Gängens vapen


VAPEN. I Sverige finns knappt två miljoner lagliga vapen som använts vid jakt och sportskytte. Antalet brott som begås med dessa är försumbart. De människor som har lagliga vapen är dessutom stabila personer med ett i princip fläckfritt förflutet. Det är dessutom stränga regler på hur lagliga vapen ska förvaras. 

Ändå finns det anti-vapen populister som vill förbjuda vissa lagliga vapen för att komma åt den grova brottsligheten. Man vill alltså förbjuda något som inte är ett problem och kommer därmed inte att kunna krossa gängen som regeringen pratar om.

Jale Poljarevius, chef för lokalpolisområde Uppsala Knivsta, twittrar och visar hur vapnen som gängmedlemmarna brukar använda. Dessa vapen hittades ned grävda och kan knytas till en gängkriminell.

Om Jale Poljarevius på  bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Gängens vapen

 • Onkel Björn

  Förr då litade våra samhällsföreträdare på folket. Under 50 och 60-talen fanns det en mängd skjutbanor och skytteklubbar runt om i landet.
  Och hur många ihjälskjutna på våra gator och torg hade vi då

  Sedan 80-talet har den ena efter den andra skjutbana jämnats med marken och i många kommuner finns inte längre någon utomhusskjutbana kvar.

  Förr, då ansåg man att skytteklubbarna var en del av totalförsvaret. Men idag verkar det mest som att vapenägare anses som ett hot mot samhället.

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Naturligtvis.
  Vit och svenskhatarna vill ju avväpna oss och lämna fältet fritt för slöddret.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är det inte licensierade tävlingsskyttar som begår alla skjutningar i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige ?
  Det trodde jag.

  Gilla

 • SVENSK

  Flera hävdar att det finns en övergripande agenda att så mycket som möjligt avväpna den skötsamma befolkningen i såväl USA som EU. Man tar lite i sänder så att det inte märks så mycket.
  Vad som kan vara syftet med detta får var och en själv räkna ut.

  Gilla

 • Thomas

  Dessa vapen kan komma till användning vid ett raskrig I framtiden. Det är vad man är rädd för.

  Gilla

 • Tore

  Det är klart de lagliga skattebetalande Svenska männen ska straffas för det dom arabiska och negroida ställer till med.
  I normala länder har dom goda vapen för att kunna försvara samhällen men inte i Sverige här ska kaos babbar vara beväpnade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: