsökande, eller benämnda som barn. De har det bättre här än i det samhälle de kom från. Sen är det så att vissa grupper är klart överrepresenterade, tyvärr de flesta som kommit hit.

  Vänstern har inga lösningar, de bara cementerar problem och gör människor ofria. Låt människor blomma av egen kraft, även om de som kommer hit inte vill.

  Gilla

 • Tritonen

  Enkla lösningar är att föredra ibland. Ett Alexanderhugg eller Columbi ägg.
  Att förneka det är lika meningslöst som att hävda att man inte får ställa grupp mot grupp. Det är väl just det politiken måste göra!?

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Stefan briljerar som vanligt. Varför inser man inte att Sverige klarar inte av invandringen.Hårdare gränskontroller och lycksökare skall avvisas,är det så svårt.Förresten var är svetsarn? Installationen av nya regeringen var så mycket flosker och stora ord ,sedan har man inte sett honom ännu mindre av att leva upp alla lögner som han spyt ut i tid och otid.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: