Tjänar 187.000 i månaden tycker andra ska spara

EKONOMI. Regiondirektör Ann-Sofi Lodin, som kräver fortsatta besparingar på Sahlgrenska sjukhuset, tjänar mer än åtta undersköterskor tillsammans. ”Cheferna skulle man verkligen kunna spara in på”, säger undersköterskan Ingrid Frejd till Proletären.

Larmen om underbemanning och platsbrist på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har duggat tätt det senaste året. En färsk genomgång som tidningen Dagens Samhälle har gjort visar också att Västra Götaland är den region där överbeläggningarna ökat allra mest, med 48 procent sedan 2017.

Ändå aviserade Sahlgrenskas ledning häromveckan att ytterligare 250 tjänster ska bort, utöver de 80 som hittills försvunnit i år, och i en artikel i Göteborgsposten säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin att hon ”tror att man kan omprioritera mer än man gjort tidigare”.

-Pettersson är säker på att det går att omprioritera som regiondirektör Ann-Sofi Lodin tror för sin lön på 187.000 kronor i månaden plus förmåner.

Förutom det uppenbara, Ann-Sofi Lodins egen lön som är högre än statsministerns som tjänar 172.000 i månaden. Ett exempel är sjukhusdirektör Hans Holmberg, som ersattes med en annan sjukhusdirektör och fick sluta på uppmaning av Ann-Sofi Lodin, notan för skattebetalarna 2.184.500 kronor, skriver Expressen.

Ann-Sofi Lodin, högsta sjukvårdschefen i Västra Götalandsregionen medger att man inte lyckas styra anslagen i vården dit de bäst behövs, rapporterar Dagens Nyheter. Damen tjänar alltså 187.000 i månaden och erkänner att hon inte klarar sitt jobb.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Tjänar 187.000 i månaden tycker andra ska spara

 1. Det är inte bara deras skyhöga löner som det skulle sparas in på, även antalet, vi har åt helvete för mycket av onyttigt folk till astronomiska kostnader.

 2. Tja 187.000 i månaden är ju småsummor,jämfört vad Mercedes toppchef
  får i avgångsvederlag,i samband med sin pension.
  Enligt uppgifter i tyska PK-organ,kommer han dagligen få c:a 45.000 SEK som tack för sitt arbete inom koncernen.

 3. Lodiin. Tycker jag är en typisk sosse som inte har någon medskännsla för andra.
  En hycklare som jag hoppas onskan tar

 4. Vem sade att det kommer att bli bättre med kvinnliga toppchefer?
  Om jag får lägga en vild gissning så är hennes parti beteckning S ??

 5. Ju högre lön desto svårare att göra skäl för den.
  Jag skulle med lätthet kunna överta statsministerns jobb för mindre än halva lönen och ändå få det bättre gjort.

  • Ja den nya arbetarklassen är väl små och stora tjänstemän/kvinnor i alla våra övertaliga departement, den riktiga arbetarklassen LO jobbarna har gått över till SD.

  • Till den s.k “arbetarklassen”, d.v.s. sosseväljarna räknas väl nu för tiden de med nästan ingen utbildning och dåliga svenskakunskaper boendes ute i utanförskapsområdena och de på de stegrande fastighetspriserna nyrika medelklassvenskarna ute i de vita reservaten.

 6. Inkompetens före kompetens i sann allas lika värde socialdemokratisk anda, problemet med det tänket är att det stämmer inte i den riktiga världen som alla andra lever i

Kommentera