Frankrike Stänger En Moske Till


Då man fruktar terrorattacker, den Franska staden Grenoble, har man tillfälligt att stänga en moské där imamer påstås uppmana till ”beväpnad jihad”. Över 400 utövare av den ”fredliga och humana” besöker moskén varje dag.

Al-Kawthar-moskén, har blivit känd för att sprida ”idéer och teorier som framkallar våld, hat och diskriminering”, säger den det lokala polisen. Också hat mot de som utövade andra religioner förekommer.

Moskén kommer nu att stängas i sex veckor och dess tillgångar kommer att frysas. För att göra detta anförde myndigheterna i Grenoble en särskild fransk lag som behandlar förebyggande av terrorattacker och hot mot nationell säkerhet.

Staden, som har cirka 162 000 invånare, har 20 moskéer, inklusive den nu stängdaAl-Kawthar.

I Grenoble utfördes en ”allahu akbar” attack  2015, en man blev avhuvad. LÄNK

År 2016 stängde franska myndigheterna cirka 20 moskéer som ansågs spridda ”extremism”. Det finns det cirka 2500 moskéer i Frankrike. Av dessa anses omkring 120 predika radikal salafism, en mer mordlysten variant av den ”fredliga och humana”!

LÄNK


8 responses to “Frankrike Stänger En Moske Till

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: