SD vänder om EU


EU. Sverigedemokraterna, som länge har förespråkat ett svenskt EU-utträde, har ändrat sig i frågan. Partiet kommer inte att driva frågan i valrörelsen till vårens EU-val, rapporterar SVT Nyheter.

– För första gången finns en rejäl chans att reformera EU inifrån. Det är också det vi kommer att arbeta för under den kommande mandatperioden, säger EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD).

Inför riksdagsvalet krävde partiet en folkomröstning om EU-medlemskapet, men Lundgren säger nu att det inte längre är det bästa för Sverige. Han utesluter däremot inte att partiet kan återgå till att driva frågan längre fram.

SD:s partistyrelse kommer att behandla frågan under ett möte på onsdag nästa vecka, säger en partikälla till TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson.

-Pettersson tycker att Sverige ska vara kvar i EU, men inte på nuvarande villkor. EU ska vara ett samarbetsorgan och inte en överstatlig regering. Först omförhandling och sedan folkomröstning…

Sverige är det land som betalar allra mest till EU räknat per capita och det är fel, vi betalar mest till U, mest till FN, mest i bistånd, mest för invandring så det är inte så konstigt att välfärden krackelerar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “SD vänder om EU

 • Paul

  Det är bra att Sverigedemokraterna informerar om att de inte vill att Sverige ska lämna EU. Vi som vill det röstar på Alternativ för Sverige den 26 maj.

  Gilla

 • Bosse

  Troligen en eftergift för att kunna samarbeta med M och KD någon gång framöver i ett konservativt block

  Gilla

 • Suzie

  Såhär skriver Thoralf A på sin blogg idag angående att Sd backar från Swexit:

  ”Enligt ett inlägg på Facebook Av Mattias Karlsson så är SD mer eller mindre färdiga med sitt valmanifest inför EU-valrörelsen. Jag läste lite av Mattias Karlssons nya EU-vision. Det är bara en dröm. Den tiden har redan passerat förbi och jag finner det nästan tragiskt att Mattias Karlssons EU-vision är så verklighetsfrånvänd. Europa är redan invaderat! Att dagdrömma hjälper inte någon.

  Jag har ju även fått information från en person som säger sig ha insyn i partistyrelsen som hävdade att det även var på gång in förändring i synen på invandringen. Något som jag skrivit om tidigare på bloggen.

  Gamla Sverigedemokrater har troligen väldigt svårt att känna igen sig i den utveckling som partiet tagit.”

  https://thoralfsblogg.com/2019/01/31/sd-backar-fran-swexit/#more-459

  Gilla

 • centurion

  Jonas(v) var så himla patetisk att han också svängde 180¤ när han insåg att även SD var kritiska till EU. Han kunde också tänka sig att försöka fälla regeringen. Fast inte med hjälp av SD. Då stöttade han hellre samma kritiserade regering….? Normal snurrighet att vänta från en tokig kommunist. Men ack så sorgligt om denna ängslighet nu har nått SD.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Fortsätter det så här, då kommer jag inte att lägga min röst på SD mera. Man är emot jantelagen – ingen ska tro att han/hon är något
  Och nu överger man ett swexit.
  Dom är snart som vilket annat skitparti som helst.

  Gilla

  • Peter Kostin

   det ska stå ”för jantelagen”. som säger att du ska inte tro att du är något. En spark i baken på alla entreprenörer

   Gilla

  • Bataki

   I och med uteslutningen av Thoralf Alfsson så fastlade dessutom SD att kritik av islamiseringen eller att skylla trender i samhället på invandringen kan leda till uteslutning. Här är ett utdrag till Medlemsutskottets motiv till uteslutningen av Thoralf Alfsson:

   ”Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna. […] och uttrycker er väldigt negativt med en generalisering att det sker en islamisering av Sverige.”

   Gilla

 • svenskfinnaren

  SD mesar till sig ytterligare! Man måste hålla på sina ideal, även om det känns övermäktigt tungt. Annars kommer man ingenstans, mer än i cirkel. Men framåt mot något sunt och gott, som man egentligen vill, kommer man ALDRIG!!!

  Gilla

 • Urban

  Det är inte bra att SD frångår sin traditionella ståndpunkt i EU-frågan. Sveriges riksdag behöver onekligen ett starkt EU-kritiskt parti.

  Gilla

 • Argus

  Jag är för ett samarbete inom Europa men emot en övergripande federalistiskt stat. Om vi backar så att ”parlamentet” och kommissionen får respass och ministerrådet blir högsta instans med vetorätt för medlemsstaterna så är det inte mig emot. EG-domstolen ska bara ha jurisdiktion över mellanstatliga spörsmål. Det nya EG ska inte ha fullmakt att teckna avtal utan det ska vara förbehållet medlemsstaterna.

  Gilla

 • thorsten.schutte@telia.com

  Efter MP och V har nu också SD insett att i vår krackelerande värld måste vi vara rädda om de imperfekta men realt existerande samarbetsorganisationerna och i stället påverka inifrån. Jag t ex vill att EU ska överlämna skötsel och reglering av mat, jorbruk och skog till länderna och att EU-parlamentets månatliga flyttcirkus till Strasbourg stoppas bums!

  Gilla

 • pllay

  Makt korrumperar, ut ur EU och FN.
  Sky dessa maktcentra som pesten och fundera istället på hur vi ska kunna få demokrati i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: